Sri Lanka Familiereis

19-daagse reis vol met avontuur, natuur, cultuur & strand

Adembenemend mooi

Rondreis door Sri Lanka

Maak met je gezin een gezellige & ontspannen rondreis per auto met chauffeur; vol met avontuur, natuur, cultuur én strand. Voor ieder wat wils: Sri Lanka heeft het allemaal! Jullie reizen per privé-auto met chauffeur van Negombo naar de tempels van Anuradhapura en daarna naar de oostkust, hier verblijf je aan het heerlijke strand van Trincomalee! Ook bezoek je de tempels van Pollonaruwa en maak je een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Park! Verder het Centrale Hoogland in, bezoek je Kandy, en natuurlijk het olifantenweeshuis van Pinnawela. In de avond eet je bij een gezellige gastvrije familie. Je gaat naar Kitulgara waar je een raftingtrip maakt van een paar uur over de Kelani rivier, jullie overnachten hier in een ‘Rafters Retreat’.

Hierna ga je naar Nuwara Eliya, je bezoekt de Horton Plains, wandelt naar Haputale, en jullie verblijven op een mooie plak aan de rand van Ella! Hierna daal je af vanuit het Hoogland naar de kust, je maakt een jeepsafari in Udawalawe, op zoek naar olifanten! Na de laatste safari vanuit Tissa (naar het Yala of Bundala National Park) brengt de chauffeur jullie naar Sinharaja Forest Reserve waar je nog een nacht in het regenwoud verblijft, voor je weer eindigt aan het strand van Negombo!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht naar Colombo

  01
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Negombo

  Aankomst in Colombo & transfer naar het hotel in Negombo

  Na aankomst op de luchthaven van Colombo worden jullie naar je hotel in Negombo gebracht, waar jullie de eerste dag aan het strand verblijven. Hier kunnen jullie rustig bijkomen en de eerste indrukken van Sri Lanka opdoen. Tijdens deze dag maak je -in overleg met de lokale agent- een stadstour per auto met chauffeur in Negombo, je bezoekt de laguna en de haven. Ook kun je (extra) kiezen voor een kookcursus! Wie van jullie is de beste Srilankaanse chefkok?

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Anuradhapura

  Start autotour met chauffeur vanuit Negombo, naar Anuradhapura

  Dan begint de rondreis door Sri Lanka per auto met Engelssprekende chauffeur. Jullie reizen eerst naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar je immense stoepa’s vindt! Ook is de kans groot dat je hier apen tegenkomt.

  03
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 4
  Trincomalee

  Naar Trincomalee

  De volgende stop is Trincomalee aan de oostkust, waar jullie slapen aan het prachtige zandstrand! De mooiste stranden van het land bevinden zich hier met hoge palmbomen en een azuurblauw zee. De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor jullie het strand vaak vrijwel voor jezelf hebt. Je kunt hier goed duiken en snorkelen!

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 5
  Trincomalee

  Vrije dag in Trincomalee

  05
  1 nacht
 • 6
  Polonnaruwa

  Via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa

  Hierna gaat de reis verder naar de Polonnaruwa, een van de oude koningssteden van Sri Lanka. Ontdek de ruïnes hier per fiets! Ook bezoek je de beroemde Sigiriya Rock, ook wel bekend als de leeuwenrots, en maak je vanuit Pollonaruwa een avontuurlijke jeepsafari door het Minneriya National Park!

  06
  1 nacht
  2 uur
 • 7
  Polonnaruwa

  Bezoek aan de tempels

  Ontdek de ruïnes hier per fiets!

  07
  1 nacht
 • 8
  Polonnaruwa

  Jeepsafari in het Minneriya/Kaudulla National Park

  08
  1 nacht
 • 9
  Kandy

  Via Dambulla naar Kandy, hotel in Kandy & eten bij de locals

  Daarna gaat de reis verder naar de levendige stad Kandy en het olifantenweeshuis van Pinnawela, waar babyolifanten die zijn verstoten of hun moeder hebben verloren worden opgevangen. Ook sommige volwassen olifanten worden hier opgevangen. Elke ochtend lopen de olifanten dwars door een winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen. Een bizar en bijzonder gezicht!

  In de avond word je verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Kandy

  Bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela

  10
  1 nacht
  1 uur
 • 11
  Kitulgala

  Naar Kitulgala, raftingtrip, overnachting bij Rafter’s Retreat

  Vanuit Kandy rijden jullie per trein en/of auto naar het bijzondere Rafters Retreat. Hier begint het avontuur en stap je in de boot voor een raftingtrip van 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van de watersnelheid). De rivier gaat dwars door het regenwoud! Hierna kun je even uitrusten en je omkleden in je eigen boomhut in het Rafter’s Retreat, waar je vanavond ook zult eten en slapen!

  11
  1 nacht
  2 uur
 • 12
  Nuwara Eliya

  Verder naar Nuwara Eliya (per trein indien beschikbaar)

  De volgende dag reis je verder naar Nuwara Eliya. Van dit trein traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is!  

  12
  1 nacht
  2 uur
 • 13
  Ella

  Tocht naar Horton Plains, wandeling World’s End, ‘s middags naar Ella

  De volgende dag staan jullie weer vroeg op om een hike te maken naar World’s End bij Horton Plains. Durven jullie op het randje te staan van de 1500 meter diepe afgrond? Hierna reis je verder naar de volgende stop, Ella. 

  13
  1 nacht
  2 uur
 • 14
  Ella

  Vrije dag in Ella

  De volgende stop is Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige, groene omgeving.  Klim hier naar Little Adam’s Peak voor een fantastisch uitzicht of ga treinen spotten bij de Nine Arch Bridge.

  14
  1 nacht
 • 15
  Udawalawe

  Vanuit Ella naar Udawalawe, jeepsafari in Udawalawe National Park

  Vanuit Ella gaan jullie door naar Udawalawe waar jullie een jeepsafari maken. Hier heb je de grootste kans om een kudde olifanten te zien! Daarnaast kunnen jullie hier ook vogels, buffels, herten, krokodillen, jakhalzen en luipaarden zien.

  15
  1 nacht
  2 uur
 • 16
  Tissa

  Naar Tissa, safari per jeep in namiddag in Yala of Bundala NP

  Hierna reis je verder naar de kust, naar Tissa in het zuiden, van waaruit jullie weer op jeepsafari gaan naar Yala of Bundala National Park. Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is vooral een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.

   

  16
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 17
  Sinharaja

  Vanuit Tissa naar Sinharaja

  De volgende stop is Sinharaja waar jullie met ervaren gids gaan wandelen door het groene regenwoud. 

  17
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 18
  Negombo

  Vroege wandeling met gids, ontbijt, verder naar Negombo, einde autotour met chauffeur

  De volgende stop is Sinharaja waar jullie met ervaren gids gaan wandelen door het groene regenwoud. Jullie gids beschikt over veel kennis van de natuur en de vele dieren die het park rijk is. Naast de vele tropische vogels kun je hier ook apen, hagedissen, slangen, vlinders en andere diersoorten tegenkomen! Uiteindelijk reizen jullie terug naar Negombo, waar je nog een laatste nacht aan het strand verblijft. 

  18
  1 nacht
  4 uur
 • 19
  Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven, vertrek Colombo, aankomst

  Vandaag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar huis.

  19
  13 uur

Inclusief

 • Genoemde aankomsttransfer naar het hotel in Negombo 
 • 14 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 3 hotelovernachtingen op basis van volpension (in Udawalawe, Kitulgala en Sinharaja)
 • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
 • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Wandelingen volgens programma met Engelssprekende gids
 • 1 x diner bij een lokale familie inclusief drankjes (non-alcoholisch)

Locatie rondreis

Sri Lanka Familiereis

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks