Avontuurlijk & actief

19-daagse reis langs de overweldigende natuur van Sri Lanka

Voor de avonturier

Rondreis door Sri Lanka

Deze rondreis Avontuurlijk & Actief Sri Lanka is een complete reis vol actie en avontuur en je maakt uitgebreid kennis met de overweldigende natuur van het land!

Je reist per privé-auto met chauffeur naar de tempels van Anuradhapura en Polonnaruwa, je bezoekt Kandy en natuurlijk het olifantenweeshuis van Pinnawela. Ook ga je dineren bij een gastvrije familie, een unieke ervaring! Je reist naar Kitulgara waar je een raftingtrip maakt en overnacht in een boomhutkamer. Hierna wandel je naar Haputale en in Ella zweef je hoog over de boomtoppen met een zipline. Na een safari vanuit Tissa door het Yala of Bundala National Park, kun je een paar dagen heerlijk relaxen op het palmenstrand van Tangalle! Uiteindelijk reis je via het historische stadje Galle weer terug naar Negombo. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vanaf Amsterdam

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Colombo, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Negombo

  Aankomst in Colombo & transfer naar het hotel in Negombo

  Na aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten, om je naar het hotel te brengen waar je de eerste twee nachten verblijft. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad om bij te komen van de lange vlucht of geniet van een lekkere cocktail aan de bar.

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Negombo

  Vrije dag in Negombo

  Vandaag kan er van alles maar hoeft er helemaal niets. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of geniet bij het zwembad van je hotel. Als je wat meer van de omgeving wilt zien en graag de Sri Lankaanse keuken wilt leren kennen, raden we de fietsexcursie Traditioneel koken & fietsen in Negombo aan! 

  03
  1 nacht
 • 4
  Anuradhapura

  Start autotour met chauffeur, naar Anuradhapura

  Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg.

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  Polonnaruwa

  Via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa

  Vandaag vroeg gaat de reis verder naar Sigirya. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

  Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Na aankomst in Polonnaruwa kun je eerst inchecken in het hotel, en dan eventueel de omgeving vast gaan verkennen.

  05
  1 nacht
  6 uur
 • 6
  Polonnaruwa

  Bezoek aan de tempels van Polonnaruwa

  Vandaag heb je de hele dag tijd om de prachtige tempels van Polonaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking.

  In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze dag (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel, dit mag je zelf bepalen!

  06
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Kandy

  Via Dambulla naar Kandy & eten bij de locals

  Onderweg naar Kandy bezoek je Dambulla, midden in de jungle. Het eerste wat je opvalt bij aankomst van de tempel in Dambulla is het enorme, prachtige gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog naar dit bijzondere boeddhistische grottencomplex. Dit verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen. Ook bezoek je een traditionele kruidentuin, als je dat leuk vindt. Hier kun je meer leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. ‘s Middags reis je verder richting Kandy, aan het Kandy Lake.

  In de avond word je verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Kandy

  Bezoek olifantenweeshuis van Pinnawela

  Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela en -als je wilt- de botanische tuinen van Peradeniya. Overleg ook vooral met je chauffeur over het programma en de invulling per dag. Misschien wandel je liever heel rustig op eigen houtje een rondje om het meer. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

  08
  1 nacht
  5 uur
 • 9
  Kitulgala

  Naar Kitulgala, rafting trip, overnachting in ‘treehouse’

  Je vertrekt vroeg in de morgen vanuit Kandy, als de chauffeur je naar het treinstation brengt. Je maakt (als je wilt) een prachtige treinreis richting Nuwara Eliya, maar ergens halverwege de treinreis stap je uit in Hatton en staat de chauffeur weer op je te wachten. Deze treinreis is optioneel; de chauffeur kan je helpen bij het kopen van de treinkaartjes, want deze kunnen niet vooraf geboekt worden. Ook zal hij je uitleggen waar je uit moet stappen en neemt hij je bagage in de auto mee. Natuurlijk kun je dit traject ook gewoon per auto afleggen.

  De chauffeur brengt je naar het bijzondere Rafters Retreat. Deze omgeving is beroemd als locatie van de film Bridge on the River Kwai. Na de lunch begint het avontuur en stap je in de boot voor een raftingtrip van 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van de watersnelheid). De rivier gaat dwars door het regenwoud! Hierna kun je even uitrusten en je omkleden in je eigen boomhut in het Rafter’s Retreat, waar je vanavond ook zult eten en slapen!

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Nuwara Eliya

  Vrije ochtend, vervoer naar Nuwara Eliya

  Na het ontbijt kun je de omgeving te voet of per fiets verkennen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de overblijfselen van de filmset te bezoeken. Na het uitchecken brengt de chauffeur je naar Nuwara Eliya, waar je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden vindt Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

  10
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 11
  Ohiya

  ’s Morgens trip naar Horton Plains & wandeling Worlds End, ’s middags wandeling naar Ohiya

  Na een vroeg vertrek (ca. 05.30) begint de avontuurlijke tocht naar Horton Plains en de wandeling naar World’s End (ca. 3 uur lopen). Na terugkomst op de parkeerplaats van Horton Plains NP, aan het einde van de ochtend, brengt de chauffeur je in ongeveer 20 min. naar het beginpunt van de trekking. ’s Middags wandel je in ongeveer 2 tot 3 uur door de prachtig aangelegde theevelden naar de trekkerslodge in de bergen bij Ohiya.

  Je luncht onderweg (een picknicklunch). Geniet onderweg van de prachtige natuur en maak een praatje met de theeplukkers, aan het werk in de theevelden. Misschien mag je zelfs wel even meehelpen! Aan het einde van de middag kom je aan in de eenvoudige lodge waar je vanavond dineert en overnacht.

  11
  1 nacht
  8 uur
 • 12
  Haputale

  Wandeling via Idallagasina in de richting van Haputale

  Na het ontbijt begin je vandaag (rond 08.00 uur) met een wandeling van zo’n 5 uur via Idallagasina naar Haputale. Op heldere dagen kun je vandaag misschien de zuidkust zien liggen, op bewolkte dagen hangt de nevel mysterieus tegen de bergen aan. Hoe dan ook een spectaculair landschap! Aan het begin van de middag kom je aan bij Adisham Bungalow, een door monniken bewoond klooster net buiten Haputale waar je wordt opgewacht door de chauffeur. Hij brengt je het laatste stukje naar je hotel voor vanavond.

  Hier krijg je eerst een lunch, de rest van de middag kun je -als je nog zin en energie hebt- de omgeving verkennen van Haputale, een gemoedelijk stadje hoog in de bergen, prachtig gelegen tussen de theevelden met weids uitzicht rondom. Deze tweede nacht verblijf je dus aan de rand van het plaatsje Haputale, het diner is inbegrepen.

  12
  1 nacht
  5 uur
 • 13
  Ella

  ’s Ochtends nog een wandeltocht, vervolgens transfer naar Ella

  Vandaag maak je ’s morgen nog een wandeling van zo’n 2 tot 3 uur met de gids in de omgeving tussen Haputale en Ella, hierna staat de auto met chauffeur je op te wachten word je naar het gemoedelijke plaatsje Ella gebracht. 

  13
  1 nacht
  4 uur
 • 14
  Ella

  Mega zipline in Ella

  De Flying Ravana mega zipline in Ella is de eerste, snelste en langste zipline van Sri Lanka! Zweef op maar liefst 82 meter hoogte, met een snelheid van 80 kilometer per uur, zo’n 550 meter over de boomtoppen en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht op de weelderige groene bergen. Durf jij deze uitdaging aan?

  14
  1 nacht
 • 15
  Tissa

  Naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park

  Na het ontbijt reis je eerst weer terug per gondel en jeep naar de doorgaande weg, waar de chauffeur op je staat te wachten. De reis gaat verder, de bergen uit, het laagland in, richting de kust naar Tissamaharama. Vanuit Tissa maak je een jeepsafari naar een van de natuurparken Yala of Bundala.

  Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.

  15
  1 nacht
  8 uur
 • 16
  Tangalle

  Naar Tangalle

  Vandaag kom je vanuit Tissa aan bij het palmenstrand van Tangalle. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling en geniet vanavond in het openlucht restaurant van je hotel van een maaltijd in Sri Lankaanse stijl, met veel dagverse vis.

  16
  1 nacht
  2 uur
 • 17
  Tangalle

  Vrije dag in Tangalle

  Je vrije dag in Tangalle kun je gebruiken om heerlijk te ontspannen & relaxen. Tangalle heeft een aantal prachtige baaien en stranden in de omgeving. Geniet van de zon, de zee en het strand. Dit is een van de mooiste plekjes langs de kust, zeker als je wilt relaxen en van de zon genieten.

  17
  1 nacht
 • 18
  Negombo

  Via Galle naar Negombo, einde autotour met chauffeur

  Na het ontbijt reis je via het historische stadje Galle terug naar Negombo, waar je eventueel de laatste souvenirs kunt kopen. Of ga heerlijk relaxen aan het zwembad en maak er een rustige middag van. 

  18
  1 nacht
  6 uur
 • 19
  Colombo

  Transfer naar het vliegveld, vertrek Colombo, einde reisvoorstel

  Vandaag vlieg je terug naar huis. Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis in Sri Lanka te verlengen, geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat.

  19
  13 uur

Inclusief

 • Genoemde aankomsttransfer naar het hotel in Negombo
 • Vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
 • Vervoer per trein van Kandy naar Hatton (indien beschikbaar) 
 • 12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen op basis van halfpension (in Tangalle) 
 • 3 hotelovernachtingen op basis van volpension (Kitulgala, Ohiya en Haputale) 
 • Excursies & tours zoals genoemd in het reisvoorstel (exclusief entreegelden)

Locatie rondreis

Avontuurlijk & actief Sri Lanka

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks