Hoe kom je van A naar B in Namibië

Vervoer Namibië

Reizen per huurauto in Namibië
Namibië is een prachtig land: groots, leeg en vlak. Zelf rijden per huurauto is volgens ons de beste manier om Namibië te ontdekken: je kunt stoppen wanneer je wilt, je bepaalt je eigen ritme en je bent niet afhankelijk van vaste vertrekdata. Kortom: vrijheid, blijheid! Op deze pagina vind je meer informatie over onze autohuur in Namibië:

De wegen in Namibië
Het wegennet in Namibië is op zich goed ontwikkeld, maar het is belangrijk om te weten dat het grootste gedeelte van de wegen onverhard is. De nationale hoofdweg is geasfalteerd, echter: je zult tijdens de reis ook veel over gravelwegen rijden. Door langdurige droogte en slecht onderhoud is de kwaliteit van de gravelwegen in Namibië vrij slecht geworden: de weg is niet egaal, er liggen losse stenen en er zijn veel kuilen in de weg. Voor onze bouwstenen en rondreizen hebben we daarom gekozen voor een huurauto cat. K; dit is een 4×4 (of 2×4 indien start in Zuid-Afrika) met een wat hogere wegligging. Hierdoor ben je minder gevoelig voor hobbels en kuilen, je reist op een prettigere manier over de gravelwegen en met deze auto zit je ook iets hoger, waardoor je dieren beter kunt spotten!

De wegen in Namibië zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Type B: nationale wegen; deze wegen zijn geasfalteerd en gaan naar de belangrijkste plaatsen in het land. Deze wegen zijn vaak in redelijk goede staat.
  • Type C: soms geasfalteerd, maar vaak zijn dit ‘gravel’-wegen. Deze wegen zijn geschikt voor alle voertuigen. De staat van het wegdek kan flink verschillen tussen verschillende wegen.
  • Type D: Deze wegen zijn vaak tracks of rijden door opgedroogde rivierbeddingen. Ze zijn hierdoor alleen begaanbaar voor 4×4 voertuigen met een hoge wielbasis.

Snelheid
De maximum snelheid in Namibië is 100 km/u, maar het is op gravel-wegen aan te raden om maximaal 60-80 km/h te rijden, vanwege de onvoorspelbaarheid van deze wegen. Een veel voorkomend probleem is een ‘corrugated surface’: dit zijn ribbels in het wegdek waardoor de auto flink gaat trillen, de enige oplossing is langzamer gaan rijden om zo schade te voorkomen.

Let verder op bij de wegen langs de kust van Namibië. Deze wegen zijn gemaakt van vastgereden zout, en kunnen erg glad worden als ze nat zijn (bijv. na regen of in de morgen door dauw/mist). Dit geldt vooral voor de wegen in en rondom Walvis Bay, Swakopmund en langs de Skeleton Coast.

Kortom let goed op de wegcondities en pas je snelheid aan. Rijd rustig en geniet van het prachtige landschap.

Reistips
Namibië is een dunbevolkt en groot land hierdoor moeten er vaak grote afstanden worden afgelegd door onbewoond gebied. Dit kan soms veel tijd kan kosten en je zult in Namibië veel kilometers afleggen. Het is aan te raden regelmatig te tanken omdat een volgend tankstation nog wel eens zonder benzine kan zitten. In Namibië wordt links gereden. Het wordt ook sterk afgeraden om buiten de stad in het donker te rijden. Het onverwacht oversteken van wild dat actief wordt in het schemerdonker leidt tot de nodige ongelukken.

Bouwstenen Namibië

01 13

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks