Pu Luong, wandelen tussen rijstterrassen

Maak kennis met de lokale bevolking

Maak kennis met de lokale bevolking

Pu Luong, wandelen tussen rijstterrassen

Je maakt kennis met de prachtige natuur en cultuur van het Pu Luong natuurreservaat. Dit park ligt in de mooie Mai Chau regio in het noorden van Vietnam. Fiets en wandel tussen de rijstterrassen door en verken dit spectaculaire kalksteengebergte. Je bent te gast bij een familie van de White Thai en Muong bevolking, je verblijft in een traditionele ‘stilt house’. Een geweldige en unieke ervaring!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Prive transfer van Hanoi naar Mai Ha, per fiets naar Hang Village

’s Morgens vertrek je vanuit Hanoi naar het Mai Chau District, dit ligt ongeveer 150 km in zuidwestelijke richting van Hanoi. Een prachtige rit van ca. 3,5 uur door het bergachtige, ruige landschap ten zuidwesten van Hanoi! Na aankomst in het dorpje Mai Ha stap je uit de auto, en samen met de gids op de fiets voor een fietstocht door de rijstvelden, verschillende dorpjes en een prachtige omgeving.

De lunch wordt bereid door een lokale familie! Daarnaast krijg je een indruk van hoe de bevolking in dit gebied leeft. Aan het einde van de middag maak je een wandeling naar Hang Village, door de mooie terrassen en groene heuvels. Hier overnacht je bij een White Thai familie. Geniet van de warme gastvrijheid tijdens het diner. ’s Avonds slaap je in een traditioneel ‘stilt-house’, een houten huis op palen.

Dag 2

Wandelen door Kho Muong Village

De tweede dag begint met een wandeling tussen de rijstterrassen, door klein dorpjes tussen prachtige bergen. Onderweg zie je lokale families op het land werken, de buffels doen het zware werk! Uiteindelijk arriveer je in Kho Muong, een dorp in een vallei van het leefgebied van de Muong bevolking. ’s Avonds word je warm onthaald door een van de Muong families en verblijf je weer in een traditioneel houten huis. Op deze manier ervaar je hun manier van leven! Zorg dat je een kleine rugzak bij je hebt voor deze wandeling & overnachting, de rest kun je achterlaten bij de chauffeur, hij zal op je spullen letten.

Dag 3

Wandeling & prive transfer terug naar Hanoi

De omgeving van Kho Muong heeft een geweldig landschap met rijstterrassen, spectaculaire kalksteenrotsen, groene bossen en kleine rivieren. Een perfecte plek voor je laatste dag in Pu Luong! Na het ontbijt wandel je tussen de maisvelden, rijstterrassen en groene heuvels. Hierna, aan het begin van de middag, word je weer opgehaald door de chauffeur en reis je terug naar Hanoi. Onderweg stop je nog even voor de lunch in een lokaal restaurantje (inclusief), en rond 17.00 uur ben je weer terug in Hanoi. Dit betekent het einde van deze bouwsteen.

Inclusief

  • Genoemde vervoer per prive auto met chauffeur 
  • Gebruik van de fiets
  • Engelssprekende gids 
  • 1 overnachting in een paalwoning & 1 overnachting in een homestay incl. ontbijt 
  • Maaltijden van de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 3
  • Entreeprijzen en vergunning waar nodig

Locatie bouwsteen

Pu Luong, wandelen tussen rijstterrassen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks