Naar de olifanten van Udawalawe National Park

Olifanten spotten bij Udawalawe National Park

Olifanten spotten bij Udawalawe National Park

Naar de olifanten van Udawalawe National Park

Deze Sri Lanka bouwsteen Udawalawe brengt je het Udawalawe National Park in het zuiden van Sri Lanka. Dit park mag je absoluut niet overslaan als je graag olifanten wilt zien tijdens je reis in Sri Lanka!

Het Udawalawe park ligt aan een meer (het Udawalawe reservoir) en een rivier, en het is hier erg vlak en groen: er valt hier jaarlijks veel regen! In het park leeft een groep van zo’n 250 olifanten, dus de kans is groot dat je ze hier in het wild zult zien. Je maakt een safari per jeep waarbij je dus op zoek gaat naar deze olifanten. Bovendien kun je hier ook vogels, buffels, herten, krokodillen, jakhalzen en luipaarden zien. 

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Naar Udawalawe, jeepsafari in het Udawalawe National Park

Vandaag reis je naar Udawalawe National Park, een prachtig, groen park. Je kunt hier herten, waterbuffels, vogels, apen, krokodillen en pauwen zien. Het unieke aan Udawalawe is echter vooral dat je hier de grootste kans hebt om kuddes badende olifanten te zien! Je verblijft in een comfortabel hotel of een avontuurlijk River Camp, vlakbij de entree van het park. Als je op tijd aankomt, kun je ’s middags al je jeepsafari maken. Je wordt dan rond 14.00 uur opgehaald voor een bezoek van zo’n 2 tot 3 uur per jeep naar het park. Een gids en je ‘eigen’ chauffeur gaan mee. ’s Avonds kun je genieten van de ondergaande zon tijdens een wandeling door de tuin, een drankje op het terras van het hotel of het diner in de open lucht bij de rivier!

Dag 2

Van Udawalawe naar Tissa

Na het ontbijt reis je verder naar Tissamahara. Indien je gisteren pas later in de middag bent aangekomen, kan je de jeepsafari ook vandaag maken, in de ochtend meteen na het ontbijt. Je reist dan pas later in de ochtend verder, richting Tissamahara.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
  • Overnachting in hotel of tent op basis van halfpension 
  • Excursie zoals in het reisvoorstel genoemd

Locatie bouwsteen

Naar de olifanten van Udawalawe National Park

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks