De bergstammen van Mai Chau

Maak kennis met het lokale leven

Maak kennis met het lokale leven

De bergstammen van Mai Chau

Wil je graag bergstammen ontmoeten, maar heb je misschien onvoldoende tijd hebt om helemaal naar Sapa te reizen? Dan is een bezoek aan de bergstammen bij Mai Chau een uitstekend alternatief. Mai Chau ligt veel dichter bij Hanoi (ca. 145 km. ten zuidwesten van Hanoi) waardoor je deze stammen eenvoudig per auto met chauffeur in twee dagen kunt bezoeken. Iets korter dan een bezoek aan de bergstammen bij Sapa, toch is de ervaring enigszins vergelijkbaar!

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek van Hanoi naar Mai Chau

Vanuit Hanoi rijd je per privéauto met chauffeur in ongeveer vijf uur naar Mai Chau waarbij je onderweg kunt genieten van de prachtige uitzichten over het bergachtige gebied en groene rijstvelden van de Mai Chau vallei. Je overnacht in een traditionele Vietnamese paalwoning in het kleine dorpje Pomkoong, dat wordt bewoond door de Witte Thai stam. Deze stam is oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van China, hoewel hun naam dat niet zou vermoeden.

We raden je aan om voor de overnachting zelf een klamboe en een lakenzak mee te nemen. ’s Avonds kun je kiezen voor een folkloreavond met de Witte Thai waarin je kennis maakt met deze bijzondere bergstam. De Witte Thai staan bekend om hun volksdansen, traditionele kleding en hun Can wijn. De wijn is gemaakt van bladeren en wordt door een rietje gedronken. Tijdens de folklore avond heb je alle gelegenheid om deze zeer bijzondere wijn te proeven.

Dag 2

Wandeling door Muong dorpje en terug naar Hanoi

Na een overnachting in je ‘eigen’ paalwoning maak je een wandeling met een lokale gids door een klein dorpje van de Muong stam, die net als de Witte Thai bekend staan om hun traditionele folklore. De gids komt uit het dorp zelf en zal zijn best doen om van je van alles over zijn cultuur te vertellen, verwacht echter niet al te veel van het Engels! Na de lunch rijd je weer terug naar Hanoi waar je bij je hotel wordt afgezet.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur van Hanoi naar Mai Chau v.v.
  • 1 overnachting in traditionele paalwoning incl. ontbijt 
  • Lunch en diner op dag 1
  • Wandeling met lokale gids door Muong dorp

Locatie bouwsteen

De bergstammen van Mai Chau

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks