Safari: Noord Tanzania in vogelvlucht

Serengeti, Ngorongoro Krater & Tarangire OF Lake Manyara

Serengeti, Ngorongoro Krater & Tarangire OF Lake Manyara

Safari: Noord Tanzania in vogelvlucht

Deze prachtige vijfdaagse safari brengt je naar de belangrijkste parken in het noorden van Tanzania.

Vanuit Arusha reis je eerst naar het Tarangire National Park of Lake Manyara National Park. Hierna reis je door naar het Serengeti National Park. Hier worden zoveel natuurfilms gemaakt, dat het ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Tenslotte ga je naar de Ngorongoro Conservation Area voor een bezoek aan de beroemde Ngorongoro krater, waarschijnlijk het hoogtepunt van deze reis.

Je verblijft in lodges, maar op aanvraag is kamperen ook mogelijk!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Naar Tarangire OF Lake Manyara

Na aankomst bij de poort van Tarangire of Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Je verblijft net buiten het park. 
De beste reistijd voor Tarangire is de droge periode van juni tot eind oktober. Dan bevindt zich hier de grootse concentratie dieren. Voor de overige maanden is Lake Manyara een betere keuze.
Het Tarangire National Park staat vooral bekend om de enorme baobab bomen en de grote kuddes olifanten, in het park leven ongeveer 3000 olifanten! 
Lake Manyara is een alkaline meer, met roze flamingo’s die door het water struinen en nijlpaarden die kopje onder gaan in het water. Vooral voor vogelliefhebbers is de omgeving rond dit meer een paradijs! Daarnaast heb je kans op een ontmoeting met de beroemde boomleeuwen van Manyara.

Dag 2

Naar Serengeti National Park

Na het ontbijt ga je op weg naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Het is een lange dag vandaag, maar er is veel te zien! Onderweg reis je door het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai. Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Je komt langs een mooi uitzichtpunt waar je de Ngorongro krater alvast prachtig in de diepte kunt zien liggen, hier ga je later nog op gamedrive.
Je stopt bij de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is meegenomen door de chauffeur, deze wordt onderweg ergens genuttigd op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. De rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. Je bent op tijd om je nog even op te frissen voor het diner. 

Dag 3

Gehele dag gamedrive Serengeti

Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, olifanten, nijlpaarden, impala’s, zebra’s, gnoes, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! 

Dag 4

Naar Ngorongoro, gamedrive krater

Je rijdt door het Serengeti park naar de Ngorongoro Conservation Area, dus je ziet onderweg nog volop beesten. Bij het dorpje Karatu pak je de afslag naar de wereldberoemde Ngorongoro krater. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Op een heldere dag kun je de gehele rand rondom de krater zien liggen tijdens een gamedrive door de krater. Je rijdt door grasvelden en langs het zoutmeer Lake Makat. De lunch eet je op bij een picknickplaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big Five tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, hyena’s en gnoes tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag naar de lodge. 

Dag 5

Terug naar Arusha

Vandaag reis je terug naar Arusha of je kunt een bezoek aan Lake Eyasi toevoegen om de bushmen te ontmoeten. 
Voor je terugkomt in Arusha heb je de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). In Arusha word je afgezet bij je hotel of op het vliegveld. Je kunt natuurlijk nog een dagje in Arusha verblijven, misschien wel een avontuurlijke klim naar de top van de Kilimanjaro maken of doorvliegen naar het prachtige eiland Zanzibar.

Inclusief

  • 5 dagen vervoer per privé-landrover
  • Alle gamedrives volgens programma
  • 4 overnachtingen in lodge/luxe tented camp
  • Alle maaltijden
  • Entreegelden van de Nationale Parken
  • Engelssprekende gids/chauffeur

Locatie bouwsteen

Safari: Noord Tanzania in vogelvlucht

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks