Wandelen door het Kaukasus Gebergte

7 daagse reis Tbilisi en de Grote Kaukasus

Wonderschone natuur

Ontdek Georgië te voet

In deze 7-daagse reis combineer je de aangename stad Tbilisi met de prachtige natuur en bergregio rondom het Kaukasus geberget. Loop door de smalle oude straatjes in Tbilisi en leer de rijke geschiedenis van de stad kennen. Na 2 dagen in de stad reis je via een adembenemende bergpas naar Stepantsminda, ook bekend als Kazbegi, vanuit waar je diverse dagwandelingen maakt. Zo maak je een avontuurlijke tocht per 4x4 naar Juta, bezoek je diverse gebouwen die op de UNESCO werelderfgoed staan, sta je aan de voet van een waterval en ontdek je de unieke wonderschone natuur van Georgië!

 • 1
  Tblisi

  Aankomst Tbilisi & transfer naar hotel

  Je vliegt op Tbilisi, een vlucht van ongeveer 4 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  Tblisi
 • 2
  Tbilisi

  Ontdek Tbilisi

  Vandaag maak je te voet met een Engelssprekende gids een stadstour door het mooie Tbilisi. Het is één van de meest opmerkelijke steden gelegen op de grens van oost naar west. Het heeft de kleur van het oosten en de verfijning van het westen. Je loopt langs de typische huizen met bijzondere balkons en gevels, slentert door de smalle straten, langs authentieke gebouwen en je ontdekt de moderne architectuur die de stad rijk is. Je neemt de kabelbaan omhoog richting het Narikala Fort, vanaf dit punt heb je het perfecte uitzicht over de stad. Je ziet duidelijk de Koera rivier die zich een weg baant door de stad. Ook deze nacht verblijf je in Tbilisi. 

  02
  1 nacht
 • 3
  Stepantsminda

  Via Mtskheta en Gweleti waterval naar Stepantsminda

  In de ochtend vertrek je vanuit Tblisi naar de oude hoofdstad van Georgië, Mtskheta. Hier bezoek je het Jvari klooster uit de 6de eeuw welke boven aan een rotsachtige bergtop ligt. Het uitzicht vanaf dit punt op Mtskheta is overweldigend mooi! Daarnaast bezoek je ook de Georgisch-orthodoxe Svetiskhoveli kathedraal uit de 11de eeuw. Volgens de legende is hier het gewaad van Jezus begraven. Beide gebouwen staan op de UNESCO werelderfgoed lijst.

  Via een divers landschap reis je verder richting de grotere Kaukasus Bergregio. Onderweg passeer je groene velden, bergweides, heldere rivieren en hoge bergtoppen welke samen zorgen voor een geweldige rit. 

  Eenmaal aangekomen in Stepantsminda reis je door naar de Dariali Gorge, een uitgesproken landschap met gigantische kliffen. Vanaf dit punt loop je verder richting de Gveleti waterval. Langs de kabbelende rivier en door een prachtig landschap wandel je in circa 1,5 uur over een redelijke steil pad naar de eindbestemming. 

  03
  1 nacht
 • 4
  Stepantsminda

  bezoek aan Juta en Mount Chaukhebi

  Na het ontbijt reis je per 4x4 door de prachtige Sno vallei richting het dorp Juta. Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die hier enkele maanden per jaar valt is Juta een groot deel van het jaar geheel afgesloten van de wereld. 

  Vanaf Juta begin je de wandeling richting Mount Chaukhebi (3800 m). Deze strekt zich uit over het gehele gebied waardoor je prachtig zicht hebt op de bergtoppen. Onderweg loop je langs bergrivieren en kleurrijke bloemen (in juni bloeit de witte rhododenderon). Onderweg is er een picknick nabij een klein blauw bergmeertje. Vervolgens wandel je terug naar het beginpunt Juta en vanaf hier reis je per 4x4 terug naar Stepantsminda.

  De totale duur van de wandeling is circa 4 uur.

  04
  1 nacht
 • 5
  Stepantsminda

  bezoek Gergety Trinity Kerk

  In de ochtend beklim je een steil pad welke uitkomt bij een van de mooist gelegen kathedralen van het land, de Gergeti Trinity (2170 m). Vanaf dit punt heb je de meest prachtige verzichten en bij goed weer heb je het gevoel alsof je de gigantische besneeuwde Kazbegi berg (5047) kunt aanraken! Als je echt geluk hebt kun je hier roofvogels spotten die hier rondvliegen. De totale wandeling duurt circa 3,5 uur.

  05
  1 nacht
 • 6
  Tblisi

  via een wandeling door de Khada Gorge terug naar Tblisi

  Vandaag wordt een onvergetelijke dag door de mystieke natuur van de Grote Kaukasus. Op de groene bergweide groeit een groot aantal verschillende bloemen. Je wandelt langs oude wachttorens welke de vallei decennia hebben beschermt tegen buitenlandse stammen en nu nog altijd langs de hellingen van de bergen staan. De steile wandeling richting het lager gelegen dorp Kvestheti gaat dwars door en langs afgelegen dorpjes en prachtige natuur. De totale wandeling duurt circa 5,5 uur. Na de wandeling volgt de rit terug naar Tbilisi voor de laatste overnachting. 

  06
  1 nacht
 • 7
  Amsterdam

  Transfer naar het vliegveld

  Vandaag wordt je terug naar het vliegveld gebracht en zit deze rondreis er helaas alweer op. Geniet nog even na in het vliegtuig terug naar huis.

  07

Inclusief

 • Transfer van/maar de luchthaven van Tbilisi
 • 4x4 Jeep transfer op dag 4
 • Genoemd vervoer per privé auto met AC
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (m.u.v. dag van aankomst) 
 • Picknick lunch op dag 4 & 6
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Engelssprekende gids gedurende de reis
 • Entreegelden voor genoemde bezienswaardigheden in rondreis

Locatie rondreis

Wandelen door het Kaukasus Gebergte

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks