Watervliegtuig safari Vancouver, Whistler en Victoria

Een bijzondere manier van reizen

Een bijzondere manier van reizen

Watervliegtuig safari Vancouver, Whistler en Victoria

Maak kennis met 3 fantastische bestemmingen in de Canadese provincie British Columbia, op een heel bijzondere manier: reis van Vancouver naar Whistler en Victoria per watervliegtuig! In dit waterrijke deel van Canada is het watervliegtuig het ideale vervoermiddel om snel op plekken te komen die in sommige gevallen over de weg onbereikbaar zijn. Maar ook voor minder afgelegen plekken is een 'float plane' een fantastische manier om op je bestemming te komen. Elke vlucht is een 'scenic flight' opzich. Je vliegt over de blauwe wateren van de Strait of Georgia. Kijk goed, want de kans is groot dat je walvissen, zeehonden en orca's ziet zwemmen. Een heel ander perspectief van bovenaf. Onder je zie je als een groene lappendeken de Golf eilanden, in de verte besneeuwde bergtoppen. Je start in de wereldstad Vancouver, vervolgens geniet je van het spectaculaire berglandschap rondom Whistler en je sluit af met het sfeervolle Victoria op Vancouver Island

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Start in Vancouver

Vancouver staat al jaren hoog in de top 10 van de beste steden om in te leven. Je zult de komende dagen zien waarom. Vancouver is een jonge, levendige stad, met een nonchalante sfeer, een internationale bevolking, prachtig gelegen tegen een imposante achtergrond van diepgroene bergen en omringd door veel water. Je verblijft 2 nachten in Vancouver

Dag 2

Verken Vancouver

Een prima manier om de stad te verkennen is per hop-on-hop-off bus. Deze bekende dubbeldekbussen brengen je naar alle hoogtepunten van de stad en je kunt zelf bepalen waar en hoelang je wilt uitstappen.

Er is veel te zien in de stad, zoals Downtown Vancouver, Gastown, Stanley Park, Chinatown en Granville Island.

Maak je bezoek aan Vancouver nog completer door een van de geweldige excursies bij te boeken. Wat dacht je van een fietstour Vancouver of kayak tour

Dag 3

Per watervliegtuig naar Whistler

Je reist op eigen gelegenheid van je hotel naar Coal Harbour in Vancouver waar de Harbour Air Seaplane Base’ gevestigd is. Hier wacht een bijzonder vervoermiddel op je: een watervliegtuig! Een fantastische ervaring. De startbaan is het blauwe water van de haven van Vancouver. Tijdens de 35 minuten durende vlucht naar Whistler heb je een waanzinnig uitzicht over de stad,  over de baai Howe Sound en het kustgebergte. Je landt op de Green Lake Seaplane basis. Hiervandaan word je naar je hotel voor de komende 2 nachten in Whistler gebracht.

Dag 4

Ontdek Whistler

In de winter is dit een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. Hier werden in 2010 de Alpine onderdelen van de Olympische winterspelen gehouden. In de zomer barst het hier van de zomersport activiteiten.
Neem de ‘peak to peak’ gondel tussen de 2 bergen Blackcomb  en Whistler Mountain. Over een afstand van bijna 4,5 kilometer heb je een fantastisch uitzicht over de bergen, gletsjers, bossen en meertjes. Natuurlijk vind je hier ook weer mooie wandelroutes. Ervaar de vrijheid en de adrenalinekick van het ziplinen. We kunnen een Superfly Zipline tour van 3 uur voor je boeken, die voor de hele familie geschikt is. Ga mountainbiken, paardrijden of vlieg per ‘floatplane’ over de gletsjers. Geef aan waar je interesse ligt, we regelen graag excursies voor je.

Dag 5

Per watervliegtuig naar Victoria

Je wordt van het hotel weer naar de watervliegtuig basis in Green Lake gebracht voor je 2e traject per watervliegtuig. Een schitterende vlucht over het kustgebergte en vervolgens over de Golf Eilanden naar Victoria. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is een sfeervolle stad die veel te bieden heeft. Per shuttle service word je naar je hotel gebracht, waar je 2 nachten verblijft.

Dag 6

Verken Victoria

De stad heeft een bijzonder Engels karakter, wat je terugziet in de huizen gebouwd in typisch Engelse Tudorstijl, mooi aangelegde tuinen en parken, de rode dubbeldekbussen en de antieke straatlantaarns. Bekijk het imposante parlementsgebouw, de tuinen en Empress hotel in de Inner Harbour. Hier kun je ook prima winkelen en dineren. Bezoek het Royal British Columbia Museum en kom meer te weten over de geschiedenis en de ‘First Nations’. Bekijk totempalen gemaakt door inheemse volken in het Thunderbird Park. En slenter over de Market Square in de Old Town. Victoria is ook een prima uitvalsbasis voor een Whale watch tour. Walvissen, orka’s en dolfijnen in hun natuurlijke omgeving zien, is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor de culinaire Eat Like a Canadian tour.

Dag 7

Per watervliegtuig naar Vancouver

Je wordt van je hotel naar de naar Victoria Harbour gebracht per shuttle service. Het laatste traject per watervliegtuig staat op het programma: van Victoria Harbour naar Vancouver Harbour Air seaplane basis. Hiervandaan volgt een shuttle service naar de internationale luchthaven van Vancouver.
We kunnen dit arrangement uitbreiden met vluchten per watervliegtuig naar en een verblijf in
Tofino. Tofino ligt aan de westkant van Vancouver Island en is de uitvalsbasis voor het spectaculaire Pacific Rim National Park. Een geweldige plek om wildlife te zien. Met name de Whale Watch en Bear viewing excursies zijn hier bekend. Een fantastische aanvulling op deze reis. Tofino wordt op dag 2 voor 2 overnachtingen toegevoegd. De totale reisduur wordt 9 dagen / 8 nachten. Heb je hier interesse in, laat het ons weten, we maken graag een aangepast voorstel voor je.

Inclusief

  • 6 overnachtingen in 2-persoonskamers op basis van logies
  • Vervoer per watervliegtuig op de volgende trajecten: Downtown Vancouver - Whistler, Whistler - Victoria en Victoria - Vancouver Downtown.
  • Shuttle services van de watervliegtuig docks naar het hotel v.v. in Whistler en Victoria en van Vancouver Downtown naar Vancouver International Airport
  • 50 pond (22,6 kg) bagage vrijdomg op de vluchten per watervliegtuig per persoon
  • Informatiepakket bij aankomst in Vancouver

Locatie bouwsteen

Watervliegtuig safari Vancouver, Whistler en Victoria

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks