Lesotho: Koninkrijk in de bergen

Ruig landschap & unieke bevolking

Ruig landschap & unieke bevolking

Lesotho: Koninkrijk in de bergen

Het kleine Koninkrijk in de bergen Lesotho wordt volledig omsloten door Zuid-Afrika. Hier vind je ruige bergpassen, glooiende weilanden, watervallen en diepe kloven. Door de hoge ligging -het hele land ligt boven de 1000 meter- kan het hier flink afkoelen. Op weg naar de sfeervolle lodge in Lesotho, maak je kennis met de Basotho. Deze lokale herders, diep verscholen in hun dikke dekens, nemen hun vee dagelijks mee de bergen in. Vanuit de lodge kun je mountainbike- of wandeltochten maken en ook een ponytrek is een echte aanrader, ook als je geen ervaren paardrijder bent.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Lesotho

Over glooiende en bergachtige landschappen rijd je vandaag naar het hart van het Koninkrijk Lesotho. Lesotho is een van de weinige landen die volledig wordt omsloten door 1 ander land: Zuid-Afrika.  Het land ligt in zijn geheel boven de 1000 meter, en je kunt hier fantastische wandelingen maken! Je overnacht twee nachten in een gezellige lodge. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vanmiddag al wat van de prachtige omgeving bezichtigen.

Dag 2

Vrije dag

Je kunt vandaag fietsend, wandelend of op de rug van een pony de omgeving gaan bekijken. Je hebt fantastische uitzichten over prachtige groene vlaktes en de diepe kloven. Zelfs voor de onervaren paardrijder is een ponytrek een aanrader. In de omgeving van de lodge vind je een waterval en grotten. Je kunt vandaag kennismaken met de tradities van de Basotho (de lokale bevolking).

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vanuit Lesotho kun je terugrijden naar Johannesburg (ca. 6 uur) of de reis vervolgen naar het zuiden. Je rijdt dan eerst naar Port Elizabeth, het begin van onze bouwsteen langs de Garden Route die eindigt in Kaapstad.

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen exclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Lesotho: Koninkrijk in de bergen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks