Hoe kom je van A naar B in Cuba

Vervoer Cuba

Bus
De Viazul bus is een betrouwbare en comfortabele manier van reizen! De bussen rijden tussen veel plaatsen door het hele land, het zijn comfortabele bussen met toilet en airco. 

Transfer

Voor vervoer naar kleinere plaatsen of voor meer comfort, kun je gebruik maken van privé-transfers, de prijzen voor deze transfers zijn op aanvraag beschikbaar.

Per huurauto
De auto is het perfecte vervoermiddel voor je rondreis door Cuba. Je kunt je eigen tempo bepalen en stoppen waar en wanneer je maar wilt om Cuba echt te leren kennen! Het is een veilige manier van reizen en geeft je veel vrijheid onderweg. Er wordt rechts gereden en er zijn in het algemeen niet veel andere auto’s op de weg. Houd er wel rekening mee dat er onderweg weinig benzinestations zijn en dat de kwaliteit van de wegen soms minder goed is. De weg van Camaguey naar Sierra Maestra en de wegen in het Oosten, rondom Baracoa zijn bijvoorbeeld van slechte kwaliteit, houd vooral hier dus rekening met langere reistijden.
De verkeersregels in Cuba worden ruim geïnterpreteerd en de bewegwijzering laat soms te wensen over. We raden je aan om aan de lokale bevolking de weg te vragen, ze zullen je graag helpen! Bij de autohuur krijg je een wegenkaart van Cuba en voor de navigatie kun je gebruik maken van Maps.me en OsmAnd.
Je kunt de auto meteen na aankomst op de luchthaven ophalen, of je haalt deze na een paar dagen in Havana of Varadero (aangezien je de auto dan niet echt nodig hebt). Je kunt de auto op een andere plaats inleveren dan waar je de auto hebt opgehaald. Hier zijn soms drop off kosten aan verbonden.
Let op: de belangstelling voor Cuba is de afgelopen tijd sterk gegroeid, terwijl het aantal huurauto’s (nog) niet mee is gegroeid. Een reis naar Cuba kun je daarom het beste zo vroeg mogelijk boeken. 

Voorwaarden autohuur Cuba – geldig tot oktober 2020
Op dit moment raden we je aan om cash geld bij je te hebben als je de huurauto gaat ophalen (tussen de 150-300 CUC afhankelijk van het type auto). Het komt steeds vaker voor dat er problemen zijn met het inhouden van het geld op de creditcard; de automaten werken niet of het autoriseren ervan lukt niet. Om oponthoud te voorkomen is deze regel ingesteld. Probeer het wel eerst met je creditcard, lukt dit niet, dan heb je gelukkig je cash nog. Dit geld krijgt je terug als je de auto weer gaat inleveren (ook als dit op een andere locatie is). Dit kun je in de laatste dagen nog opmaken of je wisselt het op het vliegveld.
• Voor het huren van een auto dien je te beschikken over een internationaal geaccepteerde creditcard o.a. voor de deposit (borgsom). Let op: American Express wordt in Cuba niet geaccepteerd! VISA, MasterCard en CABAL worden wel geaccepteerd. Je dient over een geldig rijbewijs (& minimaal 1 jaar rijervaring, bij grote auto’s min 2 jaar) te beschikken
• Bij het ophalen van de auto dien je altijd een rijbewijs en je paspoort te tonen
• De prijzen voor autohuur in Cuba zijn inclusief onbeperkt aantal kilometers en lokale belasting, maar nog exclusief verzekeringen
• Ter plaatse is het verplicht een CDW verzekering af te sluiten voor een auto categorie Medium, je hebt dan een All Risk verzekering
• Het type auto is een voorbeeld, gelijkwaardige types kunnen altijd van toepassing zijn
• Je kunt de auto ophalen en inleveren bij alle REX kantoren op Cuba. Alleen als je de auto ophaalt of inlevert op een plaats zonder REX kantoor, betaal je drop-off kosten (ter plaatse te voldoen)
• Indien de auto op het vliegveld wordt opgehaald, geldt er een airport-toeslag van (ter plaatse te voldoen)
• Brandstof is niet inbegrepen
• De huurperiode is op basis van 24 uur per dag en gaat in op het tijdstip waarop je de auto ophaalt. Bij overschrijding van deze termijn zal men ter plaatse een extra dag tegen het in Cuba geldende tarief in rekening brengen. Wij verlenen geen restitutie als de auto eerder wordt ingeleverd
• Het minimum aantal dagen autohuur is 3 dagen
• De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Cuba is 21 jaar (minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs)
• Ter plaatse kun je desgewenst een extra chauffeur laten registreren (maximaal 2 extra chauffeurs)
Let op: Deze ‘voorwaarden autohuur Cuba’ zijn onder voorbehoud van typefouten en lokale wijzigingen.

Bouwstenen Cuba

01 13

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks