Familiereis Zuid Afrika

21-daagse familiereis op maat voor het hele gezin

Deze reis heeft het allemaal!

Familie rondreis door Zuid-Afrika

Deze 21-daagse familiereis Zuid-Afrika is speciaal afgestemd op het reizen met kinderen. We hebben zelf ook een gezin en weten dus uit ervaring dat je onder andere geen lange reisdagen wilt hebben. Tijdens deze reis ontdek je het oosten en noorden van Zuid-Afrika. Je gaat op pad met een eigen huurauto. Uiteraard geniet je van het wild tijdens de safari’s in Kruger National Park en Hluhluwe Imfolozi National Park, maar dat niet alleen. Zo bezoek je ook de Drakensbergen, St. Lucia, het koninkrijk e-Swatini en de Panoramaroute. Van rust tot actief, van steppen tot mountainbiken, van raften tot relaxen bij het zwembad. Deze reis heeft het allemaal!

 • 1
  Clarens

  Aankomst Johannesburg, naar Clarens

  Nadat je de auto hebt opgehaald op het vliegveld van Johannesburg kan het avontuur echt beginnen. Dat begint al met het links rijden. Even oefenen in de garage en dan op weg naar Clarens. Een prachtige route door het Golden Gate National Park. Clarens is een leuk knus kunstenaarsdorp met kleine winkeltjes en goede restaurants.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  3 uur
  Clarens
 • 2
  Drakensbergen

  Van Clarens naar Drakensbergen

  Vandaag gaan we naar de Drakensbergen. De rit duurt ongeveer 3 uur. Wat is het mooi hier. Tijd om even lekker te relaxen bij je lodge en te genieten van het mooie uitzicht.

  02
  1 nacht
  3 uur
 • 3
  Drakensbergen

  Steppen in de Drakensbergen

  Tijd voor wat actiefs! Na het ontbijt rijd je naar het Champagne Castle Adventure Center. Nadat iedereen voorzien is van een helm en handschoenen kan het avontuur beginnen. Een open truck brengt je de berg op. Eenmaal boven krijg je een step. Onder leiding van een gids zoef je de berg af… Na deze fantastische ervaring heb je de middag vrij te besteden.

  03
  1 nacht
 • 4
  Umhlanga Rocks

  Van Drakensbergen naar Umhlanga Rocks

  Vandaag gaat de rit richting de kust, naar Umhlanga Rocks. Deze twee dagen kun je heerlijk relaxen aan het strand of een bezoek brengen aan uShaka Marine World. Dit is het vijfde grootste aquarium ter wereld.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Umhlanga Rocks

  Vrije dag Umhlanga Rocks

  Dag ter vrije besteding aan het strand, of breng een bezoek aan de stad Durban.

  05
  1 nacht
 • 6
  St. Lucia

  Van Umhlanga Rocks naar St. Lucia

  St. Lucia is de volgende stop. Een kustplaats bij het iSimangaliso Wetland Park. Hier is een hoop te beleven. Na aankomst heb je de middag ter vrije besteding.

  06
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 7
  St. Lucia

  Boottocht St. Lucia

  Het dieren spotten gaat vandaag echt beginnen. In de ochtend maak je een boottocht over het St. Lucia meer op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Nijlpaarden zul je hier zeker zien, met een beetje geluk hoor je ze al knorren. Tijdens de tocht van twee uur verteld de gids je alles over de nijlpaard families die er leven. Na dit avontuur kun je met je eigen auto een bezoek brengen aan Cape Vidal. Het mooiste strand van Zuid-Afrika en gelegen op ongeveer 30 kilometer. Om hier te komen rijd je door het natuurreservaat iSimangaliso. De rit is één grote safari waarbij je dieren als neushoorns, zebra en kudu kunt zien. Snorkelen is hier ook een mogelijkheid, maar hangt erg af van de stroming. Zwemmen in de golven is ook een hoogtepunt voor de kinderen.

  07
  1 nacht
 • 8
  St. Lucia

  Bezoek Hluhluwe Imfolozi National Park vanuit St. Lucia

  Heel vroeg op! Rond 05.00 uur wordt je opgehaald bij je accommodatie voor de eerste safari met ranger. Met de jeep rijd je in een klein uurtje naar het Hluhluwe Imfolozi National Park. Om 06.00 uur gaat het park open en geniet je van een fantastische zonsopkomst… Je gaat op zoek naar de Big Five. Het park staat bekend om zijn populatie witte neushoorns, je kijkt je ogen uit. Het ontbijt wordt geserveerd op de motorkap van de jeep, in de middag krijg je een heerlijke BBQ lunch. Na een dag vol ervaringen kom je moe maar voldaan weer terug in je accommodatie in St Lucia.

  08
  1 nacht
 • 9
  St. Lucia

  Vrije dag St. Lucia

  Genieten van een vrije dag!

  09
  1 nacht
 • 10
  e-Swatini

  Van St. Lucia naar e-Swatini

  Tijd om weer te gaan, vandaag gaan we naar e-Swatini (voorheen Swaziland). Een eigen koninkrijk binnen Zuid-Afrika. Hoe meer je Swaziland nadert des te armer het wordt en de wegen worden slechter, maar de route is prachtig. Bij de grens nog een echte controle en een stempel in je paspoort erbij. De armoede is goed zichtbaar en het landschap is in het begin vlak en dor. De overnachting is in de buurt van het Mlilwane Wildlife Sanctuary N.P. Wat opvalt is dat de omgeving hier een stuk welvarender is.

  10
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 11
  e-Swatini

  Mountainbiken Mlilwane

  Weer tijd voor wat actiefs. Je rijdt naar het Mlilwane Wildlife Sanctuary N.P., een mooi wildpark met vooral klein wild gelegen in een prachtige omgeving. Hier maak je kennis met de gids en staat de mountainbike klaar. Een mooie fietstocht afgestemd op de kinderen volgt, een supergave ervaring om tussen de dieren te kunnen fietsen. Al rijdend kom je groepen impala’s, zebra’s, wrattenzwijnen, gnoes, steenbokken en krokodillen tegen! Na al deze inspanning is het tijd voor ontspanning, de rest van de middag heb je vrij.

  11
  1 nacht
 • 12
  Kruger National Park

  Van e-Swatini naar Kruger National Park- sunset gamedrive

  Vandaag vroeg op pad richting Kruger National Park. In tegenstelling tot twee dagen geleden is het landschap in dit gedeelte van Swaziland mooi bergachtig met veel groen en welvarende dorpen. Ook hier ga je weer langs de grenscontrole, Kruger is nu niet zo ver meer. Via de Malelane gate gaan we Kruger in, koop bij de ingang een routeboek. Zo kun je zelf de route bepalen over de geasfalteerde wegen of de onverharde wegen. Best spannend om met je eigen auto op safari te gaan… Maar wat een gave ervaring om op zoek te gaan naar olifanten, giraffen, buffels en de rest van de big five! Zorg dat je op tijd in Pretoriuskop aankomt want om 16.30 uur staat de Sunset game drive op het programma.

  12
  1 nacht
  4 uur
 • 13
  Kruger National Park

  Door Kruger naar Olifants Restcamp

  We blijven nog even in Kruger. De route naar het Olifants Restcamp kun je zelf uitstippelen. Geniet vooral van alle dieren die je onderweg tegenkomt. Maak ook eens een stop bij een van de drinkplaatsen en uitkijkpunten in het park.

  13
  1 nacht
  5 uur
 • 14
  Karongwe Game Reserve

  Van Kruger National Park naar Karongwe Game Reserve

  Vandaag is het tijd voor één van de hoogtepunten van de reis, op naar Karongwe Private Game Reserve. Vertrek op tijd zodat je rond het middaguur aankomt. De route ernaar toe is prachtig! Bij aankomst word je warm welkom geheten met een heerlijke fruitcocktail. Je bagage wordt naar de lodge gebracht, waar uitleg krijgt over het programma voor de komende twee dagen. Voordat de eerste safari begint kun je genieten van een heerlijke lunch en een duik nemen in het zwembad. De afternoon coffee/tea staat klaar en aansluitend gaat de safari van start. Je gaat met een open safari jeep met ranger en tracker op zoek naar de dieren. Al gauw zul je veel impala’s, zebra’s en olifanten spotten. Hopelijk zie je ook de leeuwen, neushoorn, buffel en luipaard! Na een prachtige safari staat er een diner klaar.

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  Karongwe Game Reserve

  Safari's Karongwe Game Reserve

  Klop, klop... je wordt vroeg gewekt voor de ochtend safari. De koffie staat klaar en om 06.00 uur vertrek je op safari, in de ochtend zijn de dieren nog actief. De verwachtingen zijn hoog…wat gaan we nu weer zien? Na de safari keer je terug naar de lodge, tijd voor het ontbijt. Tot aan de afternoon coffee en de volgende safari heb je vrije tijd. Geniet van de zon bij het zwembad, reserveer een bushwalk of kies voor een heerlijke massage. Om 15.30 uur staat de tweede safari op het programma, tijdens de game drive maak je een stop voor een drankje en een hapje. Na de safari staat er wederom een heerlijke maaltijd voor je klaar.

  15
  1 nacht
 • 16
  Hazyview

  Van Karongwe Game Reserve naar Hazyview

  Vandaag ook weer vroeg op voor de laatste safari, nog éénmaal genieten van alle mooie dieren. Na het ontbijt is het tijd om te gaan. Als de auto gepakt is ga je op weg naar Hazyview, dit is de laatste stop van deze reis. Je verblijft in een tented camp waar ze een kleine shop hebben met alleen wat basis levensmiddelen. Maak een stop bij de supermarkt in Hazyview, waar je wat inkopen kunt doen voor de komende dagen. De tent is prachtig ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt. Vooral je eigen braaiplaats voor de tent is fantastisch. Tijd om vuur te maken en marshmallows te roosteren.

  16
  1 nacht
  3 uur
 • 17
  Hazyview

  Vanuit Hazyview bezoek Panoramaroute

  Op deze vrije dag kun je een stuk van de Panoramaroute gaan rijden. Bij Graskop kun je met de Gorgeslift 51 meter naar beneden en een junglewandeling maken. Natuurlijk mag het uitzicht bij Gods Window niet ontbreken. Maak een lunchstop bij Potlouck Kombuis, een echt Afrikaans restaurant waar ze op een primitief buitenkeukentje de heerlijkste gerechten maken. De kinderen kunnen ondertussen lekker spelen in de rivier.

  17
  1 nacht
 • 18
  Hazyview

  Raften Hazyview

  Vandaag is het zover je gaat raften! In onze zomer (de Afrikaanse winter) is de rivier niet zo wild waardoor kinderen vanaf 7 jaar mee kunnen. Iedereen krijgt een zwemvest en na wat uitleg ga je op pad. Opnieuw een erg leuke ervaring. Onderweg maak je nog een zwemstop en krijg je nog een versnapering. De rest van de dag kun je zelf invullen.

  18
  1 nacht
 • 19
  Hazyview

  Vrije dag Hazyview

  Vandaag heb je een vrije dag in Hazyview. Tijd voor ontspanning….

  19
  1 nacht
 • 20
  Johannesburg

  Van Hazyview naar Johannesburg

  Na drie fantastische weken is het vandaag dan echt tijd om naar huis te gaan. De rit naar de luchthaven duurt ongeveer 4 uur. De route is prachtig door een bergachtig gebied, mooi landschap en verre uitzichten. Bij aankomst op de luchthaven lever je de huurauto in. Na het inchecken vlieg je weer terug naar Amsterdam.

  20
  1 nacht
  4 uur
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst in Amsterdam.

  21
  11 uur 30 min

Inclusief

 • 17 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen exclusief ontbijt (bij verblijf in Krugerpark)
 • Autohuur in een categorie C, inclusief:
  • Super Cover/geen eigen risico
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
  • Contract fee
 • Routebeschrijving met tips
 • Activiteiten volgens programma

Locatie rondreis

Familiereis Zuid Afrika

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks