Hoe kom je van A naar B in Japan

Vervoer Japan

Per trein door Japan
Voor korte afstanden kun je de lokale trein gebruiken, voor langere afstanden is de Shinkansen Bullet-train een goede optie. Een leuk detail: elk traject van de trein heeft zijn eigen naam. De Shinkansen trein is vrij prijzig als je een gewoon kaartje koopt, maar er is ook een Japan Rail Pass beschikbaar, een betrouwbare, voordelige en snelle manier om door Japan te reizen. De treinen zijn comfortabel, schoon en heel snel zodat de grote afstanden snel worden overbrugd. De afstand van Tokyo naar Kyoto is bijvoorbeeld 600 kilometer, de Shinkansen ‘bullettrain’ doet hier slechts iets meer dan twee uur over!

Als je tijdens je reis gebruik gaat maken van een Japan Rail Pass, raden we je aan om de zeer handige site HyperDia bij je favorieten op te slaan. Dit is zoiets als de ‘NS routeplanner’ van de Japanse Spoorwegen. Als je bij ‘more options’ -links, in het blauwe vlak- de NOZOMI en de Private Railway uit vinkt (want deze mag je niet gebruiken met de Rail Pass) krijg je alle treinen te zien die je kunt nemen met de JR Pass. Handig om vooraf al je treinreizen op te zoeken en te bekijken wat de beste route is. Er is ook een app die je kunt downloaden! Ook heel handig is de app van Navitime, hier vind je naast de treinen ook alle bussen en ander lokaal vervoer.

Bus & metro
Binnen de steden is de metro een prima vervoersmiddel. Je kunt een kaartje kopen bij één van de automaten op het station en in de metro’s worden de haltes ook in het Engels aangegeven. Buiten de steden is het ook mogelijk een auto te huren, binnen de stad is dit zeker niet aan te raden.

In Kyoto is de bus een prima optie, voor slechts 500 Yen (ca. 4 euro) kun je de hele dag van de stadsbus gebruik maken. Het is ook mogelijk om een fiets te huren en zo de vele tempels te bezoeken.

Bouwstenen Japan

01 10

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks