Klimmen op de Kilimanjaro

Machame route naar de top

Een uniek avontuur & prestatie van formaat!

Rondreis door Tanzania

Na een eerste overnachting nabij Kilimanjaro airport begint de trekking naar de top van de Kilimanjaro! Met een hoogte van 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika. De beklimming is een uniek avontuur! Iedereen met een goede conditie en enige loopervaring kan deze berg `bedwingen`, maar de hoogte en de kou maken het bereiken van de top wel een prestatie van formaat! 
Hierna zijn 2 overnachtingen in Arusha opgenomen om bij te komen, lekker te relaxen aan het zwembad of een bezoek te brengen aan Arusha.

Je loopt de Machame route, deze is zwaarder & steiler dan de andere routes, maar daardoor ook een stuk rustiger. Ben je op zoek naar een van de andere routes neem dan contact met ons op. Deze kunnen we ook voor je organiseren. 

 • 1
  Kilimanjaro

  Aankomst en transfer naar hotel

  Je vliegt op Arusha, een vlucht van ongeveer 8 uur. Bij aankomst word je opgewacht en naar je accommodatie nabij het vliegveld gebracht. Hier kun je lekker op tijd je bed induiken, morgenochtend begint de trekking! Lees ook de veelgestelde vragen over de Kilimanjaro beklimming.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  8 uur 30 min
  Kilimanjaro
 • 2
  Machame Hut

  Start Kilimanjaro trekking, naar Machame Hut

  Je vertrekt vanmorgen naar de entreepoort van het park. Hier regelt de gids alle formaliteiten en de entreegelden. Hierna kan het avontuur beginnen en loop je door het regenwoud: hoge bomen met mos begroeid en veel varens. Deze eerste dag loop je in ongeveer 7 uur naar de Machame Hut (3100 meter). Het avondeten wordt bereid door de kok en je overnacht in tenten.

  02
  1 nacht
  7 uur
 • 3
  Shira Hut

  Naar Shira Hut

  Na een vroeg ontbijt loop je verder richting de Shira Hut (3850 meter). Je steekt een vallei en een riviertje over en klimt dan over een steile helling voor ongeveer 3-4 uur omhoog. Je verlaat de begroeiing en loopt eerst door heide en later door zeer schaars begroeid landschap. Het pad gaat ‘s middags naar beneden de vallei in, voor je weer verder omhoog gaat over de hellingen van het Shira Plateau. Dit is één van de meest fascinerende gebieden van de Kilimanjaro, met zeer mooie uitzichten op de Kibo Peak. Het wordt ’s avonds snel koud dus vroeg slapen! Je hebt vandaag ongeveer 7 uur gelopen en je slaapt in tenten bij de Shira Hut.

  03
  1 nacht
  7 uur
 • 4
  Barranco Hut

  Naar Barranco Hut

  Vandaag loop je zo’n 5 tot 6 uur, waarbij je volop kunt genieten van de typische vegetatie van de Kilimanjaro, de spectaculaire Lava Torens en het uitzicht op de Uhuru Peak. Er wordt vandaag weinig gestegen (van 3850 meter tot 4200 meter en terug dalen tot 3950 meter) en dit is daarom een dag om te acclimatiseren. Zo kun je aan de hoogte wennen! Je overnacht in tenten bij de Barranco Hut.

  04
  1 nacht
  6 uur
 • 5
  Barafu Camp

  Naar Barafu Camp

  Je begint de dag met de beklimming van de Barranco Wall. Dit is een 400 meter hoge rots, na ongeveer 250 meter vrijwel loodrecht omhoog gelopen te hebben wordt het makkelijker en uiteindelijk is het een vrij makkelijke tocht. Bovenaan stop je even om van het adembenemende uitzicht te genieten. Daarna loop je naar Karanga (4100 meter). Onderweg heb je prachtig uitzicht over de West Breach en de zuidelijke gletsjer. Ongeveer 2 uur van Karanga kom je uit op het Barafu pad. Vanaf hier is het nog circa 1 ½ uur tot het Barafu Camp (4600 meter). Je loopt vandaag ongeveer 8 uur. Je zult de gevolgen van de hoogte gaan voelen: snel vermoeid, kortademig en minder eetlust. Vanavond vroeg in de slaapzak om nog even te slapen voor de nachtelijke beklimming begint.

  05
  1 nacht
  8 uur
 • 6
  Mweka Camp

  Naar Uhuru Peak en Mweka Camp

  Om ongeveer 00:00 uur ‘s nachts begin je de klim naar de top bij het licht van de maan. Kleed je warm aan, want een temperatuur van -15 is normaal op deze hoogte. Je loopt meestal voetje voor voetje en elke extra inspanning (drinken, praten) maakt je happen naar adem. De route gaat via de pas tussen de Ratzel en Rebmann gletsjers naar Uhuru peak (5895 meter).
  Het laatste stuk is de klim, op zand met losse kiezelsteentjes, naar de kraterrand. Maar dan, om ongeveer 06:00 uur, kun je de zon zien opkomen bij Stella Point. Misschien wel één van de mooiste zonsopkomsten van je leven! Hierna klim je door naar Uhuru Peak, het hoogste punt en dus het dak van Afrika! Dan ga je afdalen naar Barafu Camp voor ontbijt en hier heb je even om bij te komen, voordat je afdaalt via de steile Mweka Route tot aan Mweka Camp (3100 m). Je hebt een zware tocht achter de rug, want ca. 8 uur gelopen tot de top (deels in het donker) en ca. 8 uur gedaald.

  06
  1 nacht
  16 uur
 • 7
  Arusha

  Terug naar Arusha

  Vandaag maak je in rustig tempo de afdaling naar de Mweka gate. Je loopt via de Mweka Route tot aan het dorpje Mweka, waar je wordt opgewacht en per busje/auto naar Arusha gebracht. Deze rit zal ongeveer 2 uur duren en je kan er zeker van zijn dat bijna iedereen in slaap valt. Aangekomen in Arusha zul je snakken naar een douche en slapen in een lekker bed! 

  07
  1 nacht
  2 uur
 • 8
  Arusha

  Vrije dag Arusha

  Vandaag kun je heerlijk relaxen aan het zwembad, of een bezoek brengen aan Arusha. De stad heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Verder zijn er 2 interessante musea: het Natural Historical Museum en het Arusha Declaration Monument met bijhorend museum. Je hebt vanuit de meeste plaatsen in Arusha een mooi uitzicht op de Mount Meru.
  Als je zin hebt kun je voor vandaag ook een excursie bijboeken. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Arusha National Park, één van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen en een tocht per kano kunt maken. In het park zijn vele diersoorten te vinden. 

  08
  1 nacht
 • 9
  Arusha

  Transfer naar vliegveld

  Vandaag word je naar het vliegveld van Arusha (Kilimanjaro) gebracht voor je vlucht naar Amsterdam. Natuurlijk kun je de reis in Tanzania verlengen met een tropisch verblijf op het eiland Zanzibar, lees hier over de stranden van Zanzibar om jouw voorkeur te bepalen! Of kies een van de vele safari mogelijkheden, zoals de Hoogtepunten van Noord-Tanzania.

  09
  1 nacht
  1 uur
 • 10
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde van deze rondreis.

  10
  1 nacht
  8 uur 30 min

Inclusief

 • Transfer van het vliegveld naar hotel en v.v.
 • 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Engelstalige gids trekking
 • Maaltijden tijdens trekking
 • Dragers
 • 5 overnachtingen in tenten
 • Entreegeld Nationale Park
 • Kampeerbenodigheden
 • Vervoer volgens programma

Locatie rondreis

Klimmen op de Kilimanjaro

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks