Op stap in de Drakensbergen

Een perfecte wandelomgeving

Een perfecte wandelomgeving

Op stap in de Drakensbergen

De Drakensbergen is de naam van een enorme bergketen van meer dan 1000 kilometer lang, die begint ten oosten van Johannesburg en langs de grens met Lesotho richting het zuiden loopt. Een perfecte omgeving voor wandelaars en avonturiers! De bergketen is ongeveer 30 miljoen jaar geleden ontstaan en vandaag de dag zijn er lieflijke meertjes en weidelandschappen, met op de achtergrond grillige en woeste pieken die tot 3.500 meter reiken.

De Drakensbergen hebben deze naam omdat de boeren in het silhouet van de bergen een draak zagen. De alleroudste bewoners van Zuid-Afrika, de ‘bosjesmannen’ hebben hier hun kleurrijke rotstekeningen achtergelaten. De Drakensbergen bieden vele wandelmogelijkheden. Je kunt kiezen voor een verblijf in het zuiden, wat handig is als je hierna doorreist naar Kaapstad. Of je kunt kiezen voor het noorden van Drakensbergen, vooral populair als je terugreist vanuit Johannesburg of als je hierna het Koninkrijk Lesotho wilt bezoeken.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Drakensbergen

Vandaag kom je aan bij de Drakensbergen. Als je kiest voor het noorden, overnacht je in een sfeervolle lodge in de Champagne Valley. Als je kiest voor het zuiden overnacht je in de omgeving van Underberg, uitvalsbasis voor een bezoek aan de zuidelijke Drakensbergen en een dagexcursie naar de Sani Pass in Lesotho.

Dag 2

Vrije dag

Vandaag kun je de fantastische Drakensbergen van dichtbij leren kennen. In het noorden kan je al wandelend van de indrukwekkende bergen genieten. Bij de ingang van nationale parken krijg je een kaart met een overzicht van de wandelingen, zodat je er makkelijk zelf op uit kunt trekken. Het is wel een goed idee om een lunchpakket mee te nemen. Als je in het zuiden van de Drakensbergen verblijft, kun je ook prachtige wandelingen maken door de natuur. Een echte aanrader is de dagexcursie per 4×4 voertuig naar de Sani Pass in Lesotho, die je van te voren bij ons kunt boeken.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

In de loop van de ochtend verlaat je de Drakensbergen. Via Bergville in het noorden kun je direct doorrijden naar Johannesburg of deze laatste reisdag iets omrijden naar de indrukwekkende Golden Gate. Het is ook mogelijk te kiezen voor de bouwsteen naar het hooggelegen Koninkrijk Lesotho.

Als je in het zuiden van de Drakensbergen hebt overnacht kun je de reis verder vervolgen richting Kaapstad, je reist dan onder Lesotho door. Natuurlijk kun je terugreizen naar Durban, of via de noordelijke Drakensbergen naar Johannesburg reizen. Geef je voorkeur aan bij je reisaanvraag, we maken je reisvoorstel op maat!

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Op stap in de Drakensbergen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks