Jubileumrondreis: van Hanoi tot Saigon

22-daagse reis langs alle hoogtepunten van Vietnam

Veelzijdig Vietnam

Onze jubileumrondreis door Vietnam

Deze jubileumrondreis brengt je van Hanoi naar Saigon in het zuiden, een heerlijke rondreis: compleet en afwisselend. Je reist per trein, bus, boot en vliegtuig en je ziet alle hoogtepunten van Vietnam. De bergvolkeren bij Sapa, de rotsformaties in Halong Bay, de historische steden Hoi’An en Hué en het dagelijkse leven langs het water van de Mekong Delta. De reis eindigt in de levendige stad Ho Chi Minh City dat tevens bekend staat als Saigon. 

 • 1
  Hanoi

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Hanoi, een vlucht van ongeveer 14 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  14 uur
  Hanoi
 • 2
  Hanoi

  Aankomst in Hanoi en transfer naar het hotel

  Na aankomst op de luchthaven van Hanoi, staat de chauffeur voor je klaar om je naar het hotel in het centrum te brengen. Als je wilt, kun je meteen beginnen met shoppen en rondlopen door de gezellige, smalle straatjes vol met souvenirshops!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Hanoi

  Vrije dag

  Bezoek vandaag bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, maak een ritje met een ‘cyclo’, ga shoppen of eet ‘s avonds een hapje bij een van de kleine restaurantjes in de gezellige wijk The Old Quarter. Wil je weten wat je echt niet mag missen in Hanoi? We hebben een top 10 bezienswaardigheden van Hanoi gemaakt. Benieuwd naar de Vietnamese keuken? Boek dan de Streetfood avondtour!

  03
  1 nacht
 • 4
  Hanoi

  Vrije dag in Hanoi en 's avonds vertrek met de nachttrein naar Sapa

  Vandaag heb je nog een vrije dag in Hanoi voordat je 's avonds op eigen gelegenheid naar het treinstation reist, waar je de nachttrein naar het noorden pakt. Het station is gezellig druk en je kunt hier nog wat te eten & drinken kopen voordat je vertrekt. Je gereserveerde plaats in de trein is een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupé slaapt.

  04
  1 nacht
  10 uur
 • 5
  Sapa

  Vroege aankomst in Lao Cai, privé transfer naar Sapa en vrije middag

  Je komt ’s morgens vroeg aan in Lao Cai, waar een chauffeur op je staat te wachten om je vervolgens naar Sapa te brengen. Je hotel ligt aan de rand van het stadje en je hebt vanuit het hotel prachtig uitzicht over de bergen. De rest van de dag kun je zelf kiezen wat je doet!

  Misschien wil je eerst nog wat bijkomen van de nachttrein? Of ga je er vanmiddag meteen op uit, de bergen in? Je kunt ook een leuke excursie boeken, een 3-uur durende wandeling onder begeleiding van een gids. Als je op een zondag in Sapa bent, raden we je de excursie naar de kleurrijke markt van Bac Ha aan!

  05
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 6
  Sapa

  Vrije dag

  Vandaag hebben we geen activiteiten voor je ingepland en kun je helemaal zelf bepalen hoe lang je wilt wandelen en waarheen. Niets is verplicht! Als je wilt kun je een excursie naar de Golden Stream en een Black H`Mong dorp bijboeken, je wandelt dan ca. 3 uur met een gids door de bergen!

  06
  1 nacht
 • 7
  Hanoi

  Eind van de middag transfer naar Lao Cai en vertrek met nachttrein naar Hanoi

  Vanmorgen ben je nog vrij in Sapa. Halverwege de middag heb je een transfer naar het station van Lao Cai, waar je op de nachttrein naar Hanoi stapt. Je gereserveerde plaats in de trein is weer een ‘soft-sleeper’, waarbij je met 4 personen in een coupé slaapt.

  07
  1 nacht
  10 uur
 • 8
  Hanoi

  Vroege aankomst in Hanoi

  Vanmorgen kom je al vroeg aan op het treinstation van Hanoi. Je reist op eigen gelegenheid naar het hotel en de rest van de dag is vrij te besteden. 

  08
  1 nacht
  30 min
 • 9
  Halong Bay

  Per bus naar Halong City, 's middags een boottocht door baai en overnachting op de boot

  Vandaag reis je vanuit Hanoi per bus naar de badplaats Halong City, waar je aan boord gaat voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!

  09
  1 nacht
  9 uur
 • 10
  Hanoi

  's Morgens een boottocht en 's middags per bus terug naar Hanoi

  Na het ontbijt is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied, waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser reisgenoten tegenkomt. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord en leer je hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken! Na de lunch is aan boord, kom je aan in Halong City. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

  10
  1 nacht
  9 uur
 • 11
  Hué

  Vrije dag en in de namiddag vertrek per nachttrein naar Hué

  Vandaag heb je een vrije dag in Hanoi, voordat je tegen het einde van de middag op eigen gelegenheid naar het treinstation reist om de nachttrein te pakken richting het zuiden. Je gereserveerde plaats in de trein is weer een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupé slaapt.

  11
  1 nacht
  13 uur
 • 12
  Hué

  aankomst in Hué, vrije dag

  ‘s Morgens vroeg kom je aan op het treinstation van Hué. Je reist op eigen gelegenheid naar het hotel en kunt vervolgens in je eigen tempo op zoek gaan naar de gerestaureerde overblijfselen van deze oude koningsstad. Voor een paar Euro huur je ter plaatse een fiets, de meest ideale manier om alles op eigen gelegenheid te bekijken! Je hotel ligt vlakbij de Parfumrivier, ‘s avonds wandel je zo naar een gezellig restaurant of terrasje.

  12
  1 nacht
  30 min
 • 13
  Hué

  Vrije dag

  Na een heerlijk ontbijt heb je vandaag de hele dag om de oude keizerlijke graven, het Keizerlijk Paleis, de vele marktjes en pagodes te verkennen. Ook vandaag kun je voor een paar Euro een fiets huren of boek vooraf alvast de excursie ‘Een cruise over de Parfumrivier’!

  13
  1 nacht
 • 14
  Hoi'An

  Per bus van Hué naar Hoi'An

  Vandaag kun je na het ontbijt je koffer weer inpakken, want je reist verder naar Hoi’An. Je reist per bus en deze zal onderweg af en toe kort stoppen, bijvoorbeeld op de Hai Van Pas en bij de Marble Mountains.

  In de loop van de middag kom je aan in je hotel in Hoi’An. Je hotel ligt in het gezellige centrum, dus als je wilt kun je meteen erop uit. In Hoi’An kun je heerlijk winkelen en eten.

  14
  1 nacht
  4 uur
 • 15
  Hoi'An

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om in dit zeer sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Dit kleine stadje heeft honderden monumenten gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten. Ook is Hoi’An de ideale plek om je souvenirs te kopen of om kleding te laten maken bij een van de vele lokale kleermakers. Je zult versteld staan van hun vakmanschap! 

  15
  1 nacht
 • 16
  Hoi'An

  Vrije dag

  Nog een vrije dag in Hoi’An. Huur bijvoorbeeld een fiets en bezoek de stranden in de buurt van Hoi An!

  16
  1 nacht
 • 17
  Ho Chi Minh City

  Transfer naar het vliegveld, vlucht naar Ho Chi Minh City en transfer naar het hotel

  Na het ontbijt check je uit bij je hotel en reis je verder naar het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld van Danang gebracht, voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst word je ook weer naar je hotel gebracht, het hotel ligt midden in het gezellige centrum, dus als je nog zin hebt kun je meteen op pad en rondlopen langs de winkeltjes en restaurantjes in deze levendige en gezellige wereldstad met haar vele Franse invloeden.

  17
  1 nacht
  6 uur
 • 18
  Can Tho

  Per bus naar Mytho, boottocht, lunch, wandeling in internationale groep en naar Can Tho

  Vanuit Ho Chi Minh City reis je in ongeveer anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta. In Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen en de lunch krijg je in een lokale boomgaard.

  ’s Middags gaat de reis verder te voet. Je wandelt langs een dorpje en door fruitgaarden en maakt kennis met het dagelijkse leven. Uiteindelijk reis je per boot terug naar Mytho, waar je op de bus stapt naar Can Tho. Deze plaats ligt aan de Hau River, een zijtak van de Mekong.

  18
  1 nacht
  8 uur
 • 19
  Ho Chi Minh City

  Per boot naar de drijvende markt Cai Rang en terug naar Ho Chi Minh City

  Je begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ‘s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus terug Ho Chi Minh City, waar je einde van de middag zult aankomen.

  19
  1 nacht
  8 uur
 • 20
  Ho Chi Minh City

  Vrije dag

  Eenmaal terug in Saigon, kun je vandaag bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of de boulevard bezoeken, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

  20
  1 nacht
 • 21
  Ho Chi Minh City

  Transfer naar vliegveld het en vertrek vanuit Ho Chi Minh City

  Vandaag word je naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht, voor de terugvlucht naar huis. 

  21
  1 nacht
  16 uur
 • 22
  Amsterdam

  Aankomst

  Vandaag kom je aan in Amsterdam en is de reis met OutSight ten einde. 

  22

Inclusief

 • Genoemde transfers van en naar de vliegvelden
 • 15 overnachtingen in standaardhotels inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in de nachttrein (soft-sleeper)
 • 1 overnachting op boot
 • Genoemd vervoer per bus, trein en boot volgens programma
 • 2x lunch en 1x diner tijdens Halong Bay boottocht
 • 1 x lunch tijdens Mekong Delta excursie
 • Engelssprekende gids tijdens bezoek aan de Mekong Delta en Halong Bay (in een internationale groep). 

Locatie rondreis

Complete rondreis van Hanoi tot Saigon

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks