Hiken in de Usambara Mountains

Prachtig, groen natuurgebied

Prachtig, groen natuurgebied

Hiken in de Usambara Mountains

Vanuit Saadani National Park kun je een bezoek aan de Usambara Mountains toevoegen. Dit weinig bezochte gebergte, in het noordoosten van Tanzania, is uniek in deze omgeving. Groene heuvels bedekt met regenwoud, vergezichten en steile kliffen; een ideaal wandelgebied!
Samen met een gids verken je de omgeving te voet en klimt naar het prachtige Irente uitzichtpunt. Ook leer je de grote biodiversteit van het gebied kennen, zo zijn er diverse vogelsoorten die alleen hier voorkomen. 

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Naar Usambara Mountains

Vanuit Saadani National Park word je naar de groene Usambara Mountains gebracht. Je gaat echt van de gebaande paden af en reist door een omgeving waarin vooral zelfvoorzienende boeren wonen.
Na aankomst bij de Mullers Mountain Lodge kun je nog naar de nabijgelegen Lushoto waterval lopen als je hier zin in hebt. Het is in het gebergte een stuk koeler dan aan de kust, een fijn klimaat om te wandelen. 

Dag 2

Hiken in de Usamabara Mountains, naar Irente uitzichtpunt

Vandaag ga je met een gids te voet de Usamabara Mountains verkennen. Je loopt naar het Irente uitzichtpunt, op sommige stukken een pittige klim. Maar het is het waard, want het uitzicht over de vlaktes die ca. 1000 meter lager liggen is prachtig!
Je geniet van een lekkere warme lunch bij de Irente Lodge voor je begint aan de wandeling terug naar beneden. Onderweg kom je door kleine dorpjes, zo krijg je vandaag ook een indruk van het eenvoudige lokale leven.
Wil je liever op zoek naar wildlife dan kunnen we ook een wandeling met gids door het Magamba Forest aanbieden. Hier leeft de Colobus aap en vele vogelsoorten. Als je voorkeur uitgaat naar fietsen dan kunnen we vandaag een fietstocht voor je regelen!
 

Dag 3

Terug naar Saadani National Park

Vanuit de Usambara Mountains word je teruggebracht naar Saadani National Park aan de Indische Oceaan, waar je de rondreis Saadani wildpark & Pemba Island kunt vervolgen.
Wil je langer blijven in de Usambara Mountains om te wandelen of fietsen geef het dan gerust door! We kunnen meerdaagse hikes aanbieden.

Inclusief

  • Privé vervoer van Saadani-Usambara en v.v.
  • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
  • Wandeling met gids naar Irente uitzichtpunt, inclusief warme lunch

Locatie bouwsteen

Hiken in de Usambara Mountains

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks