Zuid-Afrika Compleet

25-daagse reis over land van Johannesburg naar Kaapstad

De ultieme roadtrip

Compleet beeld van Zuid-Afrika

Tijdens deze Zuid-Afrika Compleet rondreis van ruim 3 weken reis je over land van Johannesburg naar Kaapstad, langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika!

Je rijdt per huurauto via de Panoramaroute van Pretoria naar het Krugerpark. Daarna kun je nog meer wild spotten in het Mlilwane Wildpark in het kleine koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Hierna reis je naar het Hluhluwe National Park en het strand bij Umhlanga Rocks. De volgende stop zijn de indrukwekkende Drakensbergen, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Hierna rijd je richting de Oost Kaap en maak je kennis met weer een nieuw stukje Zuid-Afrika. Je rijdt door het voormalige Transkei/Ciskei, de geboorteplaats van Nelson Mandela.

Over glooiende landschappen rijd je verder naar Stutterheim waar je overnacht. De volgende stop is Addo Elephant Park, hier maak je kennis met deze imposante viervoeters. Hierna vervolg je de reis met de beroemde Tuinroute. Onderweg heb je fantastische uitzichten en als je wilt, kun je het Tsitsikamma National Park bezoeken. Maak ook kennis met de struisvogels in Oudtshoorn en proef de heerlijke wijnen uit de regio in Stellenbosch. De rondreis eindigt in Kaapstad, waar zoveel te zien is, dat je misschien wel een paar dagen langer wilt blijven voordat je weer naar huis gaat.

 • Dag 1
  Pretoria

  Vertrek vlucht, aankomst & transfer naar het hotel

  Na de vlucht uit Amsterdam kom je aan op het vliegveld van Johannesburg. Johannesburg is een grote, moderne stad die voor de toerist minder interessant is. Daarom reis je meteen door naar Pretoria. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Je hotel ligt op enkele minuten lopen van het winkel- en uitgaanscentrum.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Deze is via ons te boeken maar kan je ook elders reserveren.

   

  01
  1 nacht
  11 uur 00 min
  Pretoria
 • Dag 2
  Pretoria

  Vrije dag

  In Pretoria vind je prachtige brede lanen, deftige parken, groene tuinen en veel verzorgde koloniale gebouwen. Deze stad is de administratieve hoofdstad en hier zetelt de regering. Pretoria is genoemd naar M.W. Pretorius, de eerste president van de republiek Zuid-Afrika. Geniet van de rust en de gemoedelijke sfeer in deze stad en breng een bezoek aan het Voortrekkersmonument ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren.

   

  02
  1 nacht
 • Dag 3
  Hazyview

  Ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview

  Vanuit Pretoria reis je per eigen huurauto naar het stadje Hazyview. Je rijdt door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen. Het is ongeveer 390 kilometer rijden naar Hazyview over prima wegen.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 4
  Hoedspruit

  Van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit

  De route voert vandaag langs de Panoramaroute, door de Drakensbergen. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijd je naar de indrukwekkende Blyde River Canyon. In deze Canyon heb je ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. In de middag rijd je door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park (ca. 230 km).

  04
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 5
  Krugerpark

  Van Hoedspruit naar het Krugerpark

  Vandaag rijd je naar het Olifants Restcamp in het Kruger Park. Je kunt bij de ingang een goede kaart kopen van het park, zodat je zelf je route kunt uitstippelen. Vergeet niet ook een aantal waterholes (drinkplaatsen) in je route op te nemen, hier is de kans dat je wild ziet het grootst. Zorg wel dat je op tijd bij het restcamp terug komt, want aan het begin van de avond (bij zonsondergang) gaat de poort dicht en dan kun je er niet meer in! In het camp vind je een restaurant, maar ook een winkel zodat je eten kunt kopen en zelf je maaltijd bereiden als je dat wilt. Een echte braai is natuurlijk altijd lekker!

  05
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 6
  Krugerpark

  Met je eigen huurauto dwars door het park naar Lower Sabie Restcamp

  We raden je aan om vroeg op te staan, want vooral in de vroege ochtend zijn de dieren actief en dus het beste te bewonderen. In aanvulling op je safari per huurauto, kun je ook een gamedrive of wandelsafari met een ranger boeken in het restcamp. Je vertrekt dan heel vroeg uit het camp, meestal nog voor de zonsopkomst. Vandaag rijd je met je eigen huurauto dwars door het Kruger Park naar het volgende restcamp, Lower Sabie Restcamp, in het zuiden van het Kruger Park.

  06
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • Dag 7
  eSwatini

  Naar eSwatini

  Vandaag laat je het prachtige Krugerpark weer achter je. Natuurlijk kun je ’s morgen nog een gamedrive maken, op zoek naar die ene perfecte foto. Als je nog wat langer wilt genieten van deze omgeving kun je ook altijd nog een nacht toevoegen aan je reis. Vanuit het Kruger Park rijd je naar het kleine koninkrijk eSwatini, voorheen Swaziland (circa 250 km). Bij de grens krijg je een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land met een eigen koning. Via de hoofdstad Mbabane rijd je door naar het Mlilwane Wildpark. Je overnacht in een traditionele rieten hut, in de vorm van een bijenkorf. Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

  07
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • Dag 8
  eSwatini

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt een wandeling maken door het park, of je kunt per paard of mountainbike onder begeleiding het Mlilwane Park verkennen. Natuurlijk kun je vandaag ook Mbabane en de glas- en kaarsenfabriek bezoeken, de bekende exportproducten van eSwatini.

  08
  1 nacht
 • Dag 9
  Hluhluwe

  Van eSwatini naar Hluhluwe

  In de loop van de ochtend rijd je richting het zuiden, verlaat eSwatini bij de Lavumisa grenspost en rijdt dan de provincie Kwa Zulu Natal binnen. Je logeert de komende twee nachten nabij het Hluhluwe Wildpark.

  09
  1 nacht
  4 uur
 • Dag 10
  Hluhluwe

  Vrije dag

  Vandaag kan je een gamedrive maken in het nabij gelegen Mkuze Wildreservaat of het Hluhluwe Wildreservaat. Ook kun je naar het St. Lucia Wildreservaat gaan, waar je een spectaculaire boottocht over het meer kunt maken. Hier vind je veel verschillende planten, dieren, duinen en moerassen. In de middag kun je relaxen bij het zwembad, of de omgeving van Vrijheid bezoeken, het voormalige centrum van de Boerenoorlog. .

  10
  1 nacht
 • Dag 11
  Umhlanga Rocks

  Van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks

  Je kunt vanochtend eerst een Zulu-dorp bezoeken en tijdens een culturele show kennismaken met de gebruiken van dit trotse volk. In de middag rijd je naar Umhlanga Rocks (ca. 260 km), waar je de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijft.

  11
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 12
  Umhlanga Rocks

  Vrije dag

  Vandaag heb je alle tijd om te genieten van je vrije dag op het strand. Maar je kunt ook naar Durban rijden om deze grote havenstad te verkennen en te flaneren op de boulevard.

  12
  1 nacht
 • Dag 13
  Underberg

  Naar Drakensbergen/Underberg

  Vandaag kom je aan bij de Drakensbergen. Je overnacht in de omgeving van Underberg, uitvalsbasis voor een bezoek aan de zuidelijke Drakensbergen.

  13
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 14
  Underberg

  Vrije dag

  Vandaag kun je de fantastische Drakensbergen van dichtbij leren kennen. Je kunt prachtige wandelingen maken door de natuur. Ook is het mogelijk een excursie te ondernemen per 4x4 over de Sani Pass naar Lesotho, een aanrader!

  14
  1 nacht
 • Dag 15
  Stutterheim

  Van Drakensbergen naar Stutterheim

  Na het ontbijt rijd je richting de Oost Kaap en verlaat je Kwazulu Natal. Vandaag maak je kennis met weer een nieuw stukje Zuid-Afrika. Je rijdt namelijk door het voormalige Transkei/Ciskei, waar de meerderheid van de bevolking bestaat uit ‘Xhosas’. Transkei is tevens de geboorteplaats van Nelson Mandela. Over glooiende landschappen rijd je verder naar Stutterheim waar je overnacht.

  15
  1 nacht
  7 uur
 • Dag 16
  Addo

  Van Stutterheim naar Addo

  Vandaag verlaat je Stutterheim en rijd je over de glooiende oostelijke Kaap, met de vele kleine Xhosa-dorpjes, richting Grahams Town en Port Elizabeth. Vlakbij de havenplaats Port Elizabeth ligt het Addo Elephant Park en hier kun je kennismaken met deze imposante viervoeters. In het park leeft een beschermde kudde van ongeveer 300 olifanten! Je overnacht vlakbij dit park.

  16
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • Dag 17
  Knysna

  Van Addo naar Knysna

  Na het ontbijt vertrek je naar de Tuinroute. Je hebt de tijd om Tsitsikamma National Park te bezoeken met haar bekende hangbrug over de Storms rivier. Hierna rijd je naar Knysna, waar je de komende twee nachten verblijft. De rit is 300 kilometer.

  17
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • Dag 18
  Knysna

  Vrije dag

  Knysna is een klein plaatsje, waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de ‘Garden Route’. Knysna is van oorsprong gebouwd om als houthaven- en scheepsbouwcentrum te dienen door haar ligging aan een grote lagune. Op deze lagune kun je een boottocht maken en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van  juli tot en met november). Ook kun je hier oesters eten, de lokale specialiteit van Knysna!

  18
  1 nacht
 • Dag 19
  Oudtshoorn

  Van Knysna naar Oudtshoorn

  Je rijdt vandaag via de binnenlanden en de mooie Outeniqua Pas naar Oudtshoorn, de rit is 120 kilometer. Oudtshoorn heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`! De kleine Karoo telt namelijk honderden struisvogelkwekerijen die hun eerste bloeitijd al rond de vorige eeuwwisseling beleefden. Struisvogelveren waren toen in Europa en Amerika uiterst modieus en kwamen allemaal uit Oudtshoorn. Nu worden de imposante vogels vooral gekweekt voor hun leerachtige huid, waarvan tassen en schoenen worden gemaakt en vanwege het smakelijke vlees. Struisvogelbiefstuk tref je in Zuid-Afrika op vrijwel iedere menukaart aan.

  Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij leer je van alles over de struisvogels. In de middag is er tijd voor wat ontspanning of een bezoek aan de Cango Caves; een enorm complex van druipsteengrotten.

  19
  1 nacht
  2 uur
 • Dag 20
  Stellenbosch

  Van Oudtshoorn naar Stellenbosch

  Vandaag weer een interessante route: je rijdt via de Kleine Karoo naar Swellendam, waar je een drankje kunt drinken in een van de theetuinen. In de loop van de middag kom je, rijdend door de wijngebieden, aan in Stellenbosch. De rit is 400 kilometer.

  20
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 21
  Stellenbosch

  Vrije dag

  Vandaag kun je wandelen in het idyllische stadje Stellenbosch. De naam komt van de Kaapse gouverneur Van der Stel (‘Van der Stel zijn bos’). Stellenbosch is de op-een-na oudste stad van Zuid-Afrika, gesticht door de V.O.C. en staat bekend om haar prachtige Kaaps-Hollandse gebouwen.

  21
  1 nacht
 • Dag 22
  Kaapstad

  Van Stellenbosch naar Kaapstad

  Je vertrekt vandaag naar Kaapstad. Het is een korte rit van 60 kilometer, dus je komt op tijd aan in Kaapstad, want hier is veel te doen! Bezoek bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland of de Tafelberg. Heerlijk op het terras zitten of winkelen kan natuurlijk ook, vooral bij het bruisende V&A-Waterfront!

  22
  1 nacht
  1 uur
 • Dag 23
  Kaapstad

  Verkenning van de Kaap per eigen huurauto

  Vandaag trek je erop uit om de omgeving van Kaapstad te verkennen. Je kunt vanuit Kaapstad bijvoorbeeld via de stranden van Clifton en Camps Bay naar Houtbaai rijden. Vanaf hier rijd je zuidwaarts naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier kun je een wandeling maken met prachtige uitzichten!
  Vergeet niet ook Boulders Beach te bezoek, vlakbij Simon’s Town, waar je de Afrikaanse pinguïn kunt vinden. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. Hier kun je lekker eten en natuurlijk de wijnen proeven!

  23
  1 nacht
 • Dag 24
  Kaapstad

  Inleveren huurauto op vliegveld & vertrek vlucht

  Vandaag lever je de huurauto in op het vliegveld van Kaapstad en vertrek je weer naar Amsterdam.

  24
  1 nacht
 • Dag 25
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  25
  11 uur 45 min

Inclusief

 • Aankomsttransfer naar het hotel in Pretoria
 • 21 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen exclusief ontbijt (in het restcamp)
 • Conservationfee voor het Kruger Park
 • Autohuur categorie B, inclusief:
  • Super Cover/geen eigen risico
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Zuid-Afrika Compleet

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks