Hoe kom je van A naar B op de Seychellen

Vervoer Seychellen

Het vliegtuig

Wilt u vanuit het hoofdeiland Mahé één van de andere eilanden bezoeken dan kunt u afhankelijk van het eiland kiezen tussen een veerboot, vliegtuig of een helikopter. Zo is er een catamaran-veerdienst van Mahé naar Praslin (duur 1 uur) en van Praslin naar La Digue (duur 30 minuten).

Air Seychelles vliegt met kleine vliegtuigen op Praslin (duur 15 minuten) en de andere eilanden. Helicopter Seychelles kan u veelal vanaf het hotel naar alle eilanden toebrengen, maar u kunt ook de helicopter voor rondvluchten reserveren. Kijk voor meer informatie op www.airseychelles.com

De fiets

La Digue is zeer geschikt om per fiets te verkennen. Op La Digue rijden slechts enkele auto’s. Een paar privevoertuigen en een enkele taxi. In het binnenland zijn wel wat hellingen, dus zorg dat je versnellingen op de fiets hebt. Er wordt gebruik gemaakt van mountainbikes met een mandje voor of achterop. Neem zelf een lampje mee, want de meeste fietsen hebben geen verlichting.

Voor de toeristen rijdt er een soort open vrachtwagen met stoeltjes over het eiland rond. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor groepen die een dagtocht naar La Digue doen.

Sommige hotels bieden de mogelijkheid om fietsen te huren, maar zeker op La Digue zul je zeker snel fietsverhuurbedrijven zien.

De bus

Bussen rijden op Mahe en Praslin en zijn goedkoop. De bussen op Praslin rijden maar tot 17.30 / 18.00 uur. Op Mahe tot een uur of 8. Als je in een restaurant wil dineren die niet bij de accommodatie in de buurt ligt, heb je weinig aan de bus i.v.m. de tijden. De bussen zijn klein en erg basic, niet voor de veeleisende klant. Op Praslin is er een stuk weg die nogal een uitdaging is voor een bus. Niet elke klant zal zich daar goed bij voelen. Op La Digue zijn er enkele kleine busjes van resorts en van lokale agenten. Het populairste vervoersmiddel is de fiets.

De boot

De boot is uitermate geschikt om van eiland naar eiland te hoppen.

Cat Cocos of Cat Roses of Inter Island Ferry

Praslin – Mahe  +/- 52,- euro p.p. per oversteek wanneer je retourtje boekt. 62,- enkele reis

La Dique – Mahe  +/- 66,- euro p.p. per oversteek wanneer je retourtje boekt. 76,-  enkele reis

La Dique – Praslin  +/- 17,-euro p.p. per oversteek wanneer je retourtje boekt. 28,- enkele reis

Boot verbindingen en vertrektijden op www.catcocos.com  /  www.cat-cocos-seychelles.com / www.seychelles-info.com 

Huurauto

Huurauto’s zijn niet altijd ruim voorradig. Daarom is het aan te bevelen om huurauto’s van te voren te boeken. Ter plaatse kan wel, maar is de kans dat er op het laatste moment niets meer beschikbaar is. Voor transfers van en naar de luchthaven en de bootterminal is het ook aan te bevelen om deze bij boeking te regelen, anders kan het voorkomen dat een klant lang op een taxi moet wachten.