Langs de hoogtepunten van Sri Lanka

16-daagse reis langs de hoogtepunten van Sri Lanka

Alle hoogtepunten in 1 reis

Rondreis door Sri Lanka

Tijdens deze prachtige rondreis ‘langs de Hoogtepunten van Sri Lanka’ reis je per privé-auto met chauffeur. Een zeer flexibele reis van ruim twee weken met alle hoogtepunten van het land. Je kijkt je ogen uit!

Je reist vanuit Negombo langs de kust naar de tempels van Anuradhapura en Polonnaruwa. Je bezoekt daarna Kandy en het olifantenweeshuis van Pinnawela. Ook ga je Kandy een avond dineren bij een gastvrije familie, een bijzondere ervaring! Vervolgens reis je -dwars door de theevelden- naar Nuwara Eliya. Hier maak je een wandeling naar World’s End bij de Horton Plains. Ook verblijf je in Ella, een leuk plaatsje in het hoogland met een gemoedelijke sfeer. Vanuit Ella kun je prachtige wandelingen kunt maken in de groene omgeving! Daarna ga je naar het Yala of Bundala National Park. Tenslotte verblijf je enkele dagen aan het heerlijke strand van Mirissa, waarna je weer terugreist naar Negombo.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vanaf Amsterdam

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Colombo, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Negombo

  Aankomst in Colombo & transfer naar hotel in Negombo

  Bij aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten, om je naar het hotel te brengen waar je de eerste twee nachten verblijft. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad om bij te komen van de lange vlucht of geniet van een lekkere cocktail aan de bar.

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Negombo

  Boottocht door het Mutharajawela moeras

  Vandaag word je vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel in Negombo, voor een ontspannen boottocht door het Muthurajawela moeras. Dit schitterende natuurgebied ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Negombo en is met 6.000 hectare het grootste moerasgebied van Sri Lanka. De milieuvriendelijke leefomgeving is het domein van talrijke watervogels, maar ook leven er in dit gebied krokodillen, varanen en slangen!

  Na de boottocht kun je genieten van een kopje Ceylon-thee of een vers sapje met een snack, waarna je terugkeert naar het hotel.

  03
  1 nacht
  4 uur
 • 4
  Anuradhapura

  Start autorondreis met chauffeur, naar Anuradhapura

  Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Polonnaruwa

  Via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa

  Vandaag vroeg gaat de reis verder, eerst naar Sigiriya. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

  Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Na aankomst in Polonnaruwa kun je eerst inchecken in het hotel, en dan eventueel de omgeving vast gaan verkennen.

  05
  1 nacht
  6 uur
 • 6
  Polonnaruwa

  Bezoek aan de tempels van Polonnaruwa

  Vandaag heb je de hele dag tijd om in je eigen tempo de prachtige tempels van Polonnaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking.

  In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze dag natuurlijk (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel, dit mag je zelf bepalen!

  06
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Kandy

  Via Dambulla naar Kandy & eten bij de locals

  Onderweg naar Kandy bezoek je Dambulla, midden in de jungle. Het eerste wat je opvalt bij aankomst van de tempel in Dambulla is het enorme prachtige gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog naar dit bijzondere boeddhistische grottencomplex. Dit verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen. Ook bezoek je een traditionele kruidentuin als je dat leuk vindt (overleg dat met je chauffeur!). Hier kun je meer leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. ‘s Middags reis je verder richting Kandy en 's avonds ga je dineren bij een lokale familie, een unieke ervaring!

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Kandy

  Bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela

  Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela. Elke ochtend lopen de olifanten dwars door een winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen. Een bizar en bijzonder gezicht! Geniet vanaf het terras onder het genot van een drankje van het uitzicht op de spelende olifanten, die zichzelf en elkaar natspuiten in de rivier!

  In overleg met je chauffeur kun je ’s middags nog een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuin van Kandy, of gewoon rustig een wandeling maken rond het meer. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

  08
  1 nacht
  5 uur
 • 9
  Nuwara Eliya

  Van Kandy naar Nuwara Eliya

  Op weg naar Nuwara Eliya reis je door een gebied met uitgestrekte theeplantages. Je kunt dit traject grotendeels per trein afleggen! De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage blijft gewoon in de auto, zodat je de treinreis zonder je bagage kunt maken. Dit is handig, want er is geen airco en soms moet je zelfs staan, maar het is een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komen met de lokale bevolking. Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is!

  Je rijdt in ongeveer 4 uur langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nana Oya haalt de chauffeur je weer op van het station en brengt je naar het hotel in Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Ella

  Trip naar Horton Plains, wandeling naar World’s End, ’s middags naar Ella

  Vandaag sta je vroeg op om een avontuurlijke tocht door de jungle naar Horton Plains en een wandeling naar het World’s End ravijn te maken. Het landschap is ruig en als je na een wandeling voor de 1500 meter diepe afgrond staat, snap je waarom het hier World’s End heet. Met een beetje mazzel trekt de mist op, want het uitzicht is fantastisch. Hierna reis je verder naar Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige omgeving.

  10
  1 nacht
  6 uur
 • 11
  Ella

  Vrije dag in Ella

  Vandaag heb je een vrije dag in Ella en kun je zelf kiezen wat je wilt zien in deze groene omgeving. Een prachtige wandeling is de klim naar ‘Little Adam's Peak’, je loopt eerst door de theevelden en gaat dan omhoog naar de top met een klein altaar en een spectaculair uitzichtpunt! Een van de andere aanraders is de trip naar de prachtige bakstenen ‘Nine Arches Bridge’, aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment! Je kunt hierheen wandelen, of een ritje per tuk-tuk boeken. ’s Avonds kun je eten in het hotel, of kiezen voor een van de vele andere restaurants in de gezellige hoofdstraat in het centrum.

  11
  1 nacht
 • 12
  Tissa

  Van Ella naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park

  Na je bezoek aan het hoogland daal je vandaag langzaam af naar de kust en gaat de reis naar Tissamaharama. Vanuit Tissa maak je een jeepsafari naar een van de natuurparken Yala of Bundala. Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.

  12
  1 nacht
  2 uur
 • 13
  Mirissa

  Van Tissa naar Mirissa

  Vandaag zet de chauffeur je af in het ‘strandparadijs’ Mirissa, een relaxed en rustig strandplaatsje aan de zuidkust van het eiland. Mirissa is erg klein en eigenlijk niet eens een dorpje te noemen, er liggen verspreid langs een prachtig strand enkele kleine hotels en guesthouses. De perfecte plek om bijvoorbeeld heerlijk bij te komen van je rondreis!

  13
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 14
  Mirissa

  Vrije dag in Mirissa

  Geniet van het mooie zandstrand, de wuivende palmen, een lekkere cocktail en van verse visgerechten. Combineer je strandwandeling bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kleine Kandavahari tempel. In het heldere water bij Mirissa kun je prima snorkelen! Niets moet, maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen luieren, kun je kiezen voor een excursie om op zoek te gaan naar de walvissen die je vanuit Mirissa kunt spotten (van november tot april).

  14
  1 nacht
 • 15
  Negombo

  Via Galle en Colombo naar Negombo, einde autotour met chauffeur

  Na het ontbijt reis je, als je wilt via Galle en/of Colombo, terug naar Negombo. Hier kan je nog wat plekken bezoeken waar je eerder geen tijd voor hebt gehad of je maakt er gewoon een rustige middag van. Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis in Sri Lanka te verlengen, geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat.

  15
  1 nacht
  4 uur
 • 16
  Colombo

  Transfer naar het vliegveld, vertrek uit Colombo, einde reisvoorstel

  Vandaag vlieg je terug naar huis. Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis in Sri Lanka te verlengen, geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat.

  16
  13 uur

Inclusief

 • Genoemde aankomsttransfer naar het hotel in Negombo
 • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
 • Vervoer per trein van Kandy naar Nuwara Eliya (indien beschikbaar)
 • 12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen op basis van halfpension
 • 1 x diner bij een lokale familie inclusief drankjes (non-alcoholisch)
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd (exclusief entreegelden) 

Locatie rondreis

Langs de hoogtepunten van Sri Lanka

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks