eSwatini (Swaziland): ongerept en anders!

Koninkrijk met een bijzondere cultuur

Koninkrijk met een bijzondere cultuur

eSwatini (Swaziland): ongerept en anders!

Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland) is een piepklein land, ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique, met prachtige natuurparken en een eigen bijzondere cultuur (waaronder een koning met veertien vrouwen). Bij de grens krijg je een officiële stempel in je paspoort, en dan zit opeens een heel andere wereld vergeleken met het buurland Zuid-Afrika!

eSwatini heeft een weids en heuvelachtige landschap met letterlijk hoge pieken en diepe dalen. Je verblijft tijdens deze bouwsteen in 4 verschillende sfeervolle camps en lodges; volop afwisseling! Misschien vind je nog een piepklein stukje goud bij Piggs Peak of je bent een van de gelukkige die de witte neushoorn op de foto zet. Ontdek waarom de wildebeesten graag naar de Valley of Heaven gaan en proef de lokale specialiteiten als je ’s avonds warm rond het kampvuur zit.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in de Lebombo Mountains

Vandaag kom je aan bij het Shewula Moutain Camp, waarschijnlijk vanuit Hoedspruit. Een flinke rit van ongeveer 6 uur, waarvan het laatste gedeelte over een hobbelige weg. Probeer voor het donker binnen te zijn, in het Camp is geen elektriciteit!  Ervaar hier het echte leven van de lokale bewoners. Het kamp is eigendom van de Shewula gemeenschap en alle inkomsten komen in de eigen gemeenschap terecht, belangrijk voor het behoud van de natuur en de eigen cultuur. Het Camp heeft prachtig uitzicht op de Lebombo Mountains.
Misschien kan je nog een ‘Umcombotsj’ (lokaal bier) scoren en als je geluk hebt is er vanavond een Sibhaca dansvoorstelling op het kamp. De lokale dansers zijn mooi gekleed in traditionele kleding. 

Dag 2

Naar de Maguga Dam

De Maguga Dam is een project van de regeringen van Zuid-Afrika en eSwatini samen, en heeft het grootste waterreservoir van eSwatini. Je kunt hier dan ook goed vissen en een mooie boottocht maken. Of je huurt een fiets en gaat genieten van het mooie, glooiende landschap. Een populair uitkijkpunt is Piggs Peak, waar vroeger een goudmijn is ontdekt. In de buurt kun je lokale producten van wol kopen en vind je nog een oud casino uit die tijd van de goudkoorts.
De Maguga Lodge ligt prachtig, op de heuvels aan de rand van het meer met uitzicht op de grote waterdam. De kamers bevinden zich in stenen rondavels en zijn voorzien van airconditioning, een tv, eigen badkamer en buiten een zitje met uitzicht op de dam.

Dag 3

Vrije dag

Vanuit de lodge kan je een wandeling maken van ca. een uur naar een mooie waterval in de buurt. Als je nog meer energie hebt, dan loop je nog even ‘om’ en kun je diverse rotsschilderingen bekijken (de wandeling duurt dan ca. drie uur). Of je gaat relaxen aan het zwembad, kan ook!

 

Dag 4

Naar Mlilwane Wildlife Sanctuary

Je kunt vandaag je eigen tempo bepalen, maar zorg wel dat je vóór het donker bij de volgende lodge aankomt. Er is genoeg te doen en te zien in de omgeving. Zo kan je het park per auto, te voet en te paard ontdekken. De omgeving rondom het meer is alleen toegankelijk voor bush-walks onder begeleiding. De steden Malkerns en Ezulwini liggen dichtbij. Het is leuk om hier een bezoek te brengen aan Mantenga Craft & Lifestyle Centre, goed voor het inslaan van souvenirs. Er staat hier een grote pizza-oven midden op het plein waar de lokale bevolking graag een lekkere pizza voor je klaar maakt. Je overnacht vandaag in de Mantenga Lodge: een comfortabele lodge met een prachtige ligging.

Dag 5

Vrije dag

Je rijdt na het ontbijt naar het andere Camp in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, een korte rit. Deze regio wordt ook wel Valley of Heaven genoemd en dat is niet voor niks!

Je verblijft vannacht in het traditionele Mlilwane Wildlife Sanctuary Rest Camp. Ontdek hier de traditionele beehives: bijenkorfhutten met eigen badkamer, elektriciteit en de mogelijkheid voor het maken van koffie of thee. Een rustige middag, je kunt een stukje gaan wandelen of relaxen bij het zwembad, net wat je wil.

 

Dag 6

Naar het Mkhaya Game Reserve

Het Mkhaya Game Reserve is een van de Big Game Parks van eSwatini. Het is een toevluchtsoord voor veel bedreigde diersoorten, zoals de zwarte en witte neushoorn. Verder vind je hier olifanten, antilopen, buffels, giraffen, nijlpaarden en is er een overvloed aan kleurrijke vogels. Aan het einde van de middag maak je alvast je eerste gamedrive!

Je overnacht in het Mkhaya Game Reserve Stone Camp, een ware ervaring! Je slaapt in een halfopen stenen cottage zonder ramen of deur, onder een rieten dak aan een droge rivierbedding middenin de natuur. In de avond geniet je van de lokale specialiteiten rondom het kampvuur.

Dag 7

Vrije dag

Vroeg op, want vóór het ontbijt maak je al meteen een gamedrive. Wrijf de slaap uit je ogen en geniet van de dieren die ook net wakker zijn. Later op de dag staat nog een begeleide bush-walk op het programma, verder kun je in je eigen tempo genieten van de rust en de omgeving. Uiteraard zul je in de avond weer smullen van de lokale lekkernijen bij het kampvuur.  

Dag 8

Einde van deze bouwsteen

Vandaag eindigt deze bouwsteen en kan je je weg vervolgen naar Hluhluwe.

Inclusief

  • Verblijf in verschillende camps en lodges
  • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 2 overnachtingen op basis van halfpension
  • 2 overnachtingen op basis van All-Inclusive
  • Autohuur categorie B inclusief all-risk verzekering
  • Tours & excursies volgens programma

Locatie bouwsteen

eSwatini (Swaziland): ongerept en anders!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks