Door de Mekong Delta naar Cambodja

Bezoek drijvende markten & lokale dorpjes

Bezoek drijvende markten & lokale dorpjes

Door de Mekong Delta naar Cambodja

Vanuit Ho Chi Minh City bieden we de mogelijkheid om tijdens deze drie-daagse bouwsteen per bus en boot dwars door de Mekong Delta naar Phnom Penh in Cambodja te reizen. Je maakt een boottocht langs dorpjes en eilanden en natuurlijk bezoek je een drijvende markt!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per bus naar Mytho, boottocht, wandeling en verder naar Can Tho

Vanuit Ho Chi Minh City reis je in internationale groep in ca. anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta. In Mytho bezoek je de Vinh Trang pagode en stap je op de boot voor een mooie boottocht over de Tien rivier. Je vaart langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Turtle Island. Hier wordt in een lokale boomgaard een heerlijke lunch geserveerd.

Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen, geniet van de bedrijvigheid op en rond het water! ‘Je maakt kennis met het dagelijkse leven van de locals tijdens een bezoek aan een familiebedrijfje. Uiteindelijk ga je weer per boot terug naar Mytho, waar je op een bus stapt die de groep naar Can Tho brengt, waar je vanavond overnacht.

Dag 2

Per boot naar de drijvende markt & verder richting Chau Doc

Je begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ‘s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus naar het grensplaatsje Chau Doc. Hier kun je een heuvel beklimmen, vanwaar je de grens met Cambodja onder je ziet liggen! Je overnacht vanavond in een eenvoudig hotel net buiten Chau Doc.

Dag 3

Per bus naar Chau Doc, per snelboot naar Phnom Penh

Vandaag reis je per bus naar Chau Doc,  waar de boot naar Phnom Penh vertrekt. De boot stopt onderweg bij de grensovergang met Cambodja en hier kun je eenvoudig je visum regelen. Zorg dat je hiervoor voldoende cashgeld (ca. 30 USD) en een pasfoto bij je hebt. In de loop van de middag kom je aan in de haven van Phnom Penh en is deze bouwsteen afgelopen. 

Inclusief

  • Genoemd vervoer (in een internationale groep)
  • Genoemde tours & excursies (in een internationale groep)
  • Engelssprekende gids
  • Lunch op dag 1
  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Door de Mekong Delta naar Cambodja

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks