Wandelen door het regenwoud van Sinharaja

Prachtige flora & fauna

Prachtige flora & fauna

Wandelen door het regenwoud van Sinharaja

Het Sinharaja regenwoud ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. Het is het enige primair tropisch regenwoud van het land. Het Sinharaja Forest Reserve is daarom aangewezen als World Biosphere Reservaat in 1978 en later ook als World Heritage Site door UNESCO. Sinharaja heeft een rijke flora & fauna en heeft vooral een unieke populatie vogelsoorten (circa 160 soorten!). Tijdens je verblijf maak je een wandeling met een gids die beschikt over veel kennis van de natuur en de vele dieren die het park rijk is. Naast de vele tropische vogels kun je hier ook apen, hagedissen, slangen, vlinders en andere diersoorten tegenkomen!

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per auto met chauffeur naar Sinharaja

In de middag kom je aan bij de lodge in Sinharaja. Hier kun je vanmiddag relaxen in de tuin van de lodge, of alvast wat rondwandelen in de omgeving van de lodge. ‘s Avonds kun je genieten van een drankje en een hapje in het restaurant van het hotel, en genieten van de geluiden uit de natuur.

Dag 2

Wandeling met gids, ontbijt, vervolg reis

In de vroege ochtend maak je een wandelexcursie met gids door het reservaat van circa 2 tot 3 uur. Je kunt ervoor kiezen om voor of na de wandeling te ontbijten. Na de wandeling keer je terug naar de lodge, waar je je op kunt frissen en ontbijten als je dat nog niet had gedaan. Daarna reis je verder en vervolg je je reis door Sri Lanka. De meest logische route is om hierna meteen door te reizen naar een van de stranden aan de zuidwestkust, zoals Mirissa.  

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
  • Overnachting op basis van halfpension
  • Wandeling volgens programma met Engelssprekende gids

Locatie bouwsteen

Wandelen door het regenwoud van Sinharaja

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks