Galicië, Asturië & Cantabrië met eigen vervoer

Verken noordwest Spanje op eigen houtje

Veelzijdige reis met eigen vervoer

Hoogtepunten van noordwest Spanje

Rijd met je eigen auto richting Spanje. In Bilbao (op ca. 1400 km van Utrecht) start deze mooie en interessante reis. Je verblijft veelal in unieke hotels (Paradores). Uiteraard kunnen wij ook eventuele hotelovernachtingen onderweg naar Spanje voor je reserveren. 

Je reist door een afwisselend landschap vol burchten, kastelen, middeleeuwse plaatsen, prachtige baaien en de imponerende bergen van de Picos de Europa. De best bewaarde schatten vind je in de steden die je bezoekt. Neem bijvoorbeeld León met zijn schitterende kathedraal en Santiago de Compostela, de pelgrimsplaats. In het voetspoor van miljoenen bedevaartgangers maak je kennis met de verschillende spectaculaire landschappen van Noord Spanje.

 • 1 -2
  Bilbao

  Bilbao

  De havenstad Bilbao is vooral bekend om de architectonische blikvanger; het Guggenheim museum. Het originele exterieur straalt een buitengewone dynamiek uit die een ieder zal fascineren. Het spraakmakende gebouw, ontworpen door architect Frank Gehry, is een echt meesterwerk en heeft Bilbao prominent op de wereldkaart gezet. In het gezellige oude centrum rond de Siete Calles liggen de historische monumenten omringd door bars en restaurants waar de heerlijkste tapas worden geserveerd. 

  01
  2 nachten
  Bilbao
 • 3
  Santo Domingo de la Calzada

  Bilbao naar Santo Domingo de la Calzada

  Santo Domingo de la Calzada is één van Rioja’s steden die het sterkst beïnvloed worden door de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Het netwerk van middeleeuwse straten bezit een waardevol erfgoed. De kathedraal ligt op het centrale Plaza del Santo, tegenover het oude pelgrimshospitaal, nu een Parador de Turismo. Een bezoek aan de vrijstaande toren van de kathedraal bied je een adembenemend panorama uitzicht over de hele regio. Vanaf de Plaza del Santo zie je een harmonieuze collectie aan Romaanse, Gotische, Renaissance en Barok gebouwen. Bezienswaardigheden van de regio zijn de bekende wijnen, de Route van de Spaanse Taal en het monnikenklooster van Suso en Yuso.

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 4
  Santo Domingo de la Calzada

  Santo Domingo de la Calzada

  Dag ter vrije besteding om Santo Domingo de la Calzada en haar omgeving te verkennen. 

  03
  1 nacht
 • 5
  León

  Santo Domingo de la Calzada – Burgos – León

  Op weg naar León adviseren wij je om een stop te maken in Burgos. Burgos heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos en mag zich één van de grootste van Spanje noemen.

   

  04
  1 nacht
  3 uur
 • 6
  Monforte de Lemos

  Leon naar Monforte de Lemos

  Het dorp Monforte, één van de belangrijkste dorpen in het Galicische binnenland, heeft veel gebouwen en monumenten binnen de grenzen kunnen behouden die de afgelopen eeuwen van belang waren. De oude wijk heeft het predicaat Gebouw van Cultureel Belang. Het was de heerschappij van het Huis van Lemos. Het paleis, uit de 13e eeuw en herbouwd in de 16e eeuw, bewaart muurschilderingen, de eretoren en een aantal rijkelijk versierde deuren. Monforte de Lemos biedt veel recreatie activiteiten, zoals jagen en vissen, aflopende canyons, fietstoerisme, deltavliegen, klimmen en vooral wandelpaden, waaronder de zuidelijke route van de Camino de Santiago.

  05
  1 nacht
  3 uur
 • 7
  Monforte de Lemos

  Monforte de Lemos

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. 

  Golvende wijngaarden verraden dat je je in het wijndomein ‘Ribeira Sacra’ bevindt. Een ‘heilig’ (sacra) gebied vanwege het grote aantal middeleeuwse kerkjes, kapelletjes en kloosters. Leuk is om een boottocht te maken door de spectaculaire Sil Canyon en de typische wijngaarden op de steile hellingen van deze kloof te zien liggen. De Ribeira Sacra is het enige wijngebied in Galicië waar het merendeel van de wijnen uit rood (tinto) bestaat. De Mencia druif wordt aangeplant langs de bizar steile oevers van de brede en traag stromende Miño en Sil rivieren. Hier wordt wijn verbouwd op de grens van het onmogelijke, want alles moet met de hand worden bewerkt. Vanzelfsprekend kun je de heerlijke wijnen uit deze streek proeven in diverse bekende bodega’s. 

  06
  1 nacht
 • 8 - 9
  Santiago de Compostela

  Monforte de Lemos naar Santiago de Compostela

  Na het ontbijt rijd je naar Santiago de Compostela. Miljoenen mensen over de hele wereld bezoeken elk jaar deze stad, velen met als doel het einde van de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het historische centrum is door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen. Santiago is niet uitsluitend vanwege van het erfgoed en de monumenten een culturele bestemming, maar ook dankzij een indrukwekkend jaarlijks terugkerend programma met evenementen: muziek, conferenties, theater, film, concerten, tentoonstellingen en festivals. Kunst en cultuur, maar zeker ook de natuur maken dit een bijzondere bestemming. Santiago heeft vele parken en tuinen en het intense groen is overal te vinden. Niet alleen in de stad, maar ook in de omgeving, waar je bergen en bossen met weelderige vegetatie tegenkomt. Het is de perfecte setting voor een scala aan sporten, zoals wandelen, vissen en golfen.

  07
  1 uur 30 min
 • 10
  Ferrol

  Santiago de Compostela naar Ferrol

  Via het mooie plaatsje Betanzos bereik je Ferrol. Ferrol ligt op z’n 50 kilometer van La Coruña. De stad is van vissersdorp uitgegroeid tot een grote havenstad. De stad biedt de charme van een vissersdorp. Breng een bezoek aan de verdedigingsmuren (La Cortina) uit de 18de eeuw of de kastelen van San Felipe de la Palma. Parrador de Ferrol ligt op loopafstand van de basiliek en biedt een mooi uitzicht over de haven.

  08
  1 nacht
  1 uur 15 min
 • 11
  Ribadeo

  Ferrol naar Ribadeo

  Vanochtend bereik je de kust met de Rías Altas, ‘hoge fjorden’. De groene kuststrook is van ongekende schoonheid met vele baaien en deltas van de rías, de getijrivieren. Het gebied ligt verspreid over de fjorden en riviermondingen aan de soms dromerige en soms woedende Atlantische kusten in het noordwesten van Galicië.

  09
  1 nacht
  2 uur
 • 12
  Gijon

  Ribadeo naar Gijon

  Je rijdt langs de kust met talrijke vissersdorpen en via de mooie stad Oviedo, de voormalige hoofdstad van Spanje (9de eeuw) en bakermat van de St. Jacobroute. Op de plaats waar de Gotische kathedraal staat, ging de Asturiaanse koning Alfonso II El Casto na herontdekking van het graf van de apostel, in 814 als eerste op bedevaart naar de graftombe. Miljoenen pelgrims zouden door de eeuwen heen in zijn voetsporen volgen. Vervolgens rijd je naar Gijon voor een verblijf van twee nachten. 

  10
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 13
  Gijon

  Gijon

  Aan de oevers van de Golf van Biskaje en direct aan de kust, biedt Gijon een aantrekkelijke combinatie van maritieme traditie, monumentaal erfgoed en moderne stedenbouw. Maak een wandeling langs de vele pleinen, sommigen met uitzicht op de oceaan. Genoeg groene parken om uit te rusten. Het is de moeite waard een kijkje te nemen in de winkels in de Calle Corrida en de oude cafés van Paseo Begoña.

  11
  1 nacht
 • 14
  Santillana del Mar

  Gijon naar Santillana del Mar

  Een rit door het majestueuze Picos gebergte brengt je naar de basiliek van Covadonga en de hooggelegen gletsjermeren. Richting zee is het landschap minder robuust met valleien vol appelboomgaarden en authentieke dorpen met pre-Romaanse kerkjes, die er aan herinneren dat Asturië in de 9de eeuw een hoofdrol heeft gespeeld in de bedevaart naar Santiago de Compostela. Hierna rijd je naar de eindbestemming Santillana del Mar.

  12
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 15
  Santillana del Mar

  Santillana del Mar

  Het middeleeuwse stadje Santillana del Mar behoort in haar geheel tot het Werelderfgoed. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen. Vlakbij kun je ook nog een bezoek brengen aan het Altamira museum, met een replica van de prachtige grotten met schilderingen uit de prehistorie. Ook de natuur rondom Santillana del Mar biedt de bezoeker uitstekende mogelijkheden. Maar natuurlijk, zoals iedere kustplaats in Cantabrië, heeft Santillana del Mar ook prachtige stranden.

  13
  1 nacht
 • 16
  Bilbao

  Santillana del Mar naar Bilbao

  Het einde van een indrukwekkende en veelzijdige reis met verblijf in sfeervolle, historische accommodaties.

  14
  2 uur

Inclusief

 • Verblijf in een tweepersoonskamer met eigen badkamer    
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 

Locatie rondreis

Galicië, Asturië & Cantabrië met eigen vervoer

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks