Combineer Kruger Park met de Garden Route

21-daagse reis door Zuid-Afrika

Wildlife, prachtige kustlijn & wereldstad

De ideale combinatie!

Tijdens deze uitgebreide rondreis van 3 weken bezoek je eerst de hoogtepunten van het Noorden van Zuid-Afrika, je zoekt de Big-Five in de mooiste parken! Daarna reis je door naar het afwisselende zuiden van Zuid-Afrika.

Je rijdt per huurauto via Hazyview en de Panoramaroute van Pretoria naar Hoedspruit. Vanuit hier kun je een bezoek brengen aan het Krugerpark. Daarna kun je nog meer wild spotten in het Mlilwane Wildpark in het kleine koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Hierna reis je naar het Hluhluwe National Park en het strand bij Umhlanga Rocks. Je vliegt naar de grote havenstad Port Elizabeth, waar het zuidelijke avontuur kan beginnen. Vanuit Port Elizabeth kun je naar het Addo Elephant Park rijden en dan verder langs de Tuinroute.

Onderweg heb je fantastische uitzichten en als je wilt, kun je je het Tsitsikamma National Park bezoeken. Maak kennis met de struisvogels in Oudtshoorn en proef de heerlijke wijnen uit de regio in Stellenbosch. De rondreis eindigt in Kaapstad, waar zoveel te zien is, dat je misschien wel een paar dagen langer wilt blijven voordat je weer naar huis gaat.

 • 1
  Pretoria

  Vertrek vlucht, aankomst & transfer naar het hotel

  Je vliegt op Johannesburg, een vlucht van ongeveer 11 uur. Johannesburg is een grote stad die voor de toerist minder interessant is. Daarom reis je na aankomst op de luchthaven meteen door naar Pretoria. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Je hotel ligt op enkele minuten lopen van het winkel- en uitgaanscentrum.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 00 min
  Pretoria
 • 2
  Pretoria

  Vrije dag

  In Pretoria vind je prachtige brede lanen, deftige parken, groene tuinen en veel verzorgde koloniale gebouwen. Deze stad is de administratieve hoofdstad, en hier zetelt de regering. Pretoria is genoemd naar M.W. Pretorius, de eerste president van de republiek Zuid-Afrika. Geniet van de rust en de gemoedelijke sfeer in deze stad en breng een bezoek aan het Voortrekkersmonument ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren.

  02
  1 nacht
 • 3
  Hazyview

  Ophalen huurauto, van Pretoria naar Hazyview

  Vanuit Pretoria reis je per eigen huurauto naar het stadje Hazyview. Je rijdt door een prachtig gebied met dalen, valleien, fruitplantages en boerderijen. Het is ongeveer 390 kilometer en 5 uur rijden naar Hazyview over prima wegen.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Hoedspruit

  Van Hazyview via de Panoramaroute naar Hoedspruit

  De route voert vandaag langs de Panoramaroute, door de Drakensbergen. Je kunt beginnen met een bezoek aan Pelgrim’s Rest, een traditioneel dorpje aan de Panoramaroute. Hierna rijd je naar de indrukwekkende Blyde River Canyon. In deze Canyon heb je ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. In de middag rijd je door naar een gezellige lodge bij Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park (ca. 230 km).

  04
  1 nacht
  5 uur
 • 5
  Hoedspruit

  Vrije dag

  Hoedspruit ligt aan de rand van het Krugerpark. Van hieruit kun je verschillende wandelsafari’s en gamedrives maken, die gemakkelijk ter plaatse in je lodge te boeken zijn. Of maak een gamedrive met je eigen auto in het Krugerpark! Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend, (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. Natuurlijk ga je op zoek naar de ‘Big Five’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. 

  05
  1 nacht
 • 6
  eSwatini

  Van Hoedspruit naar eSwatini

  Vandaag rijd je via Nelspruit of via het Kruger Park naar het kleine koninkrijk eSwatini, voorheen Swaziland (circa 350 km). Bij de grens krijg je een stempel in je paspoort, want eSwatini is echt een ander land, met een eigen koning. Via de hoofdstad Mbabane rijd je door naar het Mlilwane Wildpark. Je overnacht in een traditionele rieten hut, in de vorm van een bijenkorf. Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  eSwatini

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt een wandeling maken door het park, of je kunt per paard of mountainbike onder begeleiding het Mlilwane Park verkennen. Natuurlijk kun je vandaag ook Mbabane en de glas- en kaarsenfabriek bezoeken, de bekende exportproducten van eSwatini.

  07
  1 nacht
 • 8
  Hluhluwe

  Van eSwatini naar Hluhluwe

  In de loop van de ochtend rijd je richting het zuiden, verlaat eSwatini bij de Lavumisa grenspost en rijdt dan de provincie Kwa Zulu Natal binnen. Je logeert de komende twee nachten nabij het Hluhluwe Wildpark.

  08
  1 nacht
  4 uur
 • 9
  Hluhluwe

  Vrije dag

  Vandaag kan je een gamedrive maken in het nabij gelegen Mkuze Wildreservaat of het Hluhluwe Wildreservaat. Ook kun je naar het St. Lucia Wildreservaat gaan, waar je een spectaculaire boottocht over het meer kunt maken. Hier vind je veel verschillende planten, dieren, duinen en moerassen. In de middag kun je relaxen bij het zwembad of de omgeving van Vrijheid bezoeken, het voormalige centrum van de Boerenoorlog. 

  09
  1 nacht
 • 10
  Umhlanga Rocks

  Van Hluhluwe Wildreservaat naar Umhlanga Rocks

  Je kunt vanochtend eerst een Zulu-dorp bezoeken en tijdens een culturele show kennismaken met de gebruiken van dit trotse volk. In de middag rijd je naar Umhlanga Rocks (ca. 260 km), waar je de komende twee nachten in de buurt van het strand verblijft.

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Umhlanga Rocks

  Vrije dag

  Vandaag heb je alle tijd om te genieten van je vrije dag op het strand. Maar je kunt ook naar Durban rijden om deze grote havenstad te verkennen en te flaneren op de boulevard.

  11
  1 nacht
 • 12
  Port Elizabeth

  Inleveren huurauto op vliegveld van Durban, vlucht naar Port Elizabeth, ophalen huurauto

  Je rijdt vandaag naar het vliegveld van Durban om de huurauto in te leveren en de vlucht te nemen naar Port Elizabeth (exclusief). Daar aangekomen staat er weer een huurauto voor je klaar op het vliegveld. Port Elizabeth is een grote havenstad en ook het beginpunt van de bekende Tuinroute. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je een bezoek brengen aan het Addo Elephant Park waar je kennis kunt maken met deze viervoeters, in het park leeft een beschermde kudde van ongeveer 300 olifanten. Het park ligt zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth.

  12
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 13
  Knysna

  Van Port Elizabeth naar Knysna

  Na het ontbijt vertrek je naar de Tuinroute. Je hebt de tijd om Tsitsikamma National Park te bezoeken met haar bekende hangbrug over de Storms rivier. Hierna rijd je naar Knysna, waar je de komende twee nachten verblijft. De rit is 270 kilometer.

  13
  1 nacht
  3 uur
 • 14
  Knysna

  Vrije dag

  Knysna is een klein plaatsje, waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de ‘Garden Route’. Knysna is van oorsprong gebouwd om als houthaven- en scheepsbouwcentrum te dienen door haar ligging aan een grote lagune. Op deze lagune kun je een boottocht maken en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van  juli tot en met november). Ook kun je hier oesters eten, de lokale specialiteit van Knysna!

  14
  1 nacht
 • 15
  Oudtshoorn

  Van Knysna naar Oudtshoorn

  Je rijdt vandaag via de binnenlanden en de mooie Outeniqua Pas naar Oudtshoorn, de rit is 140 kilometer. Oudtshoorn heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`! De kleine Karoo telt namelijk honderden struisvogelkwekerijen die hun eerste bloeitijd al rond de vorige eeuwwisseling beleefden. Struisvogelveren waren toen in Europa en Amerika uiterst modieus en kwamen allemaal uit Oudtshoorn.

  Nu worden de imposante vogels vooral gekweekt voor hun leerachtige huid, waarvan tassen en schoenen worden gemaakt en vanwege het smakelijke vlees. Struisvogelbiefstuk tref je in Zuid-Afrika op vrijwel iedere menukaart aan. Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij leer je van alles over de struisvogels en kun je zelfs een ritje op een rug van een struisvogel maken. In de middag is er tijd voor wat ontspanning of een bezoek aan de Cango Caves; een enorm complex van druipsteengrotten.

  15
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 16
  Stellenbosch

  Van Oudtshoorn naar Stellenbosch

  Vandaag weer een interessante route: je rijdt via de Kleine Karoo naar Swellendam, waar je een drankje kunt drinken in een van de theetuinen. In de loop van de middag kom je, rijdend door de wijngebieden, aan in Stellenbosch. De rit is 400 kilometer.

  16
  1 nacht
  5 uur
 • 17
  Stellenbosch

  Vrije dag

  Vandaag kun je wandelen in het idyllische stadje Stellenbosch. De naam komt van de Kaapse gouverneur Van der Stel (‘Van der Stel zijn bos’). Stellenbosch is de op een na oudste stad van Zuid-Afrika, gesticht door de V.O.C. en staat bekend om haar prachtige Kaaps-Hollandse gebouwen.

  17
  1 nacht
 • 18
  Kaapstad

  Van Stellenbosch naar Kaapstad

  Je vertrekt vandaag naar Kaapstad. Het is en korte rit van 60 kilometer, dus je komt op tijd aan in Kaapstad, want hier is veel te doen! Bezoek bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland of de Tafelberg. Heerlijk op het terras zitten of winkelen kan natuurlijk ook, vooral bij het bruisende V & A-Waterfront!

  18
  1 nacht
  1 uur
 • 19
  Kaapstad

  Verkenning van de Kaap per eigen huurauto

  Vandaag trek je erop uit om de omgeving van Kaapstad te verkennen. Je kunt vanuit Kaapstad bijvoorbeeld via de stranden van Clifton en Camps Bay naar Houtbaai rijden. Vanaf hier rijd je zuidwaarts naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier kun je een wandeling maken met prachtige uitzichten! Vergeet niet ook Boulders Beach te bezoeken, vlakbij Simon’s Town, waar je de Afrikaanse pinguin kunt vinden. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. Hier kun je ook lekker eten en natuurlijk de wijnen proeven!

  19
  1 nacht
 • 20
  Kaapstad

  Inleveren huurauto op vliegveld & vertrek vlucht

  Vandaag lever je de huurauto in op het vliegveld van Kaapstad en vertrek je weer naar Amsterdam.

  20
  1 nacht
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  21
  11 uur 45 min

Inclusief

 • Aankomsttransfer naar het hotel in Pretoria
 • 19 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Autohuur categorie B, inclusief:
  • Super Cover/geen eigen risico
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Combineer Kruger Park met de Garden Route

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks