Trekking door de theevelden

Theevelden & heuvelachtig landschap

Theevelden & heuvelachtig landschap

Trekking door de theevelden

Tijdens deze driedaagse bouwsteen maak je een prachtige trekking door de theevelden! Je wandelt door een spectaculair heuvelachtig landschap tussen de groene theevelden, in het Centraal Hoogland van Sri Lanka!

De eerste dag sluit aan op je bezoek aan het Horton Plains & World’s End. Je maakt een wandeling bij Ohiya. Daarna, op de tweede dag, loop je naar Haputale, en als laatste, op dag 3, eindigt deze bouwsteen in Ella. Op heldere dagen kun je zelfs de zuidkust zien liggen! Geniet onderweg van de prachtige natuur, de rust en de mysterieuze nevels. De ‘Central Highlands of Sri Lanka’ staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet voor niets! Je verblijft onderweg in een eenvoudige trekkerslodge in de bergen, en in een guesthouse met een mooie ligging.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Bezoek aan Horton Plains & wandeling World’s End, s middags wandeling bij Ohiya

Na een avontuurljke tocht naar Horton Plains en de wandeling naar World's End (ongeveer 3 uur lopen), beingt deze 3-daagse bouwsteen. Na terugkomst bij de auto, aan het einde van de ochtend, brengt de chauffeur je in ongeveer 20 min. naar een afgesproken punt in de bergen bij Ohiya, waar de wandeling begint. Je gebruikt ergens in de middag een picknicklunch onderweg in de prachtige omgeving. Deze middag wandel je in ongeveer 2 tot 3 uur door de theevelden naar de eenvoudige Misty Lodge in de bergen bij Ohiya. Geniet onderweg van de prachtige natuur en maak een praatje met de theeplukkers, aan het werk in de theevelden. Misschien mag je zelfs wel even meehelpen! Aan het einde van de middag kom je aan in de eenvoudige lodge waar je vanavond dineert en overnacht.

Dag 2

Wandeling via Idallagasina naar Haputale

Na het ontbijt begin je vandaag (rond 08.00) uur met een pittige wandeling zo’n 5 uur via Idallagasina naar Haputale. Op heldere dagen kun je vandaag misschien de zuidkust zien liggen, op bewolkte dagen hangt de nevel mysterieus tegen de bergen aan. Hoe dan ook een spectaculair landschap! Aan het begin van de middag kom je aan bij Adisham Bungalow, een door monniken bewoond klooster net buiten Haputale waar je wordt opgewacht door de chauffeur. Hij brengt je het laatste stukje naar het hotel voor vanavond. Hier krijg je eerst een lunch, de rest van de middag kun je -als je nog zin en energie hebt- de omgeving verkennen van Haputale, een gemoedelijk stadje hoog in de bergen, prachtig gelegen tussen de theevelden met weids uitzicht rondom. Deze tweede nacht verblijf je in een gezellig hotel aan de rand van Haputale, het diner is inbegrepen.

 

Dag 3

's Ochtends nog een wandeltocht, vervolgens transfer naar Ella

Deze laatste dag maak je ’s morgen nog een wandeling van zo’n 2 tot 3 uur met de gids in de omgeving tussen Haputale en Ella, daarna word je naar je hotel in Ella gebracht.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per auto met Engelssprekende chauffeur
  • 1 overnachting in eenvoudige trekkerslodge in de bergen
  • 1 hotelovernachting in Haputale 
  • Wandelingen volgens programma met Engelssprekende gids
  • Maaltijden (van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 3)

Locatie bouwsteen

Trekking door de theevelden

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks