Safari: Hoogtepunten van Noord-Tanzania

Tarangire, Serengeti, Ngorongoro Krater & Lake Manyara

Tarangire, Serengeti, Ngorongoro Krater & Lake Manyara

Safari: Hoogtepunten van Noord-Tanzania

Je bezoekt tijdens deze safari de vier belangrijkste wildparken: het Tarangire National Park, de vlaktes van de Serengeti, de Ngorongoro krater en Lake Manyara National Park. Je verblijft in lodges, maar op aanvraag is kamperen ook mogelijk!

Eerst bezoek je het Tarangire National Park, een bijzonder mooi natuurgebied met heuvelachtige terrein, een diep gelegen rivier, gele acacia’s, enorme palm-, baobab- en sausagebomen en kleine moerassen. Vervolgens ga je naar het Serengeti National Park, ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en het grootste nationale park van Tanzania.
Dan ga je verder naar Ngorongoro Conservation Area, met als hoogtepunt de prachtige Ngorongoro krater. Als laatste bezoek je het Lake Manyara National Park, een zeer divers landschap met acacia bossen, open grasvlaktes, moerassen en het mooie Manyara meer; een indrukwekkend gezicht.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Tarangire National Park

In de morgen word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha naar het Tarangire National Park, circa 3 uur rijden. Onderweg maak je kennis met het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai. Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Aangekomen bij Tarangire maak je de eerste gamedrive van deze reis. In het park geniet je van een lunchpakket dat de chauffeur voor je heeft meegenomen. Als de zon begint te zakken rijd je verder naar de lodge, even buiten het park. 

Dag 2

Naar Serengeti NP via Olduval

Na het ontbijt ga je op weg naar het wereldberoemde Serengeti National Park. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Je komt langs een mooi uitzichtpunt waar je de Ngorongro krater alvast prachtig in de diepte kunt zien liggen, hier ga je later nog op gamedrive.
Je stopt bij de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken.
De lunch is meegenomen door de chauffeur, deze wordt onderweg ergens genuttigd op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. De rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. Je bent op tijd om je nog even op te frissen voor het diner. 

Dag 3

Gehele dag gamedrive Serengeti

Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! 

Dag 4

Naar Ngorongoro Conservation Area

Na het ontbijt check je uit en maak je nog een laatste gamedrive door de Serengeti, misschien kun je vandaag net dat luipaard vinden dat nog ontbrak in jouw Big Five! Je stopt voor je lunch waarschijnlijk bij de Naabi Gate van het Serengeti park. Hierna reis je over de uitgestrekte vlaktes terug naar de Ngorongoro Conservation Area, waar je op dag 3 ook al even was. Onderweg kun je eventueel een Masai dorp bezoeken, waarbij je onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling maakt van ongeveer een uur. In de middag kun je heerlijk relaxen bij de lodge waar je vanavond overnacht.

Dag 5

Gehele dag gamedrive in krater

Vandaag maak je, na een vroeg ontbijt, een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Op een heldere dag kun je de gehele rand rondom de krater zien liggen tijdens een gamedrive door de krater. Je rijdt door grasvelden en langs het zoutmeer Lake Makat. De lunch eet je op bij een picknickplaats aan de rand van het meer.
De krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big 5 tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, hyena’s en gnoes tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag terug naar de lodge. 

Dag 6

Naar Lake Manyara National Park

Na het ontbijt stap je in de landrover voor de rit naar Lake Manyara. Na aankomst bij de poort van Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Je overnacht vanavond net buiten het park.

Eventueel kun je voor je naar Lake Manyara reist ook eerst een bezoek aan Lake Eyasi toevoegen om de bushmen te ontmoeten.

Dag 7

Terug naar Arusha

Vandaag kun je een beetje uitslapen en daarna lekker rustig ontbijten. Je kunt ook een wandeling maken in de prachtige omgeving van de lodge. Hierna begint de rit terug naar Arusha. Onderweg kun je eventueel het dorp Mto wa Mbu bezoeken, bekend vanwege de 120 verschillende stammen. Voor je terugkomt in Arusha heb je ook de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). In Arusha word je afgezet bij je hotel of op het vliegveld, zo kun je doorvliegen naar het prachtige eiland Zanzibar.

Inclusief

  • 7 dagen vervoer per privé-landrover
  • Gamedrives volgens programma
  • 6 overnachtingen in lodge/luxe tented camp
  • Alle maaltijden
  • Entreegelden van de Nationale Parken
  • Engelssprekende gids/chauffeur

Locatie bouwsteen

Safari: Hoogtepunten van Noord-Tanzania

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks