Op zoek naar olifanten bij Minneriya

Bezoek aan het Minneriya National Park

Bezoek aan het Minneriya National Park

Op zoek naar olifanten bij Minneriya

Het Minneriya National Park ligt vlakbij Pollonaruwa, in het Noorden van Sri Lanka, middenin de Culturele Driehoek. Een ideale kans om tussen alle koningstempels, paleizen, badhuizen en boeddha’s ook te genieten van de prachtige natuur in deze regio. Je vindt hier prachtige moerassen, struiken, bossen, open vlaktes, zandwegen en heuvels rond de Minneriya Tank, maar waar de vele bezoekers vooral voor komen is een flinke kudde wilde olifanten!

De twee parken Kaudulla en Minneriya liggen tegen elkaar, en olifanten lopen heen en weer, daar waar ze water en voedsel vinden. Per seizoen wordt gekeken welk park je bezoekt, maar meestal bevinden de olifanten zich van juli tot oktober in Minneriya. Vooral ‘The gathering’ in augustus en september is een spectaculaire dagelijkse samenkomst van wilde Aziatische olifanten op zoek naar drinkwater in het Reservoir, en staat daarom in de Lonely Planet top 10 van ‘The world’s greatest wildlife spectacles’. Verder vind je in dit park ook waterbuffels, veel vogels (zoals reigers en ooievaars), wilde buffels, herten, zwijnen, krokodillen en apen.

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Polonnaruwa naar Minneriya/Kaudulla National Park, jeepsafari

Je maakt vanmiddag een jeepsafari, want aan het einde van de middag heb je de grootste kans om olifanten te zien. Je wordt rond 14.00 uur opgehaald en rijdt zo’n 3 tot 4 uur per jeep door het park. Met een beetje geluk zie je een prachtige zonsondergang in het park! De chauffeur is tevens de gids, en je ‘eigen’ chauffeur gaat ook mee! 

Dag 2

Ontbijt, verder naar Kandy

Na het ontbijt reis je verder naar de levendige stad Kandy. Indien je gisteren pas later in de middag bent aangekomen, kan je de jeepsafari ook vandaag maken, in de ochtend meteen na het ontbijt. 

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
  • Hotelovernachting inclusief ontbijt
  • Excursie met chauffeur/gids zoals in het reisvoorstel genoemd 

Locatie bouwsteen

Op zoek naar olifanten bij Minneriya

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks