Kennismaking met safari & relaxen op Zanzibar

15-daagse reis door Tanzania en Zanzibar

Adembenemend mooi

Ervaar onze rondreis door Tanzania en Zanzibar

Tijdens deze Tanzania rondreis maak je vanuit Arusha eerst een 5-daagse privésafari in het noorden. Je kiest als eerste voor Tarangire National Park OF Lake Manyara en bezoekt daarna de wijdse vlaktes van de Serengeti en de indrukwekkende Ngorongoro Krater Je verblijft in ‘tented camps’, helemaal geïntegreerd in de natuur en met alle moderne voorzieningen.

De tweede week verblijf je op het paradijselijke Zanzibar, waarbij je eerst twee dagen in het bijzonder sfeervolle stadje Stone Town verblijft. Vervolgens word je naar Jambiani Beach aan de zuidoostkust van Zanzibar gebracht, het relaxen op dit groene en tropische eiland met prachtige zandstranden kan beginnen!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Arusha

  Je vliegt op Arusha, een vlucht van ongeveer 8 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je de Afrikaanse sfeer al. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  8 uur 30 min
  Amsterdam
 • 2
  Arusha

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag om Arusha te ontdekken. De stad heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Verder zijn er 2 interessante musea: het Natural History Museum en het Arusha Declaration Monument met bijhorend museum. Als je zin hebt kun je voor vandaag ook een excursie bijboeken.
  Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Arusha National Park, een van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen. In het park zijn antilopen, buffels, luipaarden, hyena’s, olifanten, bavianen, apen, giraffen, neushoorns en nijlpaarden te vinden. De meren trekken ook vele soorten vogels aan, ideaal te observeren tijdens een kanotocht. In het park heb je de mogelijkheid om de Kilimanjaro te zien! Je kunt ook gaan wandelen aan de voet van de Kilimanjaro.

  02
  1 nacht
 • 3
  Tarangire OF Lake Manyara

  Vertrek naar Tarangire OF Lake Manyara

  's Morgens word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha, op weg naar het Tarangire National Park of Lake Manyara. De beste reistijd voor Tarangire is de droge periode van juni tot eind oktober, dan bevindt zich hier de grootse concentratie dieren. Voor de overige maanden is Lake Manyara een betere keuze.

  Het Tarangire National Park staat vooral bekend om de enorme baobab bomen en de grote kuddes olifanten die in het park leven, in het park leven ongeveer 3000 olifanten! Het is een prachtgezicht om deze enorme beesten onder de nog veel grotere baobab bomen te zien staan. Tarangire is een van de minst bezochte parken van Tanzania en nog niet zo druk met toeristen. 
  Lake Manyara is een alkaline meer, met roze flamingo’s die door het water struinen en nijlpaarden die kopje onder gaan in het water.
  Vooral voor vogelliefhebbers is de omgeving rond dit meer een paradijs! Daarnaast heb je kans op een ontmoeting met de beroemde boomleeuwen van Manyara.

  Na aankomst bij de poort van Tarangire of Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Als de zon begint te zakken rijd je verder naar je accommodatie net buiten het park. 

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Serengeti National Park

  Naar Serengeti National Park

  Na het ontbijt ga je op weg naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Het is een lange dag vandaag, maar er is veel te zien! Onderweg reis je door het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai. Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Natuurlijk maak je een fotostop waar je dat wilt, ook kun je een Masai dorp bezoeken. De rit gaat verder naar het dorpje Karatu, met de entree van de Ngorongoro Conservation Area. Na een korte stop rijd je verder door naar de Serengeti, de krater zul je later bezoeken. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Onderweg kom je langs een mooi uitzichtpunt waar je de krater prachtig in de diepte kunt zien liggen.

  De volgende stop is bij de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is meegenomen door de chauffeur. Deze wordt onderweg ergens genuttigd tijdens een van de stops op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. Hier betaalt de chauffeur de entreegelden en de rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. 

  04
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 5
  Serengeti National Park

  Gehele dag gamedrive

  Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, olifanten, nijlpaarden, impala’s, zebra’s, gnoes, gazelles en nog vele andere.

  De chauffeur weet vast een mooi en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten!  

  05
  1 nacht
 • 6
  Ngorongoro Conservation Area

  Naar de Ngorongoro krater

  Na het ontbijt stap je in de landrover voor de reis naar de Ngorongoro Conservation Area. Je rijdt door het Serengeti park, dus onderweg zie je nog volop beesten. Bij het dorpje Karatu rijd je direct door naar de wereldberoemde krater, de rest van de dag maak je hier een gamedrive in.
  De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanaf de bodem zien liggen. Het is niet voor niets een World Heritage Site!
  Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, door grasvelden en langs het zoutmeer Lake Makat. De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats aan de rand van het meer.
  De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big Five tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, hyena’s en gnoes tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag naar de lodge. 

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Zanzibar, Stone Town

  Terug naar Arusha en vlucht naar Zanzibar

  Vandaag reis je terug naar Arusha of je kunt een bezoek aan Lake Eyasi toevoegen om de bushmen te ontmoeten. 
  Voor je terugkomt in Arusha heb je de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet op het vliegveld voor je vlucht naar Zanzibar (exclusief). Hier aangekomen staat de chauffeur al te wachten om je naar het hotel in Stone Town te brengen. Wandel door het gezellige centrum met Arabische invloeden, op zoek gaan naar een visrestaurantje voor vanavond.

  07
  1 nacht
 • 8
  Stone Town

  Vrije dag Stone Town

  Het oude Stone Town is een prachtige plaats om te wandelen en in te verdwalen, je zult je hier vandaag niet vervelen. Bij het hotel kun je verschillende excursies boeken zoals een stadstour, spice tour, bezoek aan Prison Island, snorkelen en duiken. Stone Town heeft een grote diversiteit aan restaurantjes waaronder het beroemde Mercury, vernoemd naar Freddy Mercury die op Zanzibar is geboren. Hier kun je bij kaarslicht heerlijke cocktails drinken en lekkere verse vis eten. Ook is er in Stone Town iedere avond een vismarkt. Alle lokale vissers komen hier samen met  hun vangst van die dag (o.a. krab, kreeft en grote garnalen) en grillen dit ter plekke om te verkopen.

  08
  1 nacht
 • 9
  Jambiani Beach

  Vertrek naar Jambiani Beach

  Na het ontbijt word je naar Jambiani Beach gebracht. Na aankomst kun je lekker zwemmen in het zwembad of de zee! Je kunt eten in je eigen accommodatie, of bij een van de andere restaurantjes in de buurt.

  09
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 10
  Jambiani Beach

  Vrije dag

  Je kunt ter plaatse een snorkeltrip of duiken boeken als je de onderwaterwereld wilt verkennen. Alles kan maar niets moet!

  10
  1 nacht
 • 11
  Jambiani Beach

  Vrije dag

  Vandaag kun je lekker relaxen of als je zin hebt in actie kiezen voor een kitesurf les!

  11
  1 nacht
 • 12
  Jambiani Beach

  Vrije dag

  Interesse in natuur? Maak dan een wandeling door Jozani Forest, hier leeft de bijzondere Zanzibarfranjeaap!

  12
  1 nacht
 • 13
  Jambiani Beach

  Vrije dag

  Je kunt vandaag een lange strandwandeling maken naar Paje Beach en daar lunchen! Of lees je boek uit op een strandstoel en kom tot rust, net waar je zin in hebt!

  13
  1 nacht
 • 14
  Zanzibar

  Vertrek naar vliegveld Zanzibar

  Vandaag word je naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

  14
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 15
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde rondreis. Vind je het leuk om een reisverslag te lezen van een rondreis door Tanzania, lees dan de belevenissen van Joanne & Kim in Tanzania.

  15
  12 uur 30 min

Inclusief

 • Transfers volgens programma
 • 9 hotelovernachtingen inclusief ontbijt in Arusha & op Zanzibar
 • 5 dagen vervoer per privé-landrover tijdens safari
 • Gamedrives volgens programma
 • 4 overnachtingen in lodges/luxe tented camps tijdens safari
 • Alle maaltijden tijdens de safari
 • Entreegelden van de Nationale Parken
 • Engelssprekende gids/chauffeur tijdens safari.

Locatie rondreis

Kennismaking met safari & relaxen op Zanzibar

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks