Sri Lanka rondreis: verken Sri Lanka op je gemak

18-daagse rondreis over het eiland Sri Lanka

Reizen met een rustig tempo

Rondreis door Sri Lanka

Tijdens deze rondreis verken je Sri Lanka op je gemak. Na een overnachting aan de kust van Negombo reis je naar de oude tempelstad Polonnaruwa. Vanuit Polonnaruwa kun je een hoop leuke activiteiten ondernemen! Bezoek de beroemde Sigiriya Rock, verken de eeuwenoude tempels & ruines (per fiets) en ga op zoek naar kuddes olifanten tijdens een jeepsafari door het Minneriya National Park! 

De levendige stad Kandy heeft een mooie ligging aan het Kandy meer. Bezoek vanuit hier het Pinnawela olifantenweeshuis, de prachtige Botanische tuinen en de beroemde temple of the Tooth. Rust en natuurliefhebbers kunnen hun lol op in Ella, waar je prachtige wandelingen kunt maken naar bijvoorbeeld Little Adam's Peak! Tenslotte rust je heerlijk uit op het tropische strand van Mirissa. Geniet van het mooie zandstrand, de wuivende palmen, een lekkere cocktail en van verse visgerechten. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht naar Colombo

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Colombo, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Negombo

  Aankomst in Colombo & transfer naar hotel in Negombo

  Na aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten, om je vervolgens naar het hotel te brengen. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad en kom bij van de lange vlucht of geniet van een lekkere cocktail aan de bar!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Polonnaruwa

  Start autotour met chauffeur, naar Polonnaruwa

  Vandaag haalt de chauffeur je op bij het hotel en reis je vanuit Negombo langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Polonnaruwa, waar je eeuwenoude tempels, ruïnes en immense stoepa's vindt! 

  03
  1 nacht
  4 uur
 • 4
  Polonnaruwa

  Bezoek aan Sigiriya Rock

  Vandaag bezoek je Sigiriya Rock. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zal duidelijk worden waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, maar op de top word je beloond met een prachtig uitzicht!

  04
  1 nacht
  4 uur
 • 5
  Polonnaruwa

  Bezoek aan de tempels & ruïnes

  Vandaag heb je de hele dag tijd om in je eigen tempo de prachtige tempels van Polonnaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om de tempels per fiets te ontdekken. Fietsen zijn eenvoudig te huur in Polonnaruwa en al voor een paar dollar per dag. Het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking!

  In Polonnaruwa vind je (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze dag natuurlijk (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel, dit mag je zelf bepalen!

  05
  1 nacht
  6 uur
 • 6
  Polonnaruwa

  Jeepsafari in het Minneriya National Park

  Vandaag staat er een 3 uur durende jeepsafari op het programma. Een ideale kans om tussen alle koningstempels, paleizen, badhuizen en Boeddha’s ook te genieten van de prachtige natuur in deze regio! In het Minneriya National Park vind je prachtige moerassen, struiken, bossen, open vlaktes, zandwegen en heuvels rond de Minneriya Tank. Maar waar de vele bezoekers vooral voor komen zijn de flinke kuddes wilde olifanten! Verder vind je in dit park ook waterbuffels, veel vogels (zoals reigers en ooievaars), wilde buffels, herten, zwijnen, krokodillen en apen. 

   

  06
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 7
  Kandy

  Via de grottempels van Dambulla naar Kandy

  Onderweg naar Kandy bezoek je de grottempels van Dambulla. Het eerste wat opvalt bij aankomst van de tempel is het enorme, prachtige gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog naar dit bijzondere boeddhistische grottencomplex. Dit verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen. ‘s Middags reis je verder naar de levendige stad Kandy. 

  07
  1 nacht
  4 uur
 • 8
  Kandy

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Kandy. Maak een wandeling rondom Kandy Lake of breng in overleg met de chauffeur een bezoek aan de prachtige Botanische tuinen. Ook de beroemde Temple of the Tooth is zeker een bezoek waard. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen! 

  08
  1 nacht
 • 9
  Kandy

  Bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela

  Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela. Elke ochtend lopen de olifanten dwars door een winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen. Een bizar en bijzonder gezicht! Geniet op het terras van een drankje en het uitzicht op de spelende olifanten in de rivier. 

  09
  1 nacht
  2 uur
 • 10
  Ella

  Per trein van Kandy naar Nuwara Eliya (indien beschikbaar) & per auto naar Ella

  Vandaag reis je per trein van Kandy naar Nuwara Eliya. De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage kun je gewoon achterlaten in de auto. De treinreis is adembenemend mooi! Onderweg passeer je uitgestrekte theeplantages, watervallen en kun je genieten van indrukwekkende uitzichten. Een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komt met de lokale bevolking. Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste ter wereld is! 

  In Nuwara Eliya staat de chauffeur op het station op je te wachten, om je vervolgens per auto naar Ella te brengen.  

  10
  1 nacht
  4 uur
 • 11
  Ella

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in het gemoedelijke plaatsje Ella. Er is genoeg te zien en te doen! Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling naar ‘Little Adam's Peak’, je loopt eerst door de theevelden en gaat dan omhoog naar de top met een klein altaar. Je wordt beloond met een spectaculair uitzicht! Zin in actie en avontuur? Kies dan voor de Mega Zipline of ga mountainbiken door de prachtige natuur van Ella. 

  11
  1 nacht
  2 uur
 • 12
  Ella

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Ella. Een van de andere aanraders is de trip naar de prachtige bakstenen ‘Nine Arches Bridge’. Deze werd aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment! Je kunt hierheen wandelen of een ritje per tuk-tuk boeken. ’s Avonds kun je eten in het hotel of kiezen voor een van de restaurants in de gezellige hoofdstraat in het centrum.

  12
  1 nacht
 • 13
  Mirissa

  Naar Mirissa

  Vandaag zet de chauffeur je af in het ‘strandparadijs’ Mirissa, een relaxed en rustig strandplaatsje aan de zuidkust van het eiland. Mirissa is erg klein en eigenlijk niet eens een dorpje te noemen, er liggen verspreid langs een prachtig strand enkele kleine hotels en guesthouses. De perfecte plek om bijvoorbeeld heerlijk bij te komen van je rondreis!

  13
  1 nacht
  4 uur
 • 14
  Mirissa

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag. Geniet van het mooie zandstrand, de wuivende palmen, een lekkere cocktail en van verse visgerechten. Combineer je strandwandeling bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kleine Kandavahari tempel. In het heldere water bij Mirissa kun je ook prima snorkelen! 

  14
  1 nacht
 • 15
  Mirissa

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag. Zin om iets te ondernemen? In Mirissa kun je van december t/m april walvissen spottenIn het warme water van de Indische oceaan vind je onder andere de grootste walvis ter wereld: de blauwe vinvis. Daarnaast zijn er bultruggen, potvissen en regelmatig ook orka’s.

  15
  1 nacht
 • 16
  Mirissa

  Vrije dag

  De laatste vrije dag in Mirissa is aangebroken. Misschien lijkt het je leuk om de andere stranden aan de zuidkust te verkennen? Zo is Tangalle ideaal voor rustliefhebbers en Unawatuna een levendig dorp, met gezellige restaurants en bars direct aan het strand. Ook kun je in de omgeving paalvissers spotten! Bespreek vooral de mogelijkheden met je chauffeur, die denkt graag met je mee. 

  16
  1 nacht
 • 17
  Negombo

  Via Galle naar Negombo

  Via de historische stad Galle reis je terug naar Negombo. In deze mooie ommuurde zeevaardersstad ademt alles nog de sfeer uit van de koloniale tijden. Boven een poort zie je ineens de vertrouwde letters V.O.C! Uiteindelijk word je naar het hotel in Negombo gebracht, waar je de laatste nacht verblijft.

  17
  1 nacht
  3 uur
 • 18
  Colombo

  Transfer naar de luchthaven

  Vandaag eindigt deze fantastische reis, vol onvergetelijke momenten en mooie herinneringen!

  18
  13 uur

Inclusief

 • Genoemde aankomsttransfer naar het hotel in Negombo
 • 12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 4 hotelovernachtingen op basis van halfpension (in Mirissa)
 • Vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
 • Exursies & tours zoals in het reisvoorstel genoemd (exclusief entreegelden) 

Locatie rondreis

Sri Lanka rondreis: verken Sri Lanka op je gemak

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks