Meisje Sri Lanka Theeveld

Sri Lanka Familiereis 2022

20-daagse reis vol met avontuur, natuur, cultuur & strand

Bijzondere ervaringen

Rondreis door Sri Lanka

Maak met je gezin een gezellige & ontspannen rondreis per auto met chauffeur; vol met avontuur, natuur, cultuur én strand. Voor ieder wat wils: Sri Lanka heeft het allemaal!

Jullie reizen per privé-auto met chauffeur van Negombo naar de tempels van Anuradhapura en daarna naar de oostkust. Hier verblijf je aan het heerlijke strand van Trincomalee en maak je een unieke boottocht op een luxe catamaran! Ook bezoek je de tempels van Pollonaruwa en maakt een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Park. Verder het Centrale Hoogland in, bezoek je Kandy en natuurlijk het olifantenweeshuis van Pinnawela. 

Dwars door de theevelden reis je verder naar Nuwara Eliya, je bezoekt Horton Plains National Park en verblijft een paar nachten in het gemoedelijke plaatsje Ella. De avontuurlijke en spectaculaire mega zipline staat ook op het programma, waarbij je met hoge snelheid over de boomtoppen zweeft! Je daalt af vanuit het Hoogland naar de kust, maakt een jeepsafari in Udawalawe National Park en verblijft een nacht in het historsiche stadje Galle, waarna je weer eindigt aan het strand van Negombo. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht naar Colombo

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Colombo, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Negombo

  Aankomst in Colombo & transfer naar het hotel in Negombo

  Na aankomst op de luchthaven van Colombo worden jullie naar het hotel in Negombo gebracht, waar jullie de eerste twee nachten aan het strand verblijven. Hier kunnen jullie rustig bijkomen en de eerste indrukken van Sri Lanka opdoen. Mocht je bijtijds aankomen in het hotel en het leuk vinden dan kunnen jullie -in overleg met de lokale agent- een stadstour per auto met chauffeur door Negombo maken. 

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Negombo

  Vrije dag

  Vandaag kan er van alles maar hoeft er helemaal niets. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of geniet bij het zwembad van je hotel. Als je wat meer van de omgeving wilt zien en graag de Sri Lankaanse keuken wilt leren kennen, dan raden we de fietsexcursie Traditioneel koken & fietsen in Negombo aan! 

  03
  1 nacht
 • 4
  Anuradhapura

  Start autotour met chauffeur vanuit Negombo, naar Anuradhapura

  Dan begint de rondreis door Sri Lanka per auto met Engelssprekende chauffeur. Jullie reizen eerst naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar je immense stoepa’s vindt! Ook is de kans groot dat je hier apen tegenkomt.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Trincomalee

  Naar Trincomalee

  De volgende stop is Trincomalee aan de oostkust, waar jullie slapen aan het prachtige zandstrand! De mooiste stranden van het land bevinden zich hier met hoge palmbomen en een azuurblauw zee. De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor het vaak heerlijk rustig is op het strand.

  05
  1 nacht
  2 uur
 • 6
  Trincomalee

  Vrije dag

  Vandaag hebben jullie een vrije dag in Trincomalee. Kom heerlijk bij aan het zwembad van het hotel of aan het strand. Zin in actie? In Trincomalee kun je ook goed snorkelen en duiken!

  06
  1 nacht
 • 7
  Trincomalee

  Boottocht per luxe catamaran in Trincomalee

  Vandaag stap je aan boord van een luxe catamaran en geniet je van een drie uur durende cruise. Drink een heerlijk drankje, terwijl je dobbert op de Indische Oceaan en geniet van het zonnetje op het dek. Meer zin in actie en avontuur? Neem een verfrissende duik, ga waterfietsen, surfen of suppen!

  De catamaran vaart verder richting Pigeon Island National Park, een prachtig eiland waar je geweldige snorkelmogelijkheden hebt. Ontdek de onderwaterwereld vol tropische vissen, zeeschildpadden en unieke koraalformaties! 

  07
  1 nacht
  3 uur
 • 8
  Polonnaruwa

  Via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa

  Vandaag reis je via Sigiriya Rock verder naar Polonnaruwa. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

  Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Nadat je bent ingecheckt kun je een heerlijke duik in het zwembad nemen. 

  08
  1 nacht
  2 uur
 • 9
  Polonnaruwa

  Bezoek aan de tempels

  Vandaag heb je de hele dag tijd om de prachtige tempels van Polonaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking.

  In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze dag (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel, dit mag je zelf bepalen!

  09
  1 nacht
 • 10
  Polonnaruwa

  Jeepsafari in het Minneriya/Kaudulla National Park

  Je maakt vanmiddag een jeepsafari, want aan het einde van de middag heb je de grootste kans om olifanten te zien. Je wordt rond 14.00 uur opgehaald en rijdt zo’n 3 uur per jeep door het park. Met een beetje geluk zie je een prachtige zonsondergang in het park! De chauffeur is tevens de gids en je ‘eigen’ chauffeur gaat ook mee! 

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Kandy

  Via Dambulla naar Kandy

  Vandaag reis je via de prachtige grottempels van Dambulla naar de levendige stad Kandy. De rest van de dag is vrij te besteden. 

  11
  1 nacht
  4 uur
 • 12
  Kandy

  Bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela

  Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela en -als je wilt- de botanische tuinen van Peradeniya. Overleg ook vooral met je chauffeur over het programma en de invulling per dag. Misschien wandel je liever heel rustig op eigen houtje een rondje om het meer.

  In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

  12
  1 nacht
  1 uur
 • 12
  Nuwara Eliya

  Per trein (indien beschikbaar) naar Nuwara Eliya

  Vandaag reis je verder naar Nuwara Eliya, langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

  13
  1 nacht
  2 uur
 • 14
  Ella

  Tocht naar Horton Plains, wandeling World’s End, ‘s middags naar Ella

  Vandaag staan jullie vroeg op om een hike te maken naar World’s End bij Horton Plains. Durf je op het randje te staan van de 1500 meter diepe afgrond? Hierna reis je verder naar de volgende stop, Ella. Een gemoedelijk plaatsje in een prachtige groene omgeving!

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Ella

  Vrije dag in Ella

  Vandaag heb je een vrije dag. Beklim Little Adam's Peak voor een fantastisch uitzicht of ga treinen spotten bij de Nine Arch Bridge! Of laat je inspireren door de tips die wij op een rijtje hebben gezet!

  15
  1 nacht
 • 16
  Ella

  Mega zipline in Ella

  De Flying Ravana mega zipline in Ella is de eerste, snelste en langste zipline van Sri Lanka! Zweef op maar liefst 82 meter hoogte, met een snelheid van 80 kilometer per uur, zo’n 550 meter over de boomtoppen en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht op de weelderige groene bergen. Durven jullie deze uitdaging aan?

  16
  1 nacht
  4 uur
 • 17
  Udawalawe

  Vanuit Ella naar Udawalawe, jeepsafari in Udawalawe National Park

  Vanuit Ella gaat de reis verder naar Udawalawe National Park, waar een jeepsafari op de planning staat. Hier heb je de grootste kans om een kudde olifanten te zien! Daarnaast kunnen hier vogels, buffels, herten en krokodillen worden gespot. 

  17
  1 nacht
  2 uur
 • 18
  Galle

  Naar Galle, vrije middag

  Vandaag reis je langs de zuidwestkust van Sri Lanka, ‘s middags zet de chauffeur je af in de historische stad Galle. In deze mooie ommuurde zeevaardersstad ademt alles nog de sfeer uit van de koloniale tijden. Boven een poort zie je ineens de vertrouwde letters V.O.C! Geniet vandaag vooral van de cultuur.

  18
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 18
  Negombo

  Naar Negombo, einde autotour met chauffeur

  Vandaag reizen jullie terug naar Negombo, waar de chauffeur jullie bij het hotel afzet en de rondreis eindigt. 

  19
  1 nacht
  4 uur
 • 20
  Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven, vertrek Colombo, einde reisvoorstel

  Vandaag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar huis.

  20
  13 uur

Inclusief

 • Genoemde aankomsttransfer naar het hotel in Negombo 
 • 17 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 1 hotelovernachting op basis van halfpension (in Udawalawe)
 • Genoemd vervoer per privé mini-van inclusief Engelssprekende chauffeur 
 • Trein van Kandy naar Nuwara Eliya (indien beschikbaar) 
 • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel (exclusief entreegelden)

Locatie rondreis

Sri Lanka Familiereis 2022

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks