Avontuurlijke rondreis door Vietnam

24-daagse rondreis van Zuid naar Noord Vietnam

Avontuurlijke reis

Complete rondreis van Zuid naar Noord Vietnam

Tijdens deze reis van Zuid- naar Noord-Vietnam reis je per trein, bus en boot. Na een paar dagen in Ho Chi Minh City, breng je een bezoek aan de Mekong Delta per boot. Vervolgens reis je per bus richting het noorden; naar Dalat en naar de badplaats Nha Trang. Hier verblijf je een paar heerlijke dagen in het Whale Island Resort. Met de nachttrein reis je door naar Danang en vervolgens naar Hoi ‘An. Je verblijft enkele dagen in dit gezellige plaatsje!

Maak een prachtige trekking door het Bach Ma National Park, waarna de chauffeur je naar Hué brengt, een sfeervolle oude koningsstad. Tot slot reis je per nachttrein naar Hanoi en bezoek je vanuit Hanoi nog het prachtige Halong Bay. Kortom: volop avontuurlijke variatie!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Ho Chi Minh City, een vlucht van ongeveer 17 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  17 uur
  Amsterdam
 • 2
  Ho Chi Minh City

  Aankomst in Ho Chi Minh City en transfer naar het hotel

  Na aankomst op de grote en drukke luchthaven Tan Son Nhat International Airport, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Het hotel ligt midden in het gezellige centrum, dus als je nog zin hebt kun je meteen op pad en rondlopen langs de winkeltjes en restaurantjes in deze levendige en gezellige wereldstad met haar vele Franse invloeden.

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Ho Chi Minh City

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Bezoek bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of ga een kijkje nemen langs de boulevard, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

  03
  1 nacht
 • 4
  Can Tho

  Per bus naar Mytho, boottocht, lunch en wandeling naar Can Tho

  Vanuit Ho Chi Minh City reis je in ongeveer anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta. In Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen en de lunch krijg je in een lokale boomgaard.

  ’s Middags gaat de reis verder te voet. Je wandelt langs een dorpje en door fruitgaarden en maakt kennis met het dagelijkse leven. Uiteindelijk reis je per boot terug naar Mytho, waar je op de bus stapt naar Can Tho. Deze plaats ligt aan de Hau River, een zijtak van de Mekong.

  04
  1 nacht
  8 uur
 • 5
  Ho Chi Minh City

  Per boot naar drijvende markt Cai Rang en terug naar Ho Chi Minh City

  Je begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ’s middags ook nog de markt van Can Tho.

  Vanuit Can Tho reis je per bus terug naar Ho Chi Minh City, waar je aan het einde van de middag aankomt.

  05
  1 nacht
  8 uur
 • 6
  Dalat

  Per openbare bus van Ho Chi Minh City naar Dalat

  Vandaag reis je verder richting het noorden van Vietnam, naar het plaatsje Dalat. De rit duurt ongeveer 6 uur en onderweg kun je genieten van de fascinerende omgeving. Dalat ligt een stuk hoger dan Ho Chi Minh City en heeft dan ook een koeler klimaat.

  06
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Dalat

  Vrije dag

  Dalat en haar prachtige omgeving is zeer de moeite waard om te verkennen. In Dalat vind je veel koloniale Franse villa’s en je kunt er naar keuze fietsen, wandelen of een canyoning tour boeken. Ook kun je een boottocht over het Xuan Huong Lake maken.

  07
  1 nacht
 • 8
  Nha Trang

  Per openbare bus van Dalat naar Nha Trang

  Vandaag verlaat je de Centrale Hooglanden en reis je naar de kust van Vietnam. De rit duurt zo’n 5 uur en gaat van Dalat, dat op ongeveer 1500 meter hoogte ligt, naar Nha Trang dat weer op zeeniveau ligt. De weg slingert tussen de bergen door, een prachtige rit door het groene landschap van zuidelijk Vietnam.

  08
  1 nacht
  5 uur
 • 9
  Dam Mon

  Per shuttle transfer van Nha Trang naar Dam Mon en per boot naar Whale Island

  Je wordt per shuttle transfer naar de pier van Dam Mon gebracht. Dit is ongeveer 2 uur rijden. Vanaf de pier is het nog ongeveer 15 minuten varen naar het heerlijke Palmeneiland, hier word je naar je houten bungalow aan het strand gebracht waar je de komende dagen zult overnachten!

  Als je op tijd aankomt, kun je vanmiddag nog een strandwandeling maken en genieten van de rust die dit eiland uitstraalt. Als je van wat meer actie houdt, kun je hier van alles ondernemen: er zijn catamarans, surfplanken en kajaks te huur.

  09
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 10
  Whale Island Resort

  Vrije dag

  Waarschijnlijk heb je heerlijk geslapen in je bungalow. Door de ‘natuurlijke airco’ sta je dichtbij de natuur en kun je in je bed de zee horen ruisen. Vandaag zou je een boottocht en een duik kunnen maken! Het eiland en haar omgeving staan bekend als prachtige plek om te duiken. In de maanden april, mei en juni kun je in de baai (met wat geluk) walvissen en walvishaaien zien!

  Van maart tot oktober is de PADI-duikschool van het resort geopend (buiten deze maanden is het water te troebel en het weer vaak niet goed genoeg). Aan het einde van dag kun je heerlijke vis eten; elke ochtend komen vissers hun vangst brengen bij het restaurant van het resort. 

  10
  1 nacht
 • 11
  Danang

  Per boot terug naar Dam Mon, transfer naar Nha Trang en per nachttrein naar Danang

  Vandaag vaar je terug naar de pier van Dam Mon en word je teruggebracht naar Nha Trang. 's Avonds vertrek je per nachttrein naar Danang. 

  11
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 12
  Hoi An

  Aankomst in Danang en op eigen gelegenheid naar het hotel in Hoi'An

  Vandaag kom je aan op het treinstation van Danang en reis je op eigen gelegenheid naar het hotel in Hoi An. Er zijn accommodaties in het centrum en aan het strand. Je verblijft een paar dagen in het hotel in het centrum maar als je liever aan het strand verblijft, is dat ook mogelijk. De keuze is aan jou!

  12
  1 nacht
  1 uur
 • 13
  Hoi'An

  Vrije dag

  Vandaag heb je de tijd om in dit sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Dit kleine stadje heeft honderden monumenten, gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten. Ook is Hoi’An de ideale plek om je souvenirs te kopen of om kleding te laten maken, bij een van de vele lokale kleermakers. Je zult versteld staan van hun vakmanschap! Ook kun je een kookexcursie bijboeken, waar je ter plekke de geheimen van de Vietnamese keuken leert kennen!

  13
  1 nacht
 • 14
  Hoi'An

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Huur bijvoorbeeld een fiets en breng een bezoekje aan het strand!

  14
  1 nacht
 • 15
  Bach Ma National Park

  Per auto met chauffeur vanuit Hoi'An naar het Bach Ma National Park

  Vandaag word je per privé auto met chauffeur naar het Bach Ma National Park gebracht. Na aankomst bezoek je het informatie-centrum en krijg je een korte uitleg, voordat je aan de 16 km lange tocht naar de top van de Bach Ma-Berg begint. Deze ligt 1450 meter boven zeeniveau, het hoogste punt van het park.

  De lokale gids is een ‘eco-biotisch’-expert en kan je onderweg veel vertellen over de flora en fauna in deze mooie omgeving. Vanaf de top heb je prachtig uitzicht over de bergen en watervallen. Na de lunch vertrek je naar de Do Quyen Fall. Deze waterval is 300 meter hoog, een verbazingwekkend mooi gezicht! Als afsluiter bezoek je nog een aantal kleinere watervallen op de Five Lakes Trail. Hier kan je ook een duik nemen in het koele en helderblauwe water. Begin van de avond keer je terug naar het resort voor de overnachting.

  15
  1 nacht
  9 uur
 • 16
  Hué

  Trekking door het Bach Ma National Park en daarna per auto met chauffeur naar Hué

  Na een heel vroeg ontbijt ga je naar Hai Vong Dai, de ‘zeezicht’- toren. Hier kun je de zonsopgang bewonderen en genieten van het schitterende uitzicht over Phu Loc, het strand van Lang Co, de Truong Son berg en de zee! Daarna wandel je verder door het leefgebied van de gibbons. Met wat geluk spot je er een dus vergeet je camera niet! Daarna reis je per auto met chauffeur naar je volgende hotel in Hué.

  16
  1 nacht
  5 uur
 • 17
  Hué

  Vrije dag

  Je kunt in Hué in je eigen tempo op zoek gaan naar de gerestaureerde overblijfselen van deze oude koningsstad. Voor een paar euro huur je ter plaatse een fiets, de meest ideale manier om alles op eigen gelegenheid te bekijken! Je hotel ligt vlak bij de Parfumrivier, ’s avonds wandel je zo naar een gezellig restaurant of terrasje. Of maak een cruise over de Parfumrivier!

  17
  1 nacht
 • 18
  Hanoi

  Vrije dag en 's avonds vertrek per nachttrein van Hue naar Hanoi

  Overdag heb je nog de hele dag vrij in Hué, voordat je tegen het einde van de middag op eigen gelegenheid naar het treinstation reist om de nachttrein naar Hanoi te pakken. De treinreis duurt 12 tot 14 uur. Je gereserveerde plaats in de trein is een ‘softsleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupé slaapt.

  18
  1 nacht
 • 19
  Hanoi

  Aankomst en vrije dag in Hanoi

  Vandaag kom je aan op het treinstation in Hanoi en reis je op eigen gelegenheid naar het hotel. Je kunt relaxen en bijkomen van de lange treinreis of alvast het gezellige centrum van Hanoi gaan verkennen!

  19
  1 nacht
  30 min
 • 20
  Hanoi

  Vrije dag

  Bezoek vandaag bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, maak een ritje met een ‘cyclo’, ga verder met winkelen of eet ’s avonds een hapje bij een van de kleine restaurantjes aan het prachtige meer! Ook kun je kiezen voor onze stadstour door Hanoi, een excursie van een hele dag in een internationale groep. Of kies voor de streetfood avondtour en maak kennis met de Vietnamese keuken!

  20
  1 nacht
 • 21
  Halong Bay

  Van Hanoi naar Halong Bay en boottocht door de baai

  Vandaag reis je ongeveer 4,5 uur per bus van Hanoi naar de badplaats Halong City, waar je aan boord gaat voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten van Halong Bay. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!

  21
  1 nacht
  9 uur
 • 22
  Hanoi

  Boottocht, kajakken en per bus terug naar Hanoi

  Na het ontbijt is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied, waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser reisgenoten tegenkomt. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord en leer je hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken! Na de lunch is aan boord, kom je aan in Halong City. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

  22
  1 nacht
  9 uur
 • 23
  Hanoi

  Transfer naar het vliegveld en vertrek vanuit Hanoi

  Afhankelijk van de tijd van je vlucht, word je vandaag opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis. 

  23
  1 nacht
 • 24
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Vandaag kom je weer aan in Amsterdam. Dit betekent het einde van deze rondreis

  24

Inclusief

 • Genoemde transfers van en naar de vliegvelden
 • 18 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in de nachttrein (softsleeper)
 • 1 overnachting op de boot
 • Genoemd vervoer per bus, trein, boot en privé transfers 
 • 2x lunch en 1x diner tijdens de Halong boottocht
 • 1x lunch tijdens Mekong Delta excursie
 • Engelssprekende gids tijdens bezoek aan de Halong Bay en de Mekong Delta (in een internationale groep)
 • Engelssprekende privé gids tijdens bezoek aan Bach Ma National Park 

Locatie rondreis

Avontuurlijke rondreis door Vietnam

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks