Fly-drive: de Tuinroute

Natuur & wildlife

Natuur & wildlife

Fly-drive: de Tuinroute

In een week reis je langs de beroemde Tuinroute en maak je kennis met alle hoogtepunten van de regio ten oosten van Kaapstad.

Je rijdt eerst vanuit Kaapstad naar Oudtshoorn en van daaruit naar het Tsitsikamma National Park waar bos en zee samenkomen. Daarna reis je naar de olifanten in het Addo Elephant Park, waarna je afdaalt naar de kust. Onderweg langs de kust bezoek je Knysna, en op de terugweg naar Kaapstad kun je nog heerlijke wijnen proeven in de wijngebieden rond Stellenbosch.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Kaapstad naar Oudtshoorn 

Vandaag haal je de huurauto op en reis je van Kaapstad naar Oudtshoorn, een rit van 450 kilometer via de wijnroute en de Kleine Karoo. Oudtshoorn heeft een vreemde bijnaam: `Struisvogelhoofdstad van de Wereld`! De kleine Karoo telt namelijk honderden struisvogelkwekerijen die hun eerste bloeitijd al rond de vorige eeuwwisseling beleefden. Struisvogelveren waren toen in Europa en Amerika uiterst modieus en kwamen allemaal uit Oudtshoorn. Nu worden de imposante vogels vooral gekweekt voor hun leerachtige huid, waarvan tassen en schoenen worden gemaakt en vanwege het smakelijke vlees. Struisvogelbiefstuk tref je in Zuid-Afrika op vrijwel iedere menukaart aan.
Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij leer je van alles over de struisvogels en kun je zelfs een ritje op een rug van een struisvogel maken. In de middag is er tijd voor wat ontspanning of een bezoek aan de Cango Caves; een enorm complex van druipsteengrotten.

Dag 2

Van Oudtshoorn naar Tsitsikamma N.P.

In de ochtend rijd je via een mooie route van ca. 260 kilometer naar Tsitsikamma. Hier bezoek je het Tsitsikamma National Park waar zee en bos samenkomen. Je kunt hier prachtig wandelen door diepe ravijnen, dichte bossen of langs ongerepte kustlandschappen. Ook de hangbrug over de Storms Rivier is een bezoekje waard, wellicht heb je zin in een bungeejump van deze grote hoogte? Je kunt natuurlijk ook relaxen op een terras en genieten van een fantastisch panorama.

Dag 3

Van Tsitsikamma National Park naar Addo Elephant Park

Vandaag verlaat je Tsitsikamma en rijd je verder naar het enorme Addo Elephant park, een rit van 275 kilometer. In het Addo Elephant Park kun je uitgebreid kennis maken met deze viervoeters, in het park leeft een beschermde kudde van ongeveer 300 olifanten. De olifanten kunnen overleven door de aanwezigheid van de ‘Pink Flowered Spekboom (Portulacaria Afra), een plant die wel drie meter hoog kan worden en een overheerlijk olifantenmaal is. Je overnacht vlakbij dit park.

Dag 4

Van Addo naar Knysna

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Knysna. Knysna is een levendige stad waar een gezellige vakantiesfeer hangt, midden in het hart van de “Garden Route”. De rit vandaag is 340 km, dus je hebt ’s middags nog wat tijd om rond te wandelen. Knysna is ooit gebouwd om als houthaven- en scheepsbouwcentrum te dienen, door de aanwezigheid van een grote lagune.

Dag 5

Vrije dag

Tijdens deze vrije dag in Knysna kun je een boottocht maken op de lagune en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van  juli – november). Of breng een bezoekje aan een van de prachtige stranden in de omgeving, de kust is hier prachtig!

Dag 6

Van Knysna naar Stellenbosch

Vandaag rijd je via de binnenlanden van de West Kaap naar de wijngebieden, waar je in de loop van de middag aankomt. Hier heb je tijd om wat van de heerlijke wijnen te proeven of het gezellige stadje Stellenbosch te bezoeken, de rit vandaag is 470 kilometer.

 

 

Dag 7

Van de Stellenbosch naar Kaapstad

Vandaag is de reis alweer ten einde en rijd je terug naar Kaapstad. Het is een korte rit van 60 kilometer, dus je komt op tijd aan in Kaapstad! We raden je aan om zeker een paar dagen in Kaapstad te verblijven, een gezellige en levendige stad waar veel te zien is. Ook de prachtige omgeving is het waard om te verkennen, zie ook Kaapstad & de Kaap

Inclusief

 • 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
 • 7 dagen autohuur in een categorie B (Toyota Yaris of gelijkwaardig), inclusief:
  • Super Cover / geen eigen risico
  • 14% belasting
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips.

Locatie bouwsteen

Fly-drive: de Tuinroute

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks