Wat zijn de belangrijke papieren die je mee moet nemen

Voorbereiding voor je reis naar Argentinië

Je hebt moet voor je reis naar Argentinië in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij aankomst in Argentinië nog tenminste 6 maanden geldig is. Pas als je langer dan drie maanden in Argentinië wilt blijven heb je een visum nodig; voor meer informatie kun je terecht bij de Argentijnse Ambassade in Den Haag, telefoonnummer 070-3118411.

Als je een vlucht hebt geboekt via de Verenigde Staten, dien je een ESTA-aanvraag te doen om zonder visum via de Verenigde Staten te kunnen reizen. De ESTA regeling geldt voor elke reiziger en moet voor iedere reiziger apart worden ingevuld, meer informatie hierover vind je hier.

Tip: Denk eraan om kopieën van je reisdocumenten zoals paspoort en ticket mee te nemen. Of scan ze in en mail deze naar je eigen e-mailadres. Je kunt dan altijd en overal uitdraaien maken indien nodig!

Indien je reist per huurauto moet je een internationaal geaccepteerde creditcard voor de borg bij je hebben! Ook is het verplicht (voor elke bestuurder) om een IBR (internationaal rijbewijs) bij je te hebben, naast je Nederlandse rijbewijs! Je kunt dit eenvoudig voor vertrek aanschaffen bij de winkels van de ANWB. Hoewel volgens de Argentijnse autoriteiten een IRB is vereist, blijkt in de praktijk dat het Nederlandse rijbewijs vaak volstaat.

Let op: Als reiziger ben je (volgens ANVR-voorwaarden) altijd zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste benodigde reisdocumenten! Daarom raden we je aan om de door ons verstrekte informatie voor vertrek altijd zelf te checken op eventuele wijzigingen of afwijkingen. Indien je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse, raden we je altijd aan contact op te nemen met een ambassade of visumdienst.

Bouwstenen Argentinië

01 25

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks