Vietnam & Cambodja Rondreis

19-daagse reis door Vietnam en Cambodja

Verrassend mooie combinatie

Onze rondreis door Vietnam, via de Mekong Delta, naar Cambodja

Tijdens deze rondreis van bijna drie weken reis je van het noorden naar het zuiden van Vietnam in combinatie met een bezoek aan Cambodja. Je reist per bus, boot en vliegtuig en ziet bijna alle hoogtepunten van Vietnam: bruisend Hanoi, de rotsformaties in de wereldberoemde Halong Bay, de historische stad Hoi’An en het dagelijkse leven langs het water van de Mekong Delta. In Cambodja bezoek je natuurlijk de hoofdstad Phnom Penh en heb je de tijd om de beroemde tempels van Angkor Wat nabij Siem Reap te bezoeken.

 

 

 • 1
  Hanoi

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Hanoi, een vlucht van ongeveer 14 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  Hanoi
 • 2
  Hanoi

  Aankomst luchthaven Hanoi, transfer naar het hotel

  Na aankomst op de luchthaven van Hanoi staat de chauffeur voor je klaar, om je vervolgens naar het hotel te brengen. Nadat je je hebt opgefrist kun je het levendige Hanoi gaan verkennen!

  02
  1 nacht
 • 3
  Hanoi

  Vrije dag

  Bezoek vandaag bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, maak een ritje met een ‘cyclo’, ga shoppen of eet ‘s avonds een hapje bij een van de kleine restaurantjes in de gezellige wijk The Old Quarter. Benieuwd naar de Vietnamese keuken? Boek dan de Streetfood avondtour!

  03
  1 nacht
 • 4
  Halong Bay

  Per bus van Hanoi naar Halong Bay en 's middags boottocht door de baai

  Na aankomst in de badplaats Halong City, ga je aan boord voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!

  04
  1 nacht
 • 5
  Hanoi

  's Morgens een boottocht door Halong Bay en 's middags per bus terug naar Hanoi

  Na het ontbijt is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser-genoten zult tegenkomen. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord, je leert hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken. Lekker om thuis in Nederland nog na te genieten! De lunch is nog aan boord, waarna je in Halong City aankomt. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

  05
  1 nacht
 • 6
  Hoi An

  Transfer naar het vliegveld, vlucht van Hanoi naar Danang, transfer naar hotel in Hoi An

  Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld gebracht, voor de vlucht naar Danang. Na aankomst staat de chauffeur op je te wachten om je vervolgens naar je hotel in het sfeervolle Hoi An te brengen. 

  06
  1 nacht
 • 7
  Hoi An

  Vrije dag

  Tijdens de dagen in Hoi An heb je de tijd om in dit zeer sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Dit kleine stadje heeft honderden monumenten, gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten.

   

  07
  1 nacht
 • 8
  Hoi An

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Hoi An, de ideale plek om souvenirs te kopen of kleding te laten maken bij een van de vele lokale kleermakers. Je kunt hier eenvoudig voor een paar dollar een fiets huren om het gezellige centrum of de rijstvelden in de prachtige omgeving in je eigen tempo op de fiets te verkennen. Je kunt ook tussen de rijstvelden door naar het strand fietsen! Als je van koken houdt, kun je bij ons de kookcursus boeken. Maar natuurlijk is er helemaal niets mis mee om een middag heerlijk te relaxen aan het zwembad van je hotel…

  08
  1 nacht
 • 9
  Ho Chi Minh City

  Transfer naar het vliegveld, vlucht naar Ho Chi Minh City, transfer naar het hotel

  Na het ontbijt kun je uitchecken bij je hotel, want vandaag reis je verder naar het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst word je naar je hotel gebracht. Het hotel ligt midden in het gezellige centrum, dus als je nog zin hebt kun je meteen op pad en rondlopen langs de winkeltjes en restaurantjes in deze levendige en gezellige wereldstad met haar vele Franse invloeden.

  09
  1 nacht
 • 10
  Ho Chi Minh City

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of de boulevard bezoeken, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

  10
  1 nacht
 • 11
  Can Tho

  vanuit Ho Chi Minh City naar Mytho, boottocht, lunch en wandeling naar Can Tho

  Vanuit Ho Chi Minh City reis je in anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta. In Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! De lunch wordt geserveerd in een lokale boomgaard.

  ‘s Middags gaat de reis verder te voet. Je wandelt door een dorpje en door fruitgaarden en maakt kennis met het dagelijkse leven. Uiteindelijk reis je per boot terug naar Mytho, waar je op een bus stapt die de groep naar Can Tho brengt, waar je vanavond overnacht.

  11
  1 nacht
 • 12
  Chau Doc

  Per boot naar de drijvende markt van Cai Rang en per bus verder naar Chau Doc

  Je begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je  genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ‘s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus naar het grensplaatsje Chau Doc. Hier kun je een heuvel beklimmen, vanwaar je de grens met Cambodja onder je ziet liggen! Je overnacht vanavond in een eenvoudig hotel net buiten Chau Doc

  12
  1 nacht
 • 13
  Phnom Penh

  Per snelboot naar Phnom Penh en transfer naar hotel

  Vandaag reis je per snelboot van Vietnam naar Cambodja! Je wordt naar de pier gebracht in Chau Doc, hier vertrekt de boot naar Phnom Penh. De boot stopt onderweg bij de grensovergang met Cambodja en hier kun je eenvoudig je visum regelen. Zorg dat je hiervoor voldoende cashgeld (ca. 30 USD per persoon) en een pasfoto bij je hebt. Aan het begin van de middag kom je aan in de haven van Phnom Penh en word je naar je hotel gebracht.

  13
  1 nacht
 • 14
  Phnom Penh

  Vrije dag

  Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Museum met een prachtige historische collectie Khmerkunst. Een ware attractie is Wat Pra Keo: een Boeddhistische tempel met een vloer van zilveren stenen. Vlakbij de ‘zilveren tempel’ ligt het Koninklijk Paleis dat voor een gedeelte te bezichtigen is. Vlakbij Phnom Penh liggen de bekende Killing Fields en het Tuol Sleng museum, indrukwekkende gedenkplaatsen die tijdens je bezoek aan Phnom Penh eigenlijk niet mogen ontbreken.

  ’s Avonds kun je een heerlijke wandeling maken over de brede boulevard langs de machtige Mekong rivier. Of bezoek de levendige container night market, waar je een combinatie van winkels, ‘street food’ en barretjes vindt.

  14
  1 nacht
 • 15
  Siem Reap

  Per openbare bus van Phnom Penh naar Siem Reap

  Vandaag reis je per bus vanuit de hoofdstad naar Siem Reap. De bus doet er ongeveer vijf à zes uur over. Onderweg zie je waterbuffels en het lokale Cambodjaanse leven. Met een beetje mazzel kun je het nog tegen een local opnemen met Cambodjaanse karaoke! 

  15
  1 nacht
  6 uur
 • 16
  Siem Reap

  Vrije dag

  Siem Reap is natuurlijk hét uitgangspunt voor een bezoek aan de ruines van Angkor Wat. Dit is een monument van wereldformaat, deze prachtige Hindoe tempels dateren uit de bloeitijd van de Khmer beschaving zo rond de 11e eeuw en staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen. Door de ligging midden in het oerwoud werden ze pas in de 19e eeuw weer teruggevonden. De kenmerkende vijf torens vind je ook terug op de Cambodjaanse vlag. Het tempelcomplex is eenvoudig te bereiken per fiets of tuktuk vanuit je hotel in Siem Reap. 

  We raden je aan om de eerste dag met een tuktuk op pad te gaan. OutSight biedt hiervoor een mooie privé-excursie aan, zodat je in je eigen tempo het complex kunt verkennen.

  16
  1 nacht
 • 17
  Siem Reap

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Wat wij erg leuk vonden, is om op de tweede dag op de fiets naar Angkor Wat te gaan. Relaxed fietsen tussen de tempels, zonder haast en zonder vastgestelde route!

  17
  1 nacht
 • 18
  Siem Reap

  Transfer naar het vliegveld en vertrek vanuit Siem Reap

  Op de laatste dag van deze rondreis word je naar de luchthaven van Siem Reap gebracht, voor de terugvlucht naar huis. 

  18
  1 nacht
 • 19
  Amsterdam

  Aankomst

  Vandaag land je weer in Nederland en dit betekent het einde van deze veelzijdige rondreis. 

  19

Inclusief

 • 15 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt
 • 1 overnachting op de boot
 • 2 x lunch en 1 x diner tijdens Halong Bay boottocht
 • Genoemde transfers van en naar de vliegvelden
 • Genoemd vervoer per bus, (speed)boot en vliegtuig volgens programma
 • 1 x lunch tijdens Mekong Delta excursie
 • Engelssprekende gids tijdens Mekong Delta Tour
 • Halong Bay excursies in een internationale groep.

Locatie rondreis

Vietnam & Cambodja Rondreis

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks