Hoe kom je van A naar B in Zuid-Afrika

Vervoer Zuid-Afrika

De auto is een perfect vervoermiddel voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Je kunt je eigen tempo bepalen en stoppen waar en wanneer je maar wilt. Wij denken dat dit de beste manier is om Zuid-Afrika echt te leren kennen! Het is een veilige manier van reizen en geeft je veel vrijheid onderweg. Het wegennet is over het algemeen goed, het is meestal niet druk op de weg en de bewegwijzering is prima.

Maar let op: In Zuid-Afrika wordt links gereden. Het is misschien even wennen, maar omdat de auto voor links rijden gebouwd is, is dat meestal geen probleem. Je zult waarschijnlijk een paar keer de ruitenwissers aanzetten in plaats van de richtingaanwijzer, maar verder zul je er snel aan gewend zijn. Wij raden je aan om na aankomst niet meteen na je vlucht een lange autorit te maken. Bij aankomst in de avond wordt dat sowieso afgeraden, omdat rijden in het donker niet fijn en niet veilig is. Het is beter de volgende dag te gaan rijden, je kunt dan eerst even uitrusten én je autorondreis begint bij daglicht. Bij aankomst in de avond regelen we een transfer naar het eerste hotel. De volgende ochtend -na een goede nacht & een lekker ontbijt- kun je dan de huurauto ophalen en ga je uitgerust op pad! Tip: In de afgelegen gebieden zijn weinig benzinestations dus tank op tijd. 

Binnenlandse vluchten
Voor de langere afstanden is een binnenlandse vlucht aan te raden, zeker als je veel wilt zien in korte tijd. Zo kiezen veel mensen voor een vlucht van Durban naar Port Elizabeth, je levert de auto dan in op het vliegveld van Durban en haalt weer een nieuwe auto op in Port Elizabeth.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is in Zuid-Afrika niet sterk ontwikkeld. Er zijn wel een aantal (mini)busjes die tussen de grotere steden rijden, maar de Nationale parken en andere bezienswaardigheden zijn niet bereikbaar met openbaar vervoer. Wij bieden al onze reizen aan per eigen huurauto.

 

Bouwstenen Zuid-Afrika

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks