Cultuur en strand bij Jaffna & Trincomalee

Cultuur & strand

Cultuur & strand

Cultuur en strand bij Jaffna & Trincomalee

Deze bouwsteen combineert het nog onontdekte noorden van Sri Lanka met het heerlijk rustige strand van Trincomalee in het oosten. Eeuwenlang is Jaffna hét culturele centrum van het Hindu-Tamil geloof, maak hier kennis met de vriendelijke Tamil bevolking, de vele hindoetempels en de bijzondere sfeer in deze omgeving.

Trincomalee aan de oostkust is het ook zeker waard om te bezoeken. De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor je het strand vaak vrijwel voor jezelf hebt. De stranden zijn hier spectaculair; de mooiste van het land!

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vanuit Anuradhapura naar Jaffna

Vanuit Anuradhapura rijd je naar het stadje Jaffna in het uiterste noorden. Het is rit van ruim 4 tot 5 uur tijden, maar zeker de moeite waard! Onderweg valt op dat er nog maar weinig andere toeristen in dit gebied komen en er wordt hard aan de wederopbouw gewerkt. Nadat je bent ingecheckt bij het hotel in Jaffna maak je een stadstoer: je bezoekt de oude bibliotheek en het imposante, prachtige Dutch Fort. Deze perfect stervormige burcht is door de Portugezen gebouwd in de VOC-tijd, en daarna door de Hollanders veroverd en verder versterkt en uitgebreid.

De afgelopen jaren is het het fort gerenoveerd, met behulp van financiële steun uit Nederland! Aan het einde van de middag woon je een ceremonie bij in de Nallur Kovil, een grote Hindoe tempel, prachtig om te zien. Ervaar hoe hier wordt gebeden en muziek wordt gemaakt door vrouwen in sierlijke en gekleurde sarongs en mannen met een ontbloot bovenlijf. Een bijzonder gezicht!

 

Dag 2

Bezoek Nagadeepa & Delft Island en stadstour

Vandaag bezoek je twee eilanden voor de kust van Jaffna. ‘s Morgens na het ontbijt ga je samen met de chauffeur naar het vertrekpunt van de boot naar Delft Island. Dit is een open, lokale boot die vaak erg druk en vol is, waardoor je je echt tussen de locals begeeft. Eenmaal aangekomen, sta je op een rustig eiland met onverharde wegen, palmbomen en de azuurblauwe zee op de achtergrond. Ook vind je hier de zeer zeldzame Baobab boom. De weinige bewoners van het eiland leven van de visvangst, met eenvoudige middelen en weinig comfort. Op het eiland vind je enkele katholieke kerken, een hindoetempel, een vervallen fort en er lopen hier wilde pony’s rond! Samen met de chauffeur kun je ter plaatse een ossenwagen of paardenkar huren om een rondje over het eiland te maken.

Aan het begin van de middag neem je de boot terug naar Jaffna, zodat je vanmiddag ook nog een bezoek kunt brengen aan de Nagadeepa tempel op Nainativu Island. Het eiland is heilig voor zowel boeddhisten als hindoes en er zijn dan ook meerdere tempels voor beide geloven te vinden. De prachtige boeddhistische tempel van Nagadeepa wordt bezocht door pelgrims uit heel Sri Lanka! Aan het einde van de middag neem je het bootje terug naar Jaffna. Je vrije avond in Jaffna kun je eventueel gebruiken om het lokale leven te observeren en om nog wat door het levendige centrum te slenteren

Dag 3

Van Jaffna naar Trincomalee

Vandaag heb je een redelijk lange rit naar Trincomalee, je komt hier aan het einde van de middag aan. Tijdens de burgeroorlog was dit het gebied waar de beruchte Tamil Tijgers de dienst uitmaakten, maar sinds de vrede in 2010 is het hier veilig en nog prachtig ongerept! De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor je het strand vaak vrijwel voor jezelf hebt.

Dag 4

Naar Polonnaruwa, einde van deze bouwsteen

Je kunt vandaag eerst nog heerlijk van het strand genieten voordat je naar Polonnaruwa wordt gebracht. Hier pak je het oorspronkelijke schema van de bouwsteen 'Sri Lanka Compleet' weer op.

Of wil je nog een dag langer in Trincomalee verblijven? Het strandverblijf kan per dag worden verlengd, we adviseren je graag over de mogelijkheden. Reis je in de periode mei t/m september? We raden je dan aan om zeker een of twee extra nachten in Trincomalee te boeken! Het seizoen is hier dan op zijn best, terwijl het juist aan de zuidkust in deze periode flink kan regenen. Reis je in de maanden oktober t/m februari dan is een relaxte dag in het midden van je rondreis op zich een aanrader maar er kan hier veel regen vallen, voor  een echt zon-strandverblijf, of als je wilt snorkelen, raden we in deze periode de zuidkust aan!

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur
  • 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Excursies zoals genoemd in het reisvoorstel

Locatie bouwsteen

Cultuur en strand bij Jaffna & Trincomalee

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks