Ontdek de Kalahari woestijn in Zuid Afrika

23-daagse rondreis naar Namaqualand, Kgalagadi & Lesotho

Een reis van de gebaande paden; ideaal voor een 2e keer Z-Afrika! 

De Northern Cape provincie & Lesotho

Tijdens deze Zuid-Afrika rondreis van 23 dagen ontdek je de minder bekende delen van het land. Je reist vanuit wereldstad Kaapstad in noordelijke richting door het wijngebied naar Cederberg, voor een exclusief verblijf met activiteiten in Kagga Kamma Private Reserve. 
Hierna ga je naar het strand bij vissersdorp Paternoster en door naar Clanwilliam, waar de Rooibos thee groeit. 
De reis brengt je vervolgens naar Namaqualand National Park, beroemd om zijn lentebloemen. Via Upington aan de Oranjerivier rijd je de uitgestrekte Kalahari woestijn wildernis in van het Kgalagadi Transfrontier Park. Hier zul je veel wilde dieren spotten! 
Bekijk in mijnstad Kimberley de grootste kunstmatige opgraving ter wereld, voor je aankomt in het Koninkrijk Lesotho. Het bergachtige landschap is ideaal om te fietsen, wandelen of paardrijden. Je sluit de reis af met een overnachting in Pretoria nabij het vliegveld.  

 • 1
  Kaapstad

  Aankomst Kaapstad & transfer

  Je vliegt op Kaapstad, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar je accommodatie gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag al wat van Kaapstad gaan ontdekken, want er valt veel te doen en te zien! Je hotel ligt vlakbij Green Market Square en de Compagnietuinen.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 30 min
  Kaapstad
 • 2
  Kaapstad

  Vrije dag Kaapstad

  Je kunt deze dag in Kaapstad ideaal gebruiken om kennis te maken met het land en deze bruisende stad. De spectaculaire ligging van de stad maakt dat je hier niet snel uitgekeken raakt. Ga bijvoorbeeld naar de top van de Tafelberg met de gondellift, of beklim de berg over een van de vele wandelpaden. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Je kunt een bezoek brengen aan de botanische tuinen of een van de vele musea. Ben je meer op zoek naar drukte en vertier, dan kun je een bezoek brengen aan de V&A Waterfront. Dit voormalige havengebied is omgebouwd tot een gezellig uitgaanscentrum vol restaurantjes, café’s en winkels. Ook een bezoek aan het beroemde Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat, mag je eigenlijk niet overslaan.

  02
  1 nacht
 • 3
  Kaapstad

  Verkenning van de Kaap

  Vanmorgen haal je de huurauto op en trek je erop uit om de omgeving van Kaapstad te verkennen. Je kunt vanuit Kaapstad bijvoorbeeld via de stranden van Clifton en Camps Bay naar Houtbaai rijden. Vanaf hier rijd je zuidwaarts naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier kun je een wandeling maken met prachtige uitzichten. Vergeet niet ook Boulders Beach te bezoek, vlakbij Simon’s Town, waar je de Afrikaanse pinguin kunt vinden. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. Hier kun je lekker eten en natuurlijk de wijnen proeven!

  03
  1 nacht
 • 4
  Tulbagh

  Naar Tulbagh

  Vandaag vertrek je uit Kaapstad naar het historische stadje Tulbagh in het wijngebied, omringd door bergen.
  In het centrum vind je vele monumentale gebouwen rondom de oude kerk, wandel hier vooral even rond vanuit je centraal gelegen hotel.

   

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 5
  Tulbagh

  Vrije dag Tulbagh

  Een bezoek aan een wijnboerderij in de vallei is een aanrader voor vandaag, zoals Twee Jonge Gezellen of Drostdyhof. Proef van de lekkere wijnen die ze hier maken!
  Ook is de omgeving zeer geschikt om te wandelen, mountainbiken of paardrijden.

  05
  1 nacht
 • 6
  Cederberg

  Naar Cederberg-Kagga Kamma Private Reserve

  Cederberg is een mooi en ruig berggebied, met in de valleien vele citrusboomgaarden. Wandelen en rotsklimmen zijn populaire bezigheden in deze prachtige natuur, ook kun je zwemmen in kristalheldere rotspoelen en oude rotstekeningen ontdekken. 

  De bergen en unieke rotsformaties kleuren bij zonsondergang spectaculair, ga hier lekker voor zitten met een drankje en geniet van het uitzicht! Je slaapt in een bijzonder 'cave suite' of traditionele 'hut suite' in Kagga Kamma Private Reserve en het diner wordt verzorgd.

  06
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 7
  Cederberg

  Activiteiten Kagga Kamma Private Reserve

  Bij het verblijf zijn activiteiten inbegrepen. Zo kun je mountainbiken door het unieke gebied, of op verkenning met een quadbike waarmee je in alle uithoeken van het reservaat kunt komen. Er worden 'nature drives' aangeboden met een gids om de flora en fauna te leren kennen en ze bieden een begeleide tour aan naar de rotsschilderingen.
  Daarnaast is er een prachtig zwembad waar je kunt relaxen tussen de activiteiten in. De maaltijden zijn inbegrepen, dus het wordt een heerlijke vakantiedag.

  07
  1 nacht
 • 8
  Paternoster

  Naar Paternoster

  Vandaag rijd je naar Paternoster aan zee, een charmant vissersdorpje met historische gebouwen en een lang strand. Je vindt hier sfeervolle restaurants en vooral als je van verse vis en kreeft houdt zit je hier goed.
  Je hotel ligt aan het strand, geniet van een verblijf met prachtig uitzicht op zee en maak heerlijke strandwandelingen! 

  08
  1 nacht
  4 uur
 • 9
  Paternoster

  Vrije dag Paternoster

  Het is een aanrader om vandaag nabijgelegen Cape Columbine Nature Reserve te bezoeken, een prachtige plek. Je vindt hier met keien omlijste baaien en kunt als je geluk hebt dolfijnen en walvissen voor de kust spotten.

  09
  1 nacht
 • 10
  Clanwilliam

  Naar Clanwilliam

  De volgende bestemming is de stad Clanwilliam, de ‘Rooibos Capital of the World’. Je kunt hier meer over leren tijdens een rondleiding op het landgoed Elandsberg Rooibos en het unieke theeproces bekijken. Rooibos groeit alleen in dit gebied!

  Clanwilliam ligt verder naast een grote dam, perfect om te waterskiën, zwemmen en vissen.

  10
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 11
  Clanwilliam

  Vrije dag Clanwilliam

  Heb je nog geen genoeg van de lekkere thee, onderneem dan vandaag de 'Rooibos-route' langs diverse theehuizen.

  Ook kun je gaan wandelen in de prachtige Cederbergen, Clanwilliam ligt aan de voet van dit gebergte.

  11
  1 nacht
 • 12
  Namaqua National Park

  Naar Springbok-Namaqua National Park

  Het Namaqualand strekt zich uit over meer dan 1000 kilometer langs de westkust van Zuid-Afrika en staat bekend om zijn dorre schoonheid. Een keer per jaar, in het vroege voorjaar, explodeert het landschap van Namaqualand in een bonte kleurenpracht. De stoffige vlaktes worden omgetoverd tot een deken van duizenden bloeiende wilde bloemen. Naast fotogenieke landschappen vind je hier veel dieren, zoals reptielen en vogels. Je verblijft in Skilpad Rest Camp wat ligt in het Namaqua National Park, beroemd om zijn lentebloemen. 

  12
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 13
  Namaqua National Park

  Vrije dag Namaqua National Park

  Je kunt met de auto vandaag een rondrit maken naar diverse uitzichtpunten in het park. Ook zijn er 2 wandelroutes om het gebied te verkennen.

  's Avonds kun je lekker barbequen op het terrein (met zelf meegebrachte boodschappen) en genieten van een sterrenhemel die je thuis nooit ziet!

  13
  1 nacht
 • 14
  Upington

  Naar Upington

  De historische stad Upington, ligt in de provincie Noord-Kaap. Upington ligt aan de Oranjerivier in een gebied dat bekend staat als de Groene Kalahari, met vruchtbare valleien die in contrast staan met de omringende halfwoestijn. Je vindt in Upington verzorgde tuinen, statige bomen langs brede boulevards en kleurrijke bloemen.
  Als je vandaag op tijd vertrekt kun je onderweg eventueel een detour maken naar de mooie Augrabies Falls. In Upington is een cruise bij zonsondergang over de Oranjerivier, op een drijvende bar, leuk om te doen.

  14
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 15
  Kgalagadi Transfrontier Park

  Naar Kgalagadi Transfrontier Park

  Vanuit Upington rijd je naar de uitgestrekte wildernis van het Kgalagadi Transfrontier Park. Dit park ligt zowel in Zuid-Afrika als in Botswana en is 3,6 miljoen hectare groot. In het landschap van oranje zandduinen, solitaire bomen, droge rivierbeddingen en grassen leven veel wilde dieren. 
  De lodge ligt aan een zoutvlakte met wijds uitzicht rondom, geniet hiervan vanuit het restaurant tijdens het inbegrepen diner.

  15
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 16
  Kgalagadi Transfrontier Park

  Vrije dag Kgalagadi Transfrontier Park

  Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. De lodge verzorgt activiteiten. Ga 's ochtends mee op een wandeling met gids, die veel vertelt over dieren en hun sporen. 's Middags of 's avonds kun je genieten van een gamedrive door het gebied om dieren te spotten.

  Er is genoeg wild in dit park! Gemsbokken en springbokken zijn in grote getale aanwezig, je ziet bijna altijd giraffes en wie weet ‘spot’ jij wel de Kalahari leeuw. Geniet ook van de mooie kleuren om je heen. 

  16
  1 nacht
 • 17
  Upington

  Naar Upington

  Je keert terug naar Upington vanuit Kgalagadi, onderweg spot je vast nog wildlife.
  In Upington kun je meer te weten komen over de lokale geschiedenis in het Kalahari Orange Museum of genieten van wijnproeverijen in de lokale Orange River Wine Cellars.

  17
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 18
  Kimberley

  Naar Kimberley

  De volgende bestemming is Kimberley, in deze pittoreske mijnstad startte de internationale diamanthandel. Kimberly staat bekend om de Big Hole, de grootste kunstmatige opgraving ter wereld. Kimberley speelde ook een prominente rol tijdens de Anglo-Boerenoorlog, toen het werd belegerd door de Boeren. Bezoekers kunnen enkele van de beroemdste slagvelden van de Anglo-Boerenoorlog verkennen.

  18
  1 nacht
  4 uur
 • 19
  Lesotho-Malealea

  Naar Lesotho

  Over glooiende en bergachtige landschappen rijd je vandaag naar het hart van het Koninkrijk Lesotho. Lesotho is een van de weinige landen die volledig wordt omsloten door 1 ander land: Zuid-Afrika.  Het land ligt in zijn geheel boven de 1000 meter, en je kunt hier fantastische wandelingen maken! Je overnacht twee nachten in een gezellige lodge. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vanmiddag al wat van de prachtige omgeving bezichtigen.

  19
  1 nacht
  5 uur
 • 20
  Lesotho-Malealea

  Vrije dag Lesotho

  Je kunt vandaag fietsend, wandelend of op de rug van een pony de omgeving gaan bekijken. Je hebt fantastische uitzichten over prachtige groene vlaktes en de diepe kloven. Zelfs voor de onervaren paardrijder is een ponytrek een aanrader. In de omgeving van de lodge vind je de Botsoela-waterval en grotten met oude San-rotstekeningen. Je kunt vandaag kennismaken met de tradities van de Basotho (de lokale bevolking).

  20
  1 nacht
 • 21
  Pretoria

  Naar Pretoria

  Vandaag vertrek je uit Lesotho, langs de weg zie je vaak lokale kinderen met vee lopen. Je bestemming voor vandaag is Pretoria, een flinke rit naar een totaal andere stedelijke omgeving. Pretoria is de administratieve hoofdstad, hier zetelt de regering. Na aankomst kun je in de tuin van het guesthouse relaxen of nog even een duik in het zwembad nemen.

  21
  1 nacht
  7 uur
 • 21
  Pretoria

  Vrije dag Pretoria, 's avonds naar vliegveld Johannesburg

  In Pretoria vind je prachtige brede lanen, deftige parken, groene tuinen en veel verzorgde koloniale gebouwen. Geniet van de gemoedelijke sfeer in deze stad en breng een bezoek aan het Voortrekkersmonument ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren. Rond 1900 zijn 60.000 jacaranda-bomen in de stad geplant zijn, deze worden in de bloeitijd (oktober) helemaal paars en deze bloei hult de stad in een prachtig paarse gloed.
  ’s Avonds lever je de huurauto in op het vliegveld van Johannesburg voor vetrek.

  22
  1 nacht
  30 min
 • 23
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  23
  11 uur 30 min

Inclusief

 • Transfer van vliegveld naar hotel bij aankomst
 • 21 overnachtingen; 14 inclusief ontbijt, 4 o.b.v. volpension en 2 o.b.v. logies  
 • Beschreven activiteiten in Kagga Kamma & Kgalagadi
 • 20 dagen autohuur 4x2 met hoge wegligging inclusief:
  -Super Cover (geen eigen risico)
  -14% tax
  -Tweede chauffeur
  -Onbeperkt aantal kilometers
  -WA verzekering
  -Cross border letter Lesotho
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Ontdek de Kalahari woestijn in Zuid Afrika

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks