Adam’s Peak: op naar de heilige top!

Sportief & uitdagend

Sportief & uitdagend

Adam’s Peak: op naar de heilige top!

Een avontuurlijke bouwsteen! De heilige berg Sri Pada, ook wel Adam’s Peak genoemd, is een van Sri Lanka’s meest belangrijke pelgrimsoorden. De berg van ruim 2200 m. hoog ligt in het zuiden van het Centrale Hoogland. In de tempel op de top van de berg staat een enorme ‘footprint’ die door boeddhisten wordt gezien als een voetstap van Buddha, door hindoes als een voetafdruk van Shiva en door moslims en christenen als de eerste voetstap op aarde van Adam. Met recht een heilige plek dus!

Elke nacht maken vele pelgrims de lange wandeling naar de top, over duizenden treden, om in ieder geval voor zonsopgang op de top te zijn en het magische schouwspel van de eerste zonnestralen over de laaghangende wolken te kunnen meemaken.

Periode: Het pelgrimsseizoen is van december t/m mei. In deze periode bezoeken vele pelgrims het dorpje, ze komen van heinde en verre en verblijven hier een paar dagen in een van de vele lokale guesthouses. Grote groepen maken elke nacht de klim naar de top, en het is gezellig druk. De trappen zijn verlicht, en er zijn ‘s nachts ‘tea-stalls’ geopend voor de wandelaars. Het kan druk zijn op de trappen op weg naar de top, met name in januari en februari. Een bijzondere ervaring! In deze periode is er ook meer kans op een zonsopgang zonder wolken. Buiten het seizoen is er geen verlichting, en er zijn bijna geen pelgrims.

Het dorpje bij het begin van de beklimming is dan vooral een verzameling lege guesthouses en verlaten ‘tea-stalls’. Het uitzicht vanaf de top kan minimaal zijn door wolken en bij regen kan de beklimming helemaal niet doorgaan. Misschien niet de meest aantrekkelijke periode om deze beklimming te maken! Ons hotel is wel het gehele jaar door geopend, en in principe kan deze klim het gehele jaar door gemaakt worden als het niet regent, maar wees voorbereid op een bewolkte zonsopkomst zonder uitzicht of wellicht helemaal geen klim.

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Kandy naar Dalhousie/ Nallathanniya, ’s avonds laat start klim naar de top

Vandaag vertrek je uit Kandy richting Nallanthanniaya. Een rit van nog geen 100 kilometer, maar je bent zeker een paar uur onderweg, een prachtige rit door uitgestrekte theeplantages waar je vele vrouwen theeblaadjes zult ziet plukken met gevlochten manden op hun rug. ’s Middags kom je aan in Nallanthanniaya, een klein stadje en de uitvalsbasis voor je bezoek aan de heilige berg Adam’s Peak. Je kunt hier ’s middags nog wat rondwandelen of rusten op je hotelkamer. We raden je aan om vroeg te eten, en daarna nog een paar uurtjes te gaan slapen.Pas ’s avonds laat, na middernacht, word je opgehaald door je gids om aan de beklimming te beginnen.

De wandeling duurt zo’n 4 tot 5 uur, je beklimt de trappen samen met vele pelgrims. Als het goed is, bereik je de top op tijd om de spectaculaire zonsopkomst te zien, waarbij het vroege zonlicht de prachtige omgeving van een sprookjesachtige gloed voorziet. Je ziet langzaam de verandering van nacht naar dag. Bedenk dat het heel koud kan zijn op de top, het is daarom fijn als je een deken of warme kleding bij je hebt.

Dag 2

Na zonsopkomst afdaling, opfrissen en ontbijt in hotel, naar Nuwara Eliya

Na dit unieke natuurverschijnsel begint de pittige afdaling. Vergis je niet, want de afdaling wordt door velen als zwaarder dan de beklimming ervaren. Vooral je knieën krijgen het zwaar! Eenmaal terug in je hotel kun je ontbijten, nog wat napraten met andere klimmers en jezelf opfrissen op je kamer voor je verder reist richting Nuwara Eliya.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per auto met chauffeur
  • Trekking volgens programma met Engelssprekende gids
  • Hotelovernachting op basis van halfpension

Locatie bouwsteen

Adam’s Peak: op naar de heilige top!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks