Kaapstad, de Westkaap & de Tuinroute

15-daagse reis langs de hoogtepunten in het zuiden van Zuid-Afrika

Veel afwisseling & wildlife spotten

Het zuiden heeft genoeg te bieden!

Een rondreis die je in 15 dagen laat kennismaken met de hoogtepunten in het zuiden van Zuid-Afrika! Na een rustige start in het gezellige Kaapstad haal je de auto op en rijd je naar Hermanus, bekend om de walvissen die je hier vaak vanaf de kant al kunt spotten. De volgende stop is het historische stadje Swellendam. Hierna reis je via Oudtshoorn naar het Tsitsikamma National Park, waar bos en zee samenkomen. Volgende stop zijn de olifanten in het Addo Elephant Park, waarna je weer afdaalt naar de kust.

Onderweg langs de kust bezoek je nu Knysna op de terugweg naar Kaapstad. Verder kun je nog heerlijke wijnen proeven in de wijngebieden rond Stellenbosch. Je eindigt deze prachtige reis met een paar dagen Kaapstad, waarbij je de Kaapregio verder kunt verkennen.

 • 1
  Kaapstad

  Aankomst & transfer naar het hotel

  Je vliegt op Kaapstad, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar je accommodatie gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag al wat van Kaapstad gaan ontdekken, want er valt veel te doen en te zien! Je hotel ligt vlakbij Green Market Square en de Compagnietuinen.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 30 min
  Kaapstad
 • 2
  Kaapstad

  Vrije dag

  Je kunt deze dag in Kaapstad ideaal gebruiken om kennis te maken met het land en deze bruisende stad. De spectaculaire ligging van de stad maakt dat je hier niet snel uitgekeken raakt. Ga bijvoorbeeld naar de top van de Tafelberg met de gondellift. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Je kunt een bezoek brengen aan de botanische tuinen of een van de vele musea. Ben je meer op zoek naar drukte en vertier, dan kun je een bezoek brengen aan de V&A-Waterfront. Dit voormalige havengebied is omgebouwd tot een gezellig uitgaanscentrum vol restaurantjes, café’s en winkels. Ook een bezoek aan het beroemde Robbeneiland mag je eigenlijk niet overslaan.

  02
  1 nacht
 • 3
  Hermanus

  Ophalen huurauto, van Kaapstad naar Hermanus

  Vandaag haal je de huurauto op en reis je van Kaapstad naar Hermanus, een populair toeristenstadje aan de oceaan. In het centrum van dit gezellige stadje vind je leuke restaurants en terrassen. Hermanus staat vooral bekend om de walvissen die hier elk jaar terugkomen. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je nog even een blik werpen op de zee, want in het hoogseizoen (de maanden juni tot en met november) kun je de walvissen hier zelfs vanaf de kant spotten.

  03
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 4
  Hermanus

  Vrije dag

  Natuurlijk is het mogelijk om vandaag een ‘fairtrade walvistour‘ te boeken waarbij je naar Pearl Beach vaart, waar de meeste walvissen te vinden zijn. Tijdens de boottocht zie je meestal ook dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Daarna vaar je door ‘Shark Alley’, waar je grote kans hebt om witte haaien te zien. Een unieke ervaring!

  04
  1 nacht
 • 5
  Swellendam

  Van Hermanus naar Swellendam

  Swellendam is een van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika, opgericht door de VOC in 1745. In het centrum vind je vele mooie oud-hollandse huizen en prachtige, sfeervolle straten met eeuwenoude bomen. In het Drostdy museum kun je zien hoe het leven was in de 18e eeuw. Het stadje ligt aan de voet van de Langebergen, die een prachtig decor vormen voor deze tussenstop.

  05
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 6
  Oudtshoorn

  Van Swellendam naar Oudtshoorn

  Vandaag reis je verder naar Oudtshoorn. Deze plaats heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`! De kleine Karoo telt namelijk honderden struisvogelkwekerijen die hun eerste bloeitijd al rond de vorige eeuwwisseling beleefden. Struisvogelveren waren toen in Europa en Amerika uiterst modieus en kwamen allemaal uit Oudtshoorn. Nu worden de imposante vogels vooral gekweekt voor hun leerachtige huid, waarvan tassen en schoenen worden gemaakt en vanwege het smakelijke vlees.

  Struisvogelbiefstuk tref je in Zuid-Afrika op vrijwel iedere menukaart aan. Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij leer je van alles over de struisvogels. In de middag is er tijd voor wat ontspanning of een bezoek aan de Cango Caves; een enorm complex van druipsteengrotten.

  06
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 7
  Tsitsikamma

  Van Oudtshoorn naar Tsitsikamma National Park

  In de ochtend rijd je via een mooie route van ca. 220 kilometer naar Tsitsikamma. Hier bezoek je het Tsitsikamma National Park waar zee en bos samenkomen. Je kunt hier prachtig wandelen door diepe ravijnen, dichte bossen of langs ongerepte kustlandschappen. Ook de hangbrug over de Storms Rivier is een bezoekje waard. Of wellicht heb je zin in een bungeejump van de Bloukrans Bridge (216 meter!)? Je kunt natuurlijk ook relaxen op een terras en genieten van een fantastisch panorama.

  07
  1 nacht
  3 uur
 • 8
  Addo

  Van Tsitsikamma National Park naar Addo Elephant Park

  Vandaag verlaat je Tsitsikamma en rijd je verder naar het enorme Addo Elephant Park, een rit van 200 kilometer. In het Addo Elephant Park kun je uitgebreid kennismaken met deze viervoeters, in het park leeft een beschermde kudde van ongeveer 300 olifanten. De olifanten kunnen overleven door de aanwezigheid van de ‘Pink Flowered Spekboom' (Portulacaria Afra), een plant die wel drie meter hoog kan worden en een overheerlijk olifantenmaal is. Je overnacht vlakbij dit park.

  08
  1 nacht
  2 uur
 • 9
  Knysna

  Van Addo naar Knysna

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Knysna. Knysna is een levendige stad waar een gezellige vakantiesfeer hangt, midden in het hart van de Tuinroute. De rit vandaag is 320 km dus je hebt ’s middags nog wat tijd om rond te wandelen. Knysna is ooit gebouwd om als houthaven- en scheepsbouwcentrum te dienen, door de aanwezigheid van een grote lagune.

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Knysna

  Vrije dag

  Tijdens deze vrije dag in Knysna kun je een boottocht maken op de lagune en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van  juli tot en met november). Of breng een bezoekje aan een van de prachtige stranden in de omgeving, de kust is hier prachtig!

  10
  1 nacht
 • 11
  Stellenbosch

  Van Knysna naar de wijngebieden

  Vandaag rijd je via de binnenlanden van de West Kaap naar de wijngebieden, waar je in de loop van de middag aankomt. Hier heb je tijd om wat van de heerlijke wijnen te proeven of het gezellige stadje Stellenbosch te bezoeken, de rit vandaag is 470 kilometer.

  11
  1 nacht
  5 uur
 • 12
  Kaapstad

  Van de wijngebieden naar Kaapstad

  Vandaag rijd je terug naar Kaapstad. Het is een korte rit van 60 kilometer, dus je komt op tijd aan in Kaapstad. Vandaag kun je dan ook al wat van de Kaap regio gaan ontdekken, want er valt veel te doen en te zien! Rijd bijvoorbeeld naar Bloubergstrand, circa 25 kilometer ten noorden van Kaapstad. Hier heb je een prachtig uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg.

  12
  1 nacht
  1 uur
 • 13
  Kaapstad

  Verkenning van de Kaap per eigen huurauto

  Vandaag trek je erop uit om de omgeving van Kaapstad te verkennen. Je kunt vanuit Kaapstad bijvoorbeeld via de stranden van Clifton en Camps Bay naar Houtbaai rijden. Vanaf hier rijd je zuidwaarts naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier kun je een wandeling maken met prachtige uitzichten! Vergeet niet ook Boulders Beach te bezoek, vlakbij Simon’s Town, waar je de Afrikaanse pinguin kunt vinden. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. Hier kun je ook lekker eten en natuurlijk de wijnen proeven!

  13
  1 nacht
 • 14
  Kaapstad

  Inleveren auto op vliegveld & vertrek vlucht

  Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, heb je vandaag nog tijd om Kaapstad en/of de Kaap regio verder te verkennen. Hierna lever je de huurauto in op het vliegveld en is deze prachtige reis ten einde.

  14
  1 nach
 • 15
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  15
  11 uur 45 min

Inclusief

 • Aankomsttransfer van het vliegveld naar het hotel
 • 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Genoemde autohuur in een categorie B, inclusief:
  • Super Cover / geen eigen risico
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips.

Locatie rondreis

Kaapstad, de Westkaap & de Tuinroute

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks