Sri Lanka in ’t kort

Eeuwenoude tempels, steden & theevelden

Eeuwenoude tempels, steden & theevelden

Sri Lanka in ’t kort

Vanuit Negombo reis je per auto met chauffeur langs mooie lagunes een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt via de oude tempelstad Anuradhapura naar Polonnaruwa. Hiervandaan reis je door naar Dambulla, waar je de mogelijkheid hebt om de Sigiriya Rock te beklimmen. Hierna ga je naar Kandy, de mooiste stad van het land en eet je ’s avonds bij een gezellige gastvrije familie. Voordat je naar Nuwara Eliya gaat, breng je eerst een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawala. Deze korte autorondreis eindigt weer in Negombo.

Deze bouwsteen duurt 5 dagaen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Negombo via Anuradhapura naar Polonnaruwa

Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg. Hierna reis je door naar Polonnaruwa met prachtige tempels, paleizen en een indrukwekkende omgeving. Deze stad was in de Middeleeuwen de hoofdstad van Ceylon.

Dag 2

Via Sigiriya Rock naar Dambulla

In de ochtend heb je de mogelijkheid om Polonnaruwa verder te verkennen. Zo mag een bezoek aan het oude koningshuis bijvoorbeeld niet ontbreken. Hierna gaat de reis verder naar Dambulla, dat samen met Anuradhapura & Polonnaruwa de Gouden Driehoek van Sri Lanka vormt. Bij aankomst in je hotel in Dambulla kun je eerst een verfrissende duik nemen in het zwembad voor je ’s middags de klim maakt naar de beroemde rots-citadel van Sigiriya.

Deze bijzondere rots behoort tot de werelderfgoedlijst en ligt midden in de jungle. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd. Het is even klimmen, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht! Zeker wanneer je de zon zien ondergaan wordt het uitzicht nog magischer! Je overnacht in de omgeving van Dambulla.

Dag 3

Bezoek Dambulla rotstempel, naar Kandy & eten bij de locals

Na het ontbijt vervolg je de autorondreis door Sri Lanka en breng je een bezoek aan de beroemde rotstempel van Dambulla. Het eerste wat je opvalt bij aankomst van de tempel is het enorme gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog om uiteindelijk de bijzondere rotstempel te mogen aanschouwen. De witte tempel is onder en tegen de rotswanden aangebouwd en binnen in de grotten word je verrast met ontelbare Boeddhabeelden en prachtige rotsschilderingen.

Uiteindelijk kom je aan in Kandy, prachtig gelegen aan het Kandy Lake. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

Na een heerlijke dag in Kandy word je ’s avonds verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef, doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

Dag 4

Bezoek Pinnawala olifantenweeshuis, naar Nuwara Eliya

Vandaag breng je een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawala. Zieke en verstoten olifanten worden hier opgevangen en verzorgd. Als je wilt, kun je hier een babyolifantje voeden door een melkflesje te geven. Hierna lopen de olifanten dwars door de winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen.  Een bizar en bijzonder gezicht! Geniet vervolgens onder het genot van een drankje op het terras van de olifanten die zichzelf natspuiten in de rivier in een prachtige omgeving.

Na het olifantenbezoek is het tijd om verder de hooglanden in te trekken richting Nuwara Eliya. Natuurlijk behoort onderweg een bezoek aan een van de theeplantages en een theedrogerij tot het programma. Je rijdt door de uitgestrekte theeplantages en ziet hoe de vrouwen theeblaadjes plukken en in een mand op hun rug gooien. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

Dag 5

Terug naar Negombo, einde van deze bouwsteen

Na een ontbijt in je hotel reis je vervolgens terug naar de westkust en komt deze korte rondreis ten einde. Natuurlijk is het ook mogelijk om de reis te verlengen met een paar dagen strand of een verblijf op de paradijselijke Malediven!

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
  • 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 1 x diner bij een lokale familie inclusief drankjes (non-alcoholisch)

Locatie bouwsteen

Sri Lanka in ’t kort

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks