Magisch La Mancha, het hart van Spanje

Witte dorpjes, wereldsteden & lekker eten

Indrukwekkende cultuur, natuur en fauna

Autorondreis vanuit Madrid

La Mancha, het magische hart van Spanje. Tijdens deze reis rijd je van de wereldstad Madrid, door de oudheid naar de witgekalkte dorpjes van La Mancha. Rivieren slingeren door de beboste heuvels en het ene marktplein na het andere lonkt je om er even iets te gaan drinken. Overigens kun je in deze provincie fantastische eten en is het meest bekende lokale gerecht Migas. Dit zijn kruimels brood, geweekt in melk en gebakken in olie met spek. Vaak samen gegeten met sardientjes, honing en druiven.

Het is ook de regio van Don Quijote, die zijn avonturen beleefde op de hoogvlaktes, in de bergen en door de wetlands. Stap in zijn schoenen en ga terug naar zijn tijd. Je overnacht in prachtige paradores in charmante dorpjes met een rijke historie. 

 • Dag 1
  Madrid

  Aankomst Madrid

  In een kleine twee uur vlieg je vandaag naar Madrid, de hoofdstad van Spanje. Het is hier in de zomer lekker warm en in de winter behoorlijk koud. Een stad van extremen, niet alleen qua weer; het is een ontzettend moderne, hippe stad versus de eeuwenoude pracht en praal van de oude gebouwen. Genoeg om te bekijken!

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  2 uur
  Madrid
 • Dag 2
  Madrid

  Vrije dag Madrid

  Vandaag lekker de stad in. Via de brede boulevard Gran Via en de Plaza de la Cibeles, kom je onder andere langs het beroemde Museo del Prado. Alleen hier al kan je uren spenderen. Maar er zijn nog veel meer musea en andere mooie dingen om te zien. Mocht je even willen bijkomen, bestel dan een 'tinto de verano' op een terrasje in het Retiro park en geniet van de zon, de muziek en natuurlijk de zomerse rode wijn.

  02
  1 nacht
 • Dag 3
  Sigüenza

  Naar Sigüenza

  Vandaag haal je je huurauto op en ga je op pad. Je maakt een prachtige rit naar de plaats Sigüenza. Dankzij het rijke monumentaal erfgoed werd de hele stad in 1965 uitgeroepen tot kunsthistorisch monument. Het oude stadscentrum van Sigüenza is in goede staat bewaard gebleven en lijkt wel een openluchtmuseum. Op een heuvel bij de stad staat een prachtig oud kasteel, dit is de parador waar je vandaag overnacht

   

  03
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • Dag 4
  Cuenca

  Naar Cuenca

  Via het schitterende natuurgebied van de Alto Tajo kom je aan in Cuenca. Deze historische ommuurde stad heeft ‘casas colgadas’ (hangende huizen), welke hier werden gebouwd zodat de rivier de Huesca in ieder geval geen roet in het eten kon gooien middels overstromingen. Via de loopbrug van San Pablo loop je naar het klooster van San Pablo, een indrukwekkend gebouw, waar je vannacht slaapt.

  04
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • Dag 5
  Alarcón

  Naar Alarcón

  Een korte rit vandaag, dus als je nog even in Cuenca wilt blijven dan kan dat. Eenmaal aangekomen in Alarcón zal je zien dat de ligging erg bijzonder is. Het ligt namelijk op een vooruitstekende rots in een bocht van de rivier de Júcar, wat betekent dat je adembenemend uitzichten hebt over de rivier die een splitsing vormt tussen de provincies La Mancha en Levante. Verder heeft Alarcón een leuk, oud centrum met goede restaurants, waar je lekker kunt eten. 

  05
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • Dag 6
  Almagro

  Via Belmonte naar Almagro

  Belmonte is een typisch dorp van de provincie La Mancha. Het heeft witgekalkte huizen, sfeervolle pleintjes en een imposant middeleeuws kasteel. Een leuke plaats voor een koffie-stop. Ga hierna naar Almagro, een rustig plaatsje waar Spanje’s oudste, nog functionerend, theater is. Vroeger was dit een heel welvarende stad, wat je nu vooral terugziet in de kerken, de paleizen en op het indrukwekkende Plaza Mayor.

  06
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 7
  Almagro

  Vrije dag Almagro

  Vandaag een vrije dag in Almagro. Wandel wat rond in de stad, pak een terrasje en houd een siësta. Even lekker ontspannen.

  07
  1 nacht
 • Dag 8
  Oropesa

  Naar Oropesa

  Onderweg naar Oropesa kun je een leuke stop maken bij de kenmerkende witte windmolens van Consuegra. Oropesa ligt bij de Sierra de Gredos, een prachtig gebergte om mooie wandelingen in te maken. De naam Oropesa betekent ‘gewicht van goud’. In deze stad zijn ontzettend veel religieuze bezienswaardigheden te bewonderen. Neem de Kapel van San Bernardo, die wordt gezien als de voorloper van de Spaanse barokkunst, en het klooster van de Misericordia, gesticht in 1618 om tegemoet te komen aan de vraag naar educatie voor de vrouwelijke bevolking. Vanavond verblijf je in het kasteel van Oropesa, een prachtig oud kasteel waar veel oude verhalen de ronde gaan. 

  08
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 9
  Toledo

  Naar Toledo

  Op slechts een half uurtje van Madrid torent de betoverende stad Toledo uit boven de rivier De Taag. De opmerkelijke monumenten langs een wirwar van straatjes hebben veel weg van een toneeldecor. Alles staat in het teken van een verleden waar een smeltkroes van Christenen, Joden en Arabieren in de middeleeuwen hun stempel drukten op de cultuur hier. Je vindt er imposante kathedralen, belangrijke synagogen, romantische straatjes en lekker eten. 

  09
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • Dag 10
  Amsterdam

  Naar luchthaven Madrid

  Op de luchthaven van Madrid lever je de huurauto weer in voor vertrek naar Amsterdam. Met een hoofd vol fijne herinneringen en een tas met souvenirs kan je nog even wegdromen, voordat je weer op Nederlandse bodem staat.

  Als je nog een aantal vakantiedagen te besteden hebt, dan kun je doorrijden naar de levendige stad Valencia, gelegen aan de Middellandse Zee. In nabijgelegen Parador El Saler kun je aan de kust rustig nagenieten van alle indrukken!

  10
  1 nacht
  1 uur

Inclusief

 • 9 overnachtingen, 2 x o.b.v. logies en 7 x incl. ontbijt
 • 8 dagen autohuur van Avis op basis van all inclusive tarief, (dag 3 t/m 10) Type B (EDMR)

Locatie rondreis

Magisch La Mancha, het hart van Spanje

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks