Safari: 3 parken in 3 dagen

Lake Manyara, Ngorongoro krater & Tarangire

Lake Manyara, Ngorongoro krater & Tarangire

Safari: 3 parken in 3 dagen

Vanuit Arusha reis je naar Lake Manyara Nationaal Park waar je ’s middags meteen een gamedrive maakt. Daarna reis je door naar de Ngorongoro Conservation Area waar je natuurlijk een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater  maakt. Ook bezoek je het Tarangire National Park, bekend om de enorme baobab bomen en de grote kuddes olifanten die hier leven. Tot slot word je teruggebracht naar Arusha, waar deze bouwsteen ten einde is.

Je verblijft in lodges, maar op aanvraag is kamperen ook mogelijk!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Ngorongoro via Lake Manyara National Park

Om ca. 8.30 's morgens word je opgehaald door de chauffeur en rijd je in 2 à 3 uur naar Lake Manyara. Onderweg maak je kennis met heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai herders, met hun kleurrijke kleding en grote kuddes met koeien en geiten.
In Lake Manyara reis je eerst door een bosachtige omgeving en komt dan uit op de open vlaktes aan de rand van het meer. Lake Manyara is een alkaline meer, met roze flamingo’s die door het water struinen en nijlpaarden die kopje onder gaan in het water. Vooral voor vogelliefhebbers is de omgeving rond dit meer een paradijs! Met een beetje mazzel spot je de beroemde boomleeuwen van Manyara. Daarna reis je door naar Karatu bij Ngorongoro (ca. 1 uur) waar je overnacht.

Dag 2

Kratertour in Ngorongoro en verder naar Tarangire National Park

Vanmorgen maak je een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Op een heldere dag kun je de gehele rand rondom de krater zien liggen tijdens een gamedrive. Je rijdt door grasvelden en langs het zoutmeer Lake Makat. De lunch eet je op bij een picknickplaats aan de rand van het meer.
De krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big Five tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, hyena’s en gnoes tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag verder naar de lodge bij het Tarangire NP (ca. 2 uur rijden), waar je op tijd aankomt voor het diner. 

Dag 3

Gamedrive en daarna terug naar Arusha

Na een vroeg ontbijt ga je het park in voor een uitgebreide gamedrive. Het Tarangire National Park staat vooral bekend om de enorme baobab bomen en de grote kuddes olifanten, in het park leven ongeveer 3000 olifanten! Verder kun je hier elandantilopen, gnoes, buffels, leeuwen, giraffen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s treffen. 
Tarangire is een van de minst bezochte parken van Tanzania en nog niet zo druk met toeristen. Ook vandaag wordt de lunch meegenomen vanuit de lodge, zodat je uitgebreid van het park kunt genieten. Hierna reis je terug naar Arusha (ca. 2 à 3 uur rijden) waar je laat in de middag aankomt. Je kunt nog een dagje in Arusha verblijven of meteen doorvliegen naar het heerlijke eiland Zanzibar.

Inclusief

  • 3 dagen vervoer per privé-landrover
  • Gamedrives volgens programma
  • 2 overnachtingen in lodge/luxe tented camp
  • Alle maaltijden
  • Entreegelden van de Nationale Parken
  • Engelssprekende gids/chauffeur

Locatie bouwsteen

Safari: 3 parken in 3 dagen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks