Soweto Tour (Fairtrade excursie)

Township leren kennen!

Township leren kennen!

Soweto Tour (Fairtrade excursie)

Deze (deels op de fiets!) uitgevoerde Fairtrade Soweto Experience is een gemeenschapsinitiatief, het is Black Economic Empowered (BEE) en wordt uitgevoerd door lokale gidsen. Absoluut een unieke manier om Soweto op een meer persoonlijke manier te leren kennen!

Vanuit: je hotel in Johannesburg of Pretoria 
Duur: circa 5 uur

Aanvang: 09.00 uur

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 1 dag

Bekijk het programma

Dag 1

Soweto Experience (Fairtrade excursie)

Je wordt opgehaald bij je hotel in Johannesburg (of Pretoria tegen een toeslag). Soweto is een stadsdeel van Johannesburg en is de afkorting van South Western Township. Ongeveer 1/3 van alle inwoners van Johannesburg leeft in Soweto. Lokale kenners laten je het echte Johannesburg en de vele inspirerende projecten in de sloppenwijken van Soweto zien. Op deze 5 uur durende excursie bezoek je het Hector Pietersen museum en het Vulakazihuis waar Nelson Mandela en Desmond Tutu hebben gewoond. Daarna breng je een bezoek aan een van de vele projecten die in en rondom Soweto plaats vinden, afhankelijk van de datum en het tijdstip.

Geniet van een lunch in een lokaal restaurant, waarna je op de fiets stapt en met je gids verder de verborgen hoeken van Soweto zal bezoeken. Zo kun je ’s middags Tsoti leren (een door de locals gesproken taal), je brengt een bezoek aan een dagopvang en je ervaart de effecten van de Apartheid. Tenslotte zul je nog een huis bezoeken en de sfeer in Meadowlands proeven.

Inclusief

  • Begeleiding van lokale Engelstalige gids
  • Transport vanuit hotel in Johannesburg (of Pretoria tegen een toeslag)
  • Fietshuur
  • Lunch

Locatie bouwsteen

Soweto Tour (Fairtrade excursie)

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks