Hoogtepunten van ‘Baie Mooi’ Zuid-Afrika

15-daagse reis door het noorden van Zuid Afrika

Spot de Big Five

Hoogtepunten van het noorden & oosten

Deze Zuid-Afrika rondreis langs de Hoogtepunten van ‘Baie Mooi’ Zuid-Afrika laat je in 15 dagen kennismaken met de hoogtepunten van Noord Zuid-Afrika. Van een avontuurlijke safari en prachtige uitzichten in het Krugerpark tot wijn proeven in Stellenbosch en genieten op het strand van Umhlanga Rocks.

Dé perfecte combinatie van avontuur, cultuur en relaxen vind je terug in deze bijzondere rondreis door Noord Zuid-Afrika. Reis je met ons mee?

 

 

Jouw rondreis door Zuid-Afrika

De rondreis start in het gemoedelijke Pretoria, op ongeveer 50 kilometer van Johannesburg vandaag. In Zuid-Afrika staat de stad ook wel bekend als ‘De Stad van de Jacaranda’. Dit komt omdat er veel Jacaranda met paarse bloesems groeien.

Na een rustige start rijd je via de Panoramaroute naar de omgeving van het Krugerpark. Onderweg kom je langs de meest prachtige viewpoints, watervallen en spectaculaire ravijnen. Maak onderweg zeker enkele stops en geniet van het adembenemende uitzicht.

Je overnacht in een sfeervolle lodge in Hoedspruit, aan de rand van het Krugerpark. Het Krugerpark is natuurlijk dé plek om een safari te doen en ‘the big five’ te spotten. Na een spannende safari vervolg je de reis naar het Mlilwane wildpark in het kleine koninkrijk eSwatini (voorheern Swaziland). Je gaat de grens over. Ja echt, eSwatini is een ander land met eigen koning. Overnachten doe je hier in traditionele rieten hutten. Zeg nou zelf, dat is toch de ultieme Zuid-Afrika beleving?

Op naar het volgende natuurpark, want er zijn nog zoveel dieren te spotten. Je reist door naar het Hluhluwe National Park. Dit park staat bekend om de zwarte neushoorn, die met uitsterven wordt bedreigt. Op zoek naar nog meer avontuur? Kies dan voor een boottocht of kajaktour in het iSimangaliso Westland Park.

Wijnliefhebber? Goed nieuws. Tijdens jouw rondreis maak je een stop door de wijnlanden van Stellenbosch. Ook het strand bij Umhlanga Rocks en de indrukwekkende Drakensbergen zitten in deze reis. Als laatste verblijf je in Johannesburg!

 • 1
  Pretoria

  Vertrek vlucht, aankomst & transfer naar het hotel

  Je vliegt op Johannesburg, een vlucht van ongeveer 11 uur. Johannesburg is een grote stad die voor de toerist minder interessant is. Daarom reis je na aankomst op de luchthaven meteen door naar Pretoria. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Je hotel ligt op enkele minuten lopen van het winkel- en uitgaanscentrum.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 00 min
  Pretoria
 • 2
  Pretoria

  Vrije dag

  In Pretoria vind je prachtige brede lanen, deftige parken, groene tuinen en veel verzorgde koloniale gebouwen. Deze stad is de administratieve hoofdstad en hier zetelt de regering. Pretoria is genoemd naar M.W. Pretorius, de eerste president van de republiek Zuid-Afrika. Geniet van de rust en de gemoedelijke sfeer in deze stad en breng een bezoek aan het Voortrekkersmonument ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren.

  02
  1 nacht
 • 3
  Hazyview

  Ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview

  Vanuit Pretoria reis je per eigen huurauto naar het stadje Hazyview. Je rijdt door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen. Het is ongeveer 390 kilometer en 5 uur rijden naar Hazyview over prima wegen.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Hoedspruit

  Van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit

  De route voert vandaag langs de Panoramaroute. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijd je naar de indrukwekkende Blyde River Canyon. In deze Canyon heb je ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. In de middag rijd je door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park (ca. 230 km).

  04
  1 nacht
  5 uur
 • 5
  Hoedspruit

  Vrije dag

  Hoedspruit ligt aan de rand van het Krugerpark. Van hieruit kun je verschillende wandelsafari’s en gamedrives maken, die gemakkelijk ter plaatse in je lodge te boeken zijn. Of maak een gamedrive met je eigen auto in het Krugerpark! Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. Natuurlijk ga je op zoek naar de ‘Big Five’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. 

  05
  1 nacht
 • 6
  eSwatini

  Van Hoedspruit naar eSwatini (voorheen Swaziland)

  Vandaag rijd je via Nelspruit of via het Kruger Park naar het kleine koninkrijk eSwatini (circa 350 km). Bij de grens krijg je een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land met een eigen koning. Via de hoofdstad Mbabane rijd je door naar het Mlilwane Wildpark. Je overnacht in een traditionele rieten hut, in de vorm van een bijenkorf. Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  eSwatini

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt een wandeling maken door het park, of je kunt per paard of mountainbike onder begeleiding het Mlilwane Park verkennen. Natuurlijk kun je vandaag ook Mbabane en de glas- en kaarsenfabriek bezoeken, de bekende exportproducten van eSwatini.

  07
  1 nacht
 • 8
  Hluhluwe

  Van eSwatini naar Hluhluwe

  In de loop van de ochtend rijd je richting het zuiden, verlaat eSwatini bij de Lavumisa grenspost en rijdt dan de provincie Kwa Zulu Natal binnen. Je logeert de komende twee nachten nabij het Hluhluwe Wildpark.

  08
  1 nacht
  3 uur
 • 9
  Hluhluwe

  Vrije dag

  Vandaag kan je een gamedrive maken in het nabij gelegen Mkuze Wildreservaat of het Hluhluwe Wildreservaat. Ook kun je naar het St. Lucia Wildreservaat gaan, waar je een spectaculaire boottocht over het meer kunt maken. Hier vind je veel verschillende planten, dieren, duinen en moerassen. In de middag kun je relaxen bij het zwembad, of de omgeving van Vrijheid, het voormalige centrum van de Boerenoorlog, bezoeken.

  09
  1 nacht
 • 10
  Umhlanga Rocks

  Van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks

  Je kunt vanochtend eerst een Zulu-dorp bezoeken en tijdens een culturele show kennismaken met de gebruiken van dit trotse volk. In de middag rijd je naar Umhlanga Rocks (ca. 260 km), waar je de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijft.

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Umhlanga Rocks

  Vrije dag

  Vandaag heb je alle tijd om te genieten van je vrije dag op het strand. Maar je kunt ook naar Durban rijden om deze grote havenstad te verkennen en te flaneren op de boulevard.

  11
  1 nacht
 • 12
  Drakensbergen

  Naar de Drakensbergen

  Je rijdt vandaag door naar het noorden van de Drakensbergen. We hebben een sfeervolle lodge voor je geboekt in de Champagne Valley, een perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen.

  12
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 13
  Drakensbergen

  Vrije dag

  Vandaag kun je de fantastische Drakensbergen van dichtbij leren kennen. Bij de ingang van nationale parken krijg je een kaart met een overzicht van de wandelingen, zodat je er makkelijk zelf op uit kunt trekken. Het is wel een goed idee om een lunchpakket mee te nemen.

  13
  1 nacht
 • 14
  Johannesburg

  Naar Johannesburg, inleveren huurauto & vertrek vlucht

  In de loop van de ochtend verlaat je de Drakensbergen. Je kunt direct doorrijden naar Johannesburg (ca. 405 km) of deze laatste reisdag iets omrijden via het indrukwekkende Golden Gate Park voor je ’s avonds de huurauto inlevert op het vliegveld van Johannesburg. De meeste vluchten vertrekken pas in de avond.

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  15
  11 uur 30 min

Inclusief

 • Aankomsttransfer van vliegveld naar hotel Pretoria
 • 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Genoemde autohuur in een categorie B, inclusief:
  • Super Cover (geen eigen risico)
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Hoogtepunten van ‘Baie Mooi’ Zuid-Afrika

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks