Garden Route: Port Elizabeth naar Kaapstad

Prachtige kustlijn

Prachtige kustlijn

Garden Route: Port Elizabeth naar Kaapstad

Tijdens deze bouwsteen Garden Route: Port Elizabeth naar Kaapstad maak je kennis met de hoogtepunten van zuidelijk Zuid-Afrika!

In Port Elizabeth haal je de huurauto op en kan je meteen naar het Addo Elephant Park rijden voor een bezoek aan de olifanten. Verder langs de Tuinroute heb je onderweg fantastische uitzichten en kan je het Tsitsikamma National Park bezoeken. Maak kennis met de struisvogels in Oudtshoorn en proef de heerlijke wijnen uit de regio in Stellenbosch. Deze fly-drive eindigt in Kaapstad, waar we je aanraden om zeker nog een paar dagen te verblijven: er is veel te doen en te zien.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Port Elizabeth, ophalen huurauto

Vandaag kom je aan in Port Elizabeth, waar je de auto ophaalt op het vliegveld. Port Elizabeth is een grote havenstad en ook het beginpunt van de bekende Tuinroute. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je een bezoek brengen aan het Addo Elephant Park waar je kennis kunt maken met deze viervoeters. In het park leeft een beschermde kudde van ongeveer 300 olifanten. Het park ligt zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth. Het is ook mogelijk in of nabij het park te overnachten, zie de bouwsteen De olifanten van Addo National Park.

Dag 2

Van Port Elizabeth naar Knysna

Na het ontbijt vertrek je naar de Tuinroute. Je hebt de tijd om Tsitsikamma National Park te bezoeken met haar bekende hangbrug over de Storms rivier. Hierna rijd je naar Knysna, waar je de komende twee nachten verblijft. De rit is 340 kilometer.

Dag 3

Vrije dag

Knysna is een klein plaatsje, waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de ‘Garden Route’. Knysna is van oorsprong gebouwd om als houthaven- en scheepsbouwcentrum te dienen door haar ligging aan een grote lagune. Op deze lagune kun je een boottocht maken en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van  juli – november). Ook kun je hier oesters eten, de lokale specialiteit van Knysna!

Dag 4

Van Knysna naar Oudtshoorn

Je rijdt vandaag via de binnenlanden en de mooie Outeniqua Pas naar Oudtshoorn, de rit is 140 kilometer. Oudtshoorn heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`! De kleine Karoo telt namelijk honderden struisvogelkwekerijen die hun eerste bloeitijd al rond de vorige eeuwwisseling beleefden. Struisvogelveren waren toen in Europa en Amerika uiterst modieus en kwamen allemaal uit Oudtshoorn. Nu worden de imposante vogels vooral gekweekt voor hun leerachtige huid, waarvan tassen en schoenen worden gemaakt en vanwege het smakelijke vlees. Struisvogelbiefstuk tref je in Zuid-Afrika op vrijwel iedere menukaart aan.
Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij leer je van alles over de struisvogels en kun je zelfs een ritje op een rug van een struisvogel maken. In de middag is er tijd voor wat ontspanning of een bezoek aan de Cango Caves; een enorm complex van druipsteengrotten.

Dag 5

Van Oudtshoorn naar Stellenbosch

Vandaag weer een interessante route: je rijdt via de Kleine Karoo naar Swellendam, waar je een drankje kunt drinken in een van de theetuinen. In de loop van de middag kom je, rijdend door de wijngebieden, aan in Stellenbosch. De rit is 425 kilometer.

Dag 6

Vrije dag

Vandaag kun je wandelen in het idyllische stadje Stellenbosch. De naam komt van de Kaapse gouverneur Van der Stel (‘Van der Stel zijn bos’). Stellenbosch is de op een na oudste stad van Zuid-Afrika, gesticht door de V.O.C. en staat bekend om haar prachtige Kaaps-Hollandse gebouwen.

Dag 7

Van Stellenbosch naar Kaapstad

Je vertrekt in de ochtend naar Kaapstad, waar deze bouwsteen eindigt. Het is een korte rit van 60 kilometer, dus je komt op tijd aan in Kaapstad! Je kunt je reis hier verlengen, in Kaapstad & de Kaap is veel te doen! Bezoek bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland of de Tafelberg. Heerlijk op het terras zitten of winkelen kan natuurlijk ook, vooral bij het bruisende Victoria & Albert Waterfront!

 

Inclusief

 • 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 7 dagen autohuur in een categorie categorie B (Toyota Yaris of gelijkwaardig), inclusief:
  • Super Cover / geen eigen risico
  • 14% belasting
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie bouwsteen

Garden Route: Port Elizabeth naar Kaapstad

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks