Kilimanjaro beklimmen: Machame Route

Een uniek avontuur & prestatie van formaat!

Een uniek avontuur & prestatie van formaat!

Kilimanjaro beklimmen: Machame Route

Deze bouwsteen is een trekking naar de top van de Kilimanjaro! De Kilimanjaro is met een hoogte van 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Beklimmen van deze berg is een uniek avontuur! Iedereen met een goede conditie en enige loopervaring kan deze berg `bedwingen`, maar de hoogte en de kou maken het bereiken van de top wel een prestatie van formaat! De Kilimanjaro is op meerdere manieren te beklimmen.

Bij deze bouwsteen loop je de Machame route, deze is zwaarder & steiler dan de andere routes, maar daardoor ook een stuk rustiger. Ben je op zoek naar een van de andere routes neem dan contact met ons op. Deze kunnen we ook voor je organiseren. 
Het is tevens mogelijk om Mount Meru te beklimmen in 4 dagen, dit is het kleinere zusje van de Kilimanjaro van ‘slechts’ 4566 meter hoog.

Deze bouwsteen duurt 6 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek Arusha, naar Machame Hut

Vandaag start de Kilimanjaro beklimming, lees hier over de veel gestelde vragen. Je vertrekt vanuit Arusha naar de entreepoort van het park. Hier regelt de gids alle formaliteiten en de entreegelden. Hierna kan het avontuur beginnen en loop je door het regenwoud: hoge bomen met mos begroeid en veel varens. Deze eerste dag loop je in ongeveer 7 uur naar de Machame Hut (3100 meter). Het avondeten wordt bereid door de kok en je overnacht in tenten.

Dag 2

Naar Shira Hut

Na een vroeg ontbijt loop je verder richting de Shira Hut (3850 meter). Je steekt een vallei en een riviertje over en klimt dan over een steile helling voor ongeveer 3-4 uur omhoog. Je verlaat de begroeiing en loopt eerst door heide en later door zeer schaars begroeid landschap. Het pad gaat ‘s middags naar beneden de vallei in, voor je weer verder omhoog gaat over de hellingen van het Shira Plateau. Dit is één van de meest fascinerende gebieden van de Kilimanjaro, met zeer mooie uitzichten op de Kibo Peak. Het wordt ’s avonds snel koud dus vroeg slapen! Je hebt vandaag ongeveer 7 uur gelopen en je slaapt in tenten bij de Shira Hut.

Dag 3

Naar Barranco Hut

Vandaag loop je zo’n 5 tot 6 uur, waarbij je volop kunt genieten van de typische vegetatie van de Kilimanjaro, de spectaculaire Lava Torens en het uitzicht op de Uhuru Peak. Er wordt vandaag weinig gestegen (van 3850 meter tot 4200 meter en terug dalen tot 3950 meter) en dit is daarom een dag om te acclimatiseren. Zo kun je aan de hoogte wennen! Je overnacht in tenten bij de Barranco Hut.

Dag 4

Naar Barafu Camp

Je begint de dag met de beklimming van de Barranco Wall. Dit is een 400 meter hoge rots, na ongeveer 250 meter vrijwel loodrecht omhoog gelopen te hebben wordt het makkelijker en uiteindelijk is het een vrij makkelijke tocht. Bovenaan stop je even om van het adembenemende uitzicht te genieten. Daarna loop je naar Karanga (4100 meter). Onderweg heb je prachtig uitzicht over de West Breach en de zuidelijke gletsjer. Ongeveer 2 uur van Karanga kom je uit op het Barafu pad. Vanaf hier is het nog circa 1 ½ uur tot het Barafu Camp (4600 meter). Je loopt vandaag ongeveer 8 uur. Je zult de gevolgen van de hoogte gaan voelen: snel vermoeid, kortademig en minder eetlust. Vanavond vroeg in de slaapzak om nog even te slapen voor de nachtelijke beklimming begint.

Dag 5

Naar Uhuru Peak en Mweka Camp

Om ongeveer 00:00 uur ‘s nachts begin je de klim naar de top bij het licht van de maan. Kleed je warm aan, want een temperatuur van -15 is normaal op deze hoogte. Je loopt meestal voetje voor voetje en elke extra inspanning (drinken, praten) maakt je happen naar adem. De route gaat via de pas tussen de Ratzel en Rebmann gletsjers naar Uhuru peak (5895 meter).
Het laatste stuk is de klim, op zand met losse kiezelsteentjes, naar de kraterrand. Maar dan, om ongeveer 06:00 uur, kun je de zon zien opkomen bij Stella Point. Misschien wel één van de mooiste zonsopkomsten van je leven! Hierna klim je door naar Uhuru Peak, het hoogste punt en dus het dak van Afrika! Dan ga je afdalen naar Barafu Camp voor ontbijt en hier heb je even om bij te komen, voordat je afdaalt via de steile Mweka Route tot aan Mweka Camp (3100 m). Je hebt een zware tocht achter de rug, want ca. 8 uur gelopen tot de top (deels in het donker) en ca. 8 uur gedaald.

Dag 6

Terug naar Arusha

Vandaag maak je in rustig tempo de afdaling naar de Mweka gate. Je loopt via de Mweka Route tot aan het dorpje Mweka, waar je wordt opgewacht en per busje/auto naar Arusha gebracht. Deze rit zal ongeveer 2 uur duren en je kan er zeker van zijn dat bijna iedereen in slaap valt. Aangekomen in Arusha is het avontuur ten einde en zul je snakken naar een douche! Natuurlijk kun je de reis in Tanzania verlengen met een tropisch verblijf op het eiland Zanzibar of een van de vele safari mogelijkheden.

Inclusief

 • Engelstalige gids
 • Maaltijden
 • Dragers
 • 5 overnachtingen in tenten
 • Entreegeld Nationale Park
 • Kampeerbenodigheden
 • Vervoer volgens programma

Locatie bouwsteen

Kilimanjaro beklimmen: Machame Route

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks