Safari: Serengeti per vliegtuigje

Mooi uitzicht vanuit de lucht!

Mooi uitzicht vanuit de lucht!

Safari: Serengeti per vliegtuigje

Vanuit Arusha vlieg je naar Serengeti in een klein vliegtuigje. Een hele ervaring met mooi uitzicht op nationale parken vanuit de lucht.
Je verblijft eerst 3 nachten in het centrum van het Serengeti National Park. Het natuurgebied rond Seronera heeft permanent wild wat je kunt observeren vanuit je luxe tent en tijdens de inbegrepen gamedrives. Waarnemingen van de "Big 5" op gamedrives zijn bijna gegarandeerd. Hierna reis je naar het noorden of zuiden, afhankelijk van de migratie. Je verblijft 3 nachten in een mobiel kamp dat meereist met de grote trek van de gnoes. Het is fantastisch om de grote kuddes en roofdieren die hen volgen te aanschouwen. Op de laatste dag vlieg je comfortabel door naar Zanzibar. 

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Vlucht naar Seronera, Serengeti

Vanmorgen stap je in een klein vliegtuig (ca. 12 stoelen) voor een vlucht van Arusha naar de Seronera landingsbaan, midden in het Serengeti Nationaal Park. Onderweg heb je mooie uitzichten over de nationale parken Lake Manyara & Ngorongoro!
Na de landing staat een chauffeur op je te wachten. Je verblijft in een kleinschalig tented camp voor een authentieke bush-ervaring. Vanaf je veranda zie je veel vogels en ander wildlife. Zo lopen er regelmatig zebra's, gazellen of een giraffe langs. Ervaar de schitterende zonsondergang over de vlaktes. Zie hoe de kleuren vervagen en de sterren tevoorschijn komen, terwijl je luistert naar de geluiden van de Afrikaanse nacht in de duisternis. 

Dag 2 & 3

Gamedrives centraal Serengeti

Vanuit het camp ga je op gamedrives in het Nationaal Park met hun eigen 4×4 Landcruiser met chauffeur. Het voertuig is uitgerust met een hoogfrequente zendradio en een opklapbaar open dak, voor perfect uitzicht dichtbij de dieren. Je gaat op zoek naar leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, olifanten, nijlpaarden, gnoes en nog vele andere diersoorten. Via de radio krijgt de chauffeur regelmatig tips voor een bijzondere waarneming in het gebied, zodat je niks hoeft te missen. Het is iedere dag weer een verrassing welke dieren je gaat spotten! 
Idealiter zijn er gamedrives bij zonsopgang en zonsondergang. Voor en na de hitte en stilte die rond het midden van de dag heerst, wanneer de wilde dieren rusten in struiken. 

Dag 4

Naar noord of zuid Serengeti

De jaarlijkse grote migratie van gnoes en andere grazende herbivoren is een van de grootste spektakels in de natuurlijke wereld.
In de maanden juni-oktober rijd je vanuit centraal Serengeti naar het noorden (Kogatende). In juni, juli en augustus blijven de gnoes door het gebied trekken en steken ze de Mara rivier over richting de Masai Mara. Migratie en roofdieractie duren hier tot eind oktober.
Zodra de korte regens beginnen trekken de kuddes naar het zuiden; en jij dus ook als je er in deze periode bent. Veel dieren verblijven van december tot maart in het zuidelijke deel van Serengeti (Ndutu) met voedzame grassen. Dit is ook het kalfseizoen, de meeste gnoe kalveren worden begin februari geboren.

Dag 5 & 6

Gamedrives noord of zuid Serengeti

Wie weet heb je het geluk om, tijdens gamedrives in het noorden, de kuddes een oversteek te zien maken bij de Mara rivier. De nijlkrokodillen liggen op de dieren te wachten en grijpen wat ze pakken kunnen, een bijzonder tafereel.
In het zuiden zie je wellicht wel jonge dieren geboren worden, die binnen een paar minuten al op hun benen staan. Mooi om te zien!

De Serengeti wildernis stelt nooit teleur. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden. Aan het eind van je verblijf heb je een enorme lijst aan diersoorten gezien en hopelijk ook de complete 'Big 5'! 

Dag 7

Vlucht naar Zanzibar

Heel comfortabel vertrek je vanuit Serengeti weer per vlucht. Je ziet het uitgestrekte landschap onder je voorbijtrekken en weet nu uit eigen ervaring welke dieren hier allemaal rondlopen. 
Na deze uitgebreide safari kun je lekker relaxen op het tropische eiland Zanzibar. We verzorgen hier graag een verblijf voor je, bijvoorbeeld aan het prachtige Matemwe Beach.

Inclusief

 • Vlucht Arusha-Seronera (centraal Serengeti) &
  Kogatende (noord Serengeti)-Zanzibar
 • Transfer naar Arusha airport & Kogatende airstrip
 • 5 dagen vervoer per landrover
 • Alle gamedrives volgens programma
 • 6 overnachtingen in luxe tented camps
 • Alle maaltijden
 • Entreegelden van de Nationale Parken
 • Engelssprekende gids/chauffeur

Locatie bouwsteen

Safari: Serengeti per vliegtuigje

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks