Naar de grotten van Phong Nha-Ke Bang

Prachtige flora & fauna

Prachtige flora & fauna

Naar de grotten van Phong Nha-Ke Bang

Tijdens onze bouwsteen Phong Nha bezoek je het indrukwekkende Phong Nha-Ke Bang National Park. Een prachtig gebied met weelderig tropisch regenwoud, kalme rivieren, kalkstenen rotsen en honderden verborgen grotten. Dit park is een ideale tussenstop als je vanuit Hanoi (of Ninh Bin) richting Hué reist. De natuur in het park is adembenemend. Naast groene jungle en vele plantensoorten, leven in het park meer dan honderd verschillende zoogdieren en ook honderden kleurrijke vogelsoorten! Maar waar je vooral voor komt, zijn de vele grotten met spectaculaire ondergrondse rivieren.

Je vindt hier o.a. de grootste grot ter wereld, Son Doong, die pas in 2009 ontdekt is! Deze is helaas niet voor iedereen toegankelijk, maar een flink aantal grotten is wel toegankelijk voor toeristen. De belangrijkste zijn Phong Nha Cave, bereikbaar per boot en Paradise Cave, bereikbaar na een flinke klim. Het is hier prachtig en het is geen wonder dat het Phong Nha-Ke Bang National Park op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Dong Hoi en privétransfer met chauffeur naar Phong Nha

Je komt per nachttrein of vliegtuig aan in Dong Hoi. Hier word je opgewacht door onze chauffeur die je naar het hotel nabij Phong Nha National Park brengt. Afhankelijk van de aankomsttijd, kun je de prachtige groene omgeving te voet of per fiets gaan verkennen. Wanneer je lekker wilt ontspannen, kun je er ook voor kiezen om  te relaxen bij het hotel of een duik te nemen in het zwembad!

Dag 2

Boottocht naar de Phong Nha Cave en bezoek aan Paradise Cave

Vandaag bezoek je het Phong Nha National Park en twee van de meest indrukwekkende grotten die het park rijk is! ’s Morgens word je naar de pier gebracht en eenmaal ingestapt vaar je in ongeveer een half uur, door het prachtige groene landschap, naar de Phong Nha Cave. Dit is een van de langste grotten van Azië, binnen zie je een spectaculair kalksteenlandschap en stalagmieten & stalactieten van soms wel 70 meter hoog vindt! Nadat je de formaties van dichtbij hebt bewonderd, heb je tijd om te lunchen.

Na de lunch word je -per prive-transfer- gebracht naar de Thien Duong Cave, waarna je nog 20 minuten moet lopen totdat je de ingang bereikt. Een flinke klim, neem je tijd en vergeet niet van de omgeving te genieten! Deze grot werd door wetenschappers ontdekt en omdat zij zo onder de indruk waren, hebben ze hem de naam Paradise Cave gegeven. Het wordt gezien als een van de mooiste grotten, en is binnen ‘prachtig’ verlicht. Na het bezoek brengt de chauffeur je weer terug naar je hotel in Phong Nha.

Dag 3

Per privé auto met chauffeur, via de Vinh Moc tunnels, naar Hué

Na het ontbijt reis je verder per privé-auto met chauffeur, eerst naar de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels. Dit gedeelte van Vietnam ligt in de gedemilitariseerde zone, het oude grensgebied van Noord- en Zuid-Vietnam. De tunnels werden tijdens de Vietnamoorlog door dorpelingen in het geheim gegraven en dienden als schuilplaats voor complete dorpen, tijdens bombardementen. Ook werden hierin wapens opgeslagen. Na het bezoek aan de indrukwekkende Vinh Moc tunnels reis je verder naar Hué, waar de chauffeur je afzet bij het hotel.

Let op: het gebied rond Phong Nha is tijdens de Vietnamoorlog flink gebombardeerd. Van deze bommen zijn er velen niet afgegaan, waardoor ze nog in de jungle verspreid liggen. Het wordt dan ook afgeraden om van de gebaande paden te gaan.

Inclusief

  • Genoemd vervoer volgens programma 
  • Engelssprekende gids
  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt
  • Entreegelden voor het Nationale Park
  • Twee flessen mineraal water per persoon per dag

Locatie bouwsteen

Naar de grotten van Phong Nha-Ke Bang

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks