Comfortabel Tanzania: Safari & Strand

15-daagse reis door Tanzania en Zanzibar

Bijzondere ervaringen gegarandeerd

Rondreis door Tanzania en Zanzibar

Gedurende deze rondreis is gekozen voor comfortabele & sfeervolle accommodaties, dit verhoogt het reisplezier.

Na een start in Arusha bezoek je tijdens de 7-daagse privésafari de vier mooiste wildparken in het noorden van Tanzania; het Tarangire National Park, de vlaktes van het Serengeti National Park, de Ngorongoro krater en Lake Manyara National Park. De laatste dagen verblijf je op het paradijselijke Zanzibar, waarbij je eerst twee dagen in het bijzonder sfeervolle stadje Stone Town verblijft.

Vervolgens word je naar je strandhotel gebracht. Het gezellige Sunshine Hotel ligt aan Matemwe Beach aan de noordoostkust van Zanzibar, een mooi palmenstrand. Bij het nabijgelegen Mnemba Island kan je goed snorkelen & duiken!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Arusha

  Je vliegt op Arusha, een vlucht van ongeveer 8 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je de Afrikaanse sfeer al. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  8 uur 30 min
  Amsterdam
 • 2
  Arusha

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag om Arusha te ontdekken. De stad heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Verder zijn er 2 interessante musea: het Natural History Museum en het Arusha Declaration Monument met bijhorend museum. Als je zin hebt kun je voor vandaag ook een excursie bijboeken.
  Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Arusha National Park, een van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen. In het park zijn antilopen, buffels, luipaarden, hyena’s, olifanten, bavianen, apen, giraffen, neushoorns en nijlpaarden te vinden. De meren trekken ook vele soorten vogels aan, ideaal te observeren tijdens een kanotocht. In het park heb je de mogelijkheid om de Kilimanjaro te zien! Je kunt ook gaan wandelen aan de voet van de Kilimanjaro.

  02
  1 nacht
 • 3
  Tarangire National Park

  Vertrek Arusha naar Tarangire National Park

  's Ochtends word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha naar het Tarangire National Park, circa 3 uur rijden. Onderweg maak je kennis met het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai.

  Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Aangekomen bij Tarangire maak je de eerste gamedrive van deze reis. In het park geniet je van een lunchpakket dat de chauffeur voor je heeft meegenomen. Als de zon begint te zakken rijd je verder naar de lodge, even buiten het park met prachtige uitzicht.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Serengeti National Park

  Naar Serengeti National Park via Olduval Gorge

  Na een lekker ontbijt stap je in de landrover voor de reis naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Je rijdt door de Rift valley, met prachtig uitzicht op Lake Manyara. Natuurlijk maak je een fotostop waar je dat wilt. De rit gaat verder naar het dorpje Karatu, met de entree van de Ngorongoro Conservation Area. Na een korte stop rijd je door naar de Serengeti, de krater zul je later bezoeken. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Onderweg kom je langs een mooi uitzichtpunt waar je de krater prachtig in de diepte kunt zien liggen.

  De volgende stop zijn de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is weer meegenomen vanuit de lodge. Deze wordt onderweg ergens genuttigd tijdens een van de stops op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. Hier betaalt de chauffeur de entreegelden en de rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. Je bent op tijd bij de lodge om je nog even op te frissen voor het diner. 

  04
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 5
  Serengeti National Park

  Gehele dag gamedrive

  Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi en veilig plekje te vinden voor de lunch.

  De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! 

  05
  1 nacht
 • 6
  Ngorongoro Conservation Area

  Vertrek naar Ngorongoro Conservation Area

  Na het ontbijt check je uit en maak je nog een laatste gamedrive door de Serengeti, misschien kun je vandaag net dat luipaard vinden dat nog ontbrak in jouw Big Five! Je stopt voor je lunch waarschijnlijk bij de Naabi Gate van het Serengeti park. Hierna reis je over de uitgestrekte vlaktes terug naar de Ngorongoro Conservation Area, waar je op dag 3 ook al even was.

  Onderweg kun je eventueel een Masai dorp bezoeken, waarbij je onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling maakt van ongeveer een uur. In de middag kun je heerlijk relaxen bij de lodge waar je vanavond overnacht. Geniet van het zwembad. 

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Ngorongoro Conservation Area

  Gehele dag gamedrive krater

  Vandaag maak je, na een vroeg ontbijt, een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater. Ook wel de ’Ark van Noach’ genoemd. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanaf de bodem zien liggen. Het is niet voor niets een World Heritage Site!

  Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, door grasvelden en langs het zoutmeer Lake Makat. De lunch wordt ’s morgens al klaargemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big Five tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, hyena’s en gnoes tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag terug naar de lodge. 

  07
  1 nacht
 • 8
  Lake Manyara National Park

  Vertrek naar Lake Manyara National Park

  Na het ontbijt stap je in de landrover voor de rit naar Lake Manyara. Na aankomst bij de poort van Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Je overnacht net buiten het park.

  Eventueel kun je voor je naar Lake Manyara reist ook een bezoek aan Lake Eyasi toevoegen om de bushmen te ontmoeten.

  08
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 9
  Zanzibar, Stone Town

  Terug naar Arusha en vlucht naar Zanzibar

  Vandaag kun je een beetje uitslapen en daarna lekker rustig ontbijten. Je kunt ook een wandeling maken in de prachtige omgeving van de lodge. Hierna begint de rit terug naar Arusha, onderweg kun je eventueel het dorp Mto wa Mbu bezoeken.

  Voor je terugkomt in Arusha heb je ook de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet op het vliegveld voor je vlucht naar Zanzibar (exclusief). Daar aangekomen staat de chauffeur al te wachten om je naar het hotel in Stone Town te brengen.
  Wandel door het gezellige centrum met Arabische invloeden, op zoek gaan naar een visrestaurantje voor vanavond.

  09
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 10
  Stone Town

  Vrije dag

  Het oude Stone Town is een prachtige plaats om te wandelen en in te verdwalen, je zult je hier vandaag niet vervelen. Bij het hotel kun je verschillende excursies boeken zoals een stadstour, spice tour, bezoek aan Prison Island, snorkelen en duiken. Stone Town heeft een grote diversiteit aan restaurantjes waaronder het beroemde Mercury, vernoemd naar Freddy Mercury die op Zanzibar is geboren. Hier kun je bij kaarslicht heerlijke cocktails drinken en lekkere verse vis eten. Ook is er in Stone Town iedere avond een vismarkt. Alle lokale vissers komen hier samen met  hun vangst van die dag (o.a. krab, kreeft en grote garnalen) en grillen dit ter plekke om te verkopen.

  10
  1 nacht
 • 11
  Matemwe Beach

  Vertrek naar Matemwe Beach

  Na het ontbijt word je naar het Sunshine hotel gebracht aan Matemwe Beach in het noordoosten. Je kunt vandaag misschien al je eerste duik maken, meteen een snorkeltrip boeken of heerlijk een boek lezen in de schaduw bij het zwembad!

  11
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 12
  Matemwe Beach

  Vrije dag

  Deze dagen kun je een of meerdere keren een bezoek brengen aan Mnemba Island om uitgebreid te snorkelen, zie de SeaFari Mnemba Atol. Ook kun je ter plaatse duiktrips boeken. Alles kan maar niets moet! 

  12
  1 nacht
 • 13
  Matemwe Beach

  Vrije dag

  Naast snorkelen en duiken kan je de omgeving met een fiets gaan verkennen, of plof met een goed boek op een strandstoel. Kom heerlijk tot rust!

  13
  1 nacht
 • 14
  Zanzibar

  Vertrek vanuit Zanzibar

  Vandaag word je naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

  14
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 15
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde rondreis.

  15
  12 uur 30 min

Inclusief

 • Transfers volgens programma
 • 7 hotelovernachtingen inclusief ontbijt in Aurusha en op Zanzibar 
 • 7 dagen vervoer per privé-landrover
 • Gamedrives volgens programma
 • 6 overnachtingen in lodge/luxe tented camp tijdens safari
 • Alle maaltijden tijdens de safari
 • Entreegelden van de Nationale Parken
 • Engelssprekende gids/chauffeur tijdens safari.

Locatie rondreis

Comfortabel Tanzania: Safari & Strand

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks