Sri Lanka Compleet

Cultuur, natuur & nationale parken

Cultuur, natuur & nationale parken

Sri Lanka Compleet

Je reist (aansluitend op onze Easy Landing Negombo) vanuit Negombo naar de tempels van Anuradhapura en Polonnaruwa. Daarna bezoek je Kandy met haar beroemde ‘Temple of the Tooth’ en het olifantenweeshuis van Pinnawela. In de avond eet je bij een gezellige gastvrije familie. Ook reis je tussen de theevelden naar Nuwara Eliya en maak je een wandeling naar World’s End bij Horton Plains. Vervolgens bezoek je Ella, een leuk plaatsje in het hoogland met een gemoedelijke sfeer. Vanuit Ella kun je prachtige wandelingen kunt maken!

Verder reis je naar het Yala of Bundala National Park en kan je zelf beslissen hoe je deze bouwsteen wilt afsluiten. Want je kunt kiezen uit onze strandbouwstenen zoals Mirissa of het palmenstrand van Tangalle.

Deze bouwsteen duurt 10 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Negombo naar Anuradhapura

Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2.200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg.

Dag 2

Via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa

Vandaag vroeg gaat de reis verder naar Sigirya. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom! Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Na aankomst in Polonnaruwa kun je eerst inchecken in het hotel, en dan eventueel de omgeving vast gaan verkennen.

Dag 3

Bezoek aan de tempels van Polonnaruwa

Vandaag heb je de hele dag tijd om de prachtige tempels van Polonaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking. In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze vrije dag natuurlijk (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel!

Dag 4

Via Dambulla naar Kandy

Onderweg naar Kandy bezoek je Dambulla, midden in de jungle. Het eerste wat je opvalt bij aankomst van de tempel in Dambulla is het enorme gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog naar dit bijzondere boeddhistische grottencomplex. Dit verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen. Ook bezoek je (als je dat leuk vindt!) een traditionele kruidentuin. Hier kun je meer leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. ’s Middags reis je verder richting Kandy, prachtig gelegen aan het Kandy Lake!

In de avond word je verwacht bij een gezellige gastvrije familie waar je met open armen wordt ontvangen. Zij hebben de hele dag in de keuken gestaan om jullie, waardevolle gasten, te verwennen met allemaal lokale lekkernijen en de prachtigste verhalen. Eet, proef doe & ontmoet. Het beloofd een gezellige avond te worden om niet snel te vergeten!

Dag 5

Bezoek olifantenweeshuis van Pinnawela

Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela. Elke ochtend lopen de olifanten dwars door een winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen. Een bizar en bijzonder gezicht! Geniet vervolgens onder het genot van een drankje op het terras van de olifanten die zichzelf natspuiten in de rivier in een prachtige omgeving. In overleg met je chauffeur kun je ’s middags ook een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuin van Kandy, of gewoon rustig op eigen houtje een wandeling maken rond het meer. Overleg ook vooral met je chauffeur over het programma en de invulling per dag! In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen!

Dag 6

Naar Nuwara Eliya

Op weg naar Nuwara Eliya reis je door een gebied met uitgestrekte theeplantages. Je kunt dit traject grotendeels per trein afleggen! De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage blijft gewoon in de auto, zodat je de treinreis zonder je bagage kunt maken. Dit is handig, want er is geen airco en soms moet je zelfs staan, maar het is een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komen met de lokale bevolking. Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is!

Je rijdt in ongeveer 4 uur langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nanu Oya haalt de chauffeur je weer op van het station en brengt je naar het hotel in Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

Dag 7

Tocht naar Horton Plains & wandeling Worlds End, naar Ella

Vandaag sta je heel vroeg op (circa 05.30 uur) om een avontuurlijke tocht naar Horton Plains en een wandeling naar het World’s End ravijn te maken. Het landschap is ruig en als je na een wandeling voor de 1.500 meter diepe afgrond staat, snap je waarom het hier World’s End heet. Met een beetje mazzel trekt de mist op, want het uitzicht is fantastisch. Einde van de ochtend ben je weer terug bij de auto en heb je ongeveer 9 kilometer gewandeld. Hierna reis je verder naar Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige, groene omgeving.

Dag 8

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Ella en kun je zelf kiezen wat je wilt zien in deze groene omgeving. Een prachtige wandeling is de klim naar ‘Little Adam's Peak’, je loopt eerst door de theevelden en gaat dan omhoog naar de top met een klein altaar en een spectaculair uitzichtpunt! Een van de andere aanraders is de trip naar de prachtige bakstenen ‘Nine Arches Bridge’, aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment! Je kunt hierheen wandelen, of een ritje per tuk-tuk boeken. ’s Avonds kun je eten in het hotel, of kiezen voor een van de vele andere restaurants in de gezellige hoofdstraat in het centrum.

Dag 9

Naar Tissa, jeepsafari naar Yala of Bundala National Park

Na je bezoek aan het hoogland reis je vandaag de bergen uit en daal je langzaam af naar de kust en gaat de reis verder naar Tissamaharama. Vanuit Tissa maak je een jeepsafari naar een van de natuurparken Yala of Bundala. Het Yala Nationaal Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.

Dag 10

Naar de zuidwestkust of terug naar Negombo

Vandaag reis je (eventueel via Galle) terug naar Negombo, waar deze bouwsteen ten einde is. Maar natuurlijk is het een grote aanrader om eerst nog een paar dagen aan het strand te verblijven voordat je terug gaat. Daarom kan de chauffeur je ook afzetten bij een van de mooie stranden die OutSight aanbiedt: rustig Mirissa, het palmenstrand van Tangalle of uniek Unawatuna. In dat geval verblijf je nog een paar relaxte dagen aan het strand, waar je kunt bijkomen en nagenieten van alle indrukken die je tijdens de rondreis hebt opgedaan.

 

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
  • 9 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Treintickets zoals genoemd in het reisvoorstel (indien beschikbaar)
  • 1 x diner bij een lokale familie inclusief drankjes (non-alcoholisch)

Locatie bouwsteen

Sri Lanka Compleet

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks